Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (308)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You're not so bad after all. You just dress bad.“ Lidská, vizuální formou nesmírně působivá kombinace postapokalyptické fantasy, hororu, červené knihovny a motivů spaghetti westernu. Aura nejednoznačnosti a tajemna kolem hlavního upírobijce totiž připomíná tu Blondieho z Dolarové trilogie (Dunpeal je však spíše Darkie), přičemž symbiotická tvář na jeho levé dlani si co do užvaněnosti nezadá s Tuco Ramirezem. K absolutní spokojenosti mi ještě scházelo trochu více zatlačit na gotickou pilu temnoty a ubrat s psychedelických blouznění a ryze japonských epileptických blikanců, ale to by pak vlastně to samé natočil po pár láhvích saké i Sergio Leone.. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Japonská anime verze původního Stokerova příběhu, ve které se mísí hned několik motivů a dějových prvků, si mě získala zejména díky vampýrské tematice a svým vskutku okázalým audiovizuálním zpracováním, které si zaslouží obdiv. Přišlo mi to jako mix výše zmíněného Draculy (nejvýraznější motivy: vztah mezi upírem a člověkem + vanhelsingovský hlavní hrdina) a postapokalyptického sci-fi (napadá mě jistá podobnost se Šíleným Maxem: občasný vzhled krajiny + honička mezi lovci a "monstry"). Musím ocenit fantazii tvůrců, kteří přenesli na plátno krásnou podívanou, a rovněž nesmím opomenout líbivý a nepřeslechnutelný hudební doprovod. Zkrátka solidně udělaný a netradičně pojmutý animák z japonské produkce, který mě sice nedostal tak moc jako taková Cesta do fantazie nebo Zámek v oblacích, nicméně i tak jde o velice kvalitní snímek. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Úchvatné!!! Ja som na to pozeral s úžasom od prvej minúty až do záverečných titulkov. Neskutočne skvelé animácie, dokonalé ozvučenie a pohlcujúci romantický fantasy príbeh. Naviac je to celé ladené do vamp-horroru. Všetko samozrejme: Made In Japan. V žiadnej inej krajine by sa nepodarilo vyprodukovať tak skvelý animovaný film. Pre mňa bol "Vampire Hunter D" veľký filmový zážitok. ***** ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Že jsou tu nadhodnocovány asijské snímky, toho jsem si všiml již dávno. Nepřekvapí mě ani nadsazené hodnocení u animáků. Ale účinek těchto sil při jejich spojení, ten mne opravdu nemile zaskočil. Horších 103 minut jsem u "červeného hororu" ještě nikdy nezažil. Dvě hvězdy, a to pouze tehdy, když zcela netradičně potlačím svoje ryze subjektivní mínění o daném filmu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co s Dunpealem ještě neměli tu čest, vezměte to nejlepší z Bladea, Van Helsinga, Draculy a Kletby bratří Grimmů, hoďte to do animovaného hávu a umocněte na druhou. Možná dostanete hrubou představu tohoto animovaného skvostu. Vyjadřování nejniternějších pocitů ve chvílích ohrožení života ještě nikdy nepůsobilo tak upřímně. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama