Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (308)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Veeeelmi dobré anime se skvěle tvrďáckym hlavnim hrdinou v super širáku a s mluvící rukou!:D Je tam pár moc pěknejch nápadů, jako třeba písečný rejnoci atak, dobře se na to kouká, ale na 5 to asi neni. Ještě mě napadá podobnost D s Alucardem ze seriálu Hellsing (Herushingu). Co to ty Japonci s těma upírama maj?:D ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ano... příběh je velice jednoduchý. Ale toto je opět jeden z případů, kdy forma suverénně vítězí nad obsahem. Takhle nějak měl vypadat Van Helsing. Temná atmosféra, drsný hrdina v klobouku, nejrůznější upírské potvůrky, které sou vychcané, krvelačné a hlavně neuvěřitelně sexy (vesměs). Byť animace z větších vzdáleností občas zaostává (japonci mají standartně problémy s chůzí, během a občas i s animací koně -Ti mi vůbec nějak nesedli... měli bejt (polo)robotický, či co? ), tak animace detailů postav a jejich obličejů je skutečně na úrovni, především pak krásné oči Charllotiny dokážou do těch divákových vehnat skutečné slzy dojetí. V dalších aspektech se už však jedná o veskrze fenomenální dílo. Dav Zombie - upírů pochodujících viktoriánsky vyhlížející vesnicí, vychytávky budoucnosti zkombinované s gotickou atmosférou, rozmáchlé záběry na všechny možné stavby, přes vysuté mosty po Maskované Odpočívadlo...A ta hudba... Vampire Hunter D snese bez problémů srovnání s Bladem, Van Helsingem i Burtonovou Ospalou Dírou, přičemž za posledním zaostává jen o malý kousíček, zbylé dva překonává o několik úrovní. 5 hvězdiček je opět povinností, ale přece jen v porovnání s Miyazakiho Naushikou z Větrného údolí je to JEN čistejch 5 hvězdiček. ()

Reklama

dawe04 

všechny recenze uživatele

Nádherně výtvarně zpracované anime se spoustou nápadů s temně magickou atmosférou. Příběh poloupíra D, který zbavuje svět krvežíznivé havěti, mne zaujal už i jako manga, kterou jsem měl možnost si přečíst (zdravím Osserka:-). Škoda, že čím více je bohatý svět okolo D, tím chudší se nabízejí příběhy. Bloodlust je na tom určitě lépe, než první pokus a závěr je více než povedený a emočně nechudokrevný. Rozhodně bych se nebránil dalšímu dobrodružství. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Blade je oproti dhampírovy D trapák a může se jít vycpat. Vampaia hantâ patří mezi nejlepší anime jaké jsem měl zatím možnost vidět. Příběh není sice nijak objevný a vyskytují se tu klasická klišé upířin ale jsou tu skvělý a sympatičtí hrdinové a velmi pěkná vizuální stránka která podtrhuje kvalitní režii a slušné budování napětí. Filmy o upírech mám rád a tento se může hrdě zařadit mezi mé favority. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Že jsou tu nadhodnocovány asijské snímky, toho jsem si všiml již dávno. Nepřekvapí mě ani nadsazené hodnocení u animáků. Ale účinek těchto sil při jejich spojení, ten mne opravdu nemile zaskočil. Horších 103 minut jsem u "červeného hororu" ještě nikdy nezažil. Dvě hvězdy, a to pouze tehdy, když zcela netradičně potlačím svoje ryze subjektivní mínění o daném filmu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno