Reklama

Reklama

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co jsem mohl sakra očekávat od akčního filmu, kde je hlavním hrdinou třináctiletý kluk? Nesoudnou, naivní, přihlouplou píčovinu. A taky se tak stalo. A já jsem v podstatě stejně naivní a přihlouplý, jako právě tento samotný film, když jsem to vše věděl a přesto jsem do něj nakonec šel. Tu jedinou hvězdičku každopádně dávám za překrásné záběry úchvatné přírody a samozřejmě za Samuela L. Jacksona, který sice nikterak onu celkovou dementnost snímku jakkoliv nezachraňuje, ale alespoň je to jako vždy cool sympaťák a výrazná figurka. Zbytek je ale skutečně nehorázná zhovadilost, překonávajíc i ty nejšílenější představy, co lze ve filmu snad ještě vymyslet a ukázat se jako tvůrce - tupec. Mě tyhle filmy prostě fakt uráží. Spravedlivý, hrdinný a samozřejmě neohrožený prezident USA, ustrašený chlapec, co nejdřív nevystřelí ze svého luku ani na dva metry, aby pak v tom nejdůležitějším, „zlomovém“ okamžiku, s výrazem Johna Ramba, svým šípem pomalu sestřelil vrtulník, pomalu nejzákeřnější a nejnebezpečnější teroristi světa jako vypadnuvší z grotesky Charlieho Chaplina, zápletka svou trapností a směšností by byla určitě vhodná tak akorát jako předloha po nějakou třeskutě vtipnou parodii, stejně tak jako všechny ty infantilní zvraty v ní použité, a happyendový závěr, sloužící čistě jen jako spolehlivý, očistný klystýr. Toť veškerá náplň této podívané, která je fakt nestravitelným kouskem, žánrovou zrůdností, nesoudným paskvilem, prostě na tento film bych doporučil svou pozornost skutečně nezaměřovat. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, přece to nemůže být tak blbé. A bylo. To určitě bude natočeno s nějakou hravě naivní nadsázkou. A nebylo. Nudná a dokonce i s přivřenýma očima nevěrohodná blbina, plná nesmyslů a nesympaticky kožených figur, kde ani ten Jackson nefungoval a prezidentování jsem mu neuvěřil ani na okamžik. Tu hvězdu navíc jsem nakonec přiklepl jen za skvělého Jim Broadbenta. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Hroznej film v tom nejhorším slova smyslu! Už jen koprodukce VB/Finsko mne hodila do ostražitosti, hlavně kvůli akčnímu žánru, kterým film chce působit na diváka. To že se vyšvihnul distributor a z překladu Big game/Velká hra, se stalo Sejmi prezidenta, to už nikoho asi ani překvapit nemohlo. Film napěchovaný klišé a absurdními scénami, to už je mnohem horší kalibr. Ono najít agenty, kteří vyskákají v minutovém intervalu z letadla, žádnému se neotevře padák, tudíž padají jako cihla ke dnu a přesto jsou dole mrtvoly v okruhu 5m :-) a mnoho a mnoho dalších pitomostí, dělají z tohoto díla bohapustou pitomost a jít na to do kina, se rovná spláchnutí peněz do záchodu! Jedna hvězda za fakt dokonalou přírodu, víc naprosto bez nároku! Samuel u mne má tímto veledílem velikánský škraloup :-( ()

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Abych parafrázoval jednoho zdejšího génia, jemuž se téměř bez výjimky zamlouvají pouze mimořádně debilní a špatně natočené slátaniny: Nám se to nelíbilo. Podobně slaboduchou sračku, plnou nesmyslů a popírání zdravého rozumu i přírodních zákonů aby člověk pohledal. A že S.L.J. bez uzardění účinkuje v něčem podobném mi prostě hlava nebere... ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Prezident jako VYCPANÁ TROFEJ! Nenásilná americká fantasmagorie... z trochu přehnaným vizuálem, ale za to.. mimořádně efektivním. :) Ttřeba scéna z explodujícím boingem, Hirošima hadr... :D To mi zas tak moc nevadilo, ani až dojemně retardovaní teroristé ze zálibou vycpávání amerických prezidentů.. nebo z bazukou na jelena. :) možná by mi ani nevadil ten trošku přiblbloučkej Laponec... co se až do velkého finále věru moc nepředvede. Tedy mimo brutálního skolení halůzního jelena. Vzhledem k tomu že tento film měl být především... prezentován jako MALÍ RAMBO/Cliffhanger! Hošu si tak maximálně vystřelí z luku... Fakt kulervoucí. O_o Takže co mi na tom vlastně vadilo? No tak nějak to že všechny tyhle aspekty nedrž moc pohromadě a po vcelku povedeném převratu v letadle... což patří asi k nejlepší části filmu. Se z toho stává sračkoidní hon na šišku, kde nic nedává smysl... No až na tu hlavu v mrazáku a rodinné tajemství.. ale jestli to bylo zrovna o tomhle, nemuseli se vůbec srát z tím zbytkem... a vydat si to u nich třeba jako velkofilm" Tajemství hory! takže, mimo již zmíněného zbytečně přehnaného vizuálu... a celkem dobrého OSTU.. moc toho na chválení není. Obzvláště ta honička z mrazákem, by mohla kandidovat z přehledem na kokotinu roku. Ale, zase musím uznat že jsem u toho neusnul a že se tam pořád něco děje... i párkrát jsem se zasmál, i když tam zrovna nic vtipného nebylo. :D ()

Galerie (123)

Zajímavosti (9)

  • Heslo k otevření záchranného modulu je „1492“. 12. října 1492 objevil Kryštof Kolumbus Ameriku. Jde tedy o odkaz na tuto událost. (Illuminare)
  • S rozpočtem 8 500 000 euro se jedná o do té doby nejnákladnější film v historii finské kinematografie. (oje)
  • Scéna, kde je prezident zakrytý dekou a vezie ho chlapec, v pozadí je nočná obloha, je odkazom na najslávnejšiu scénu z filmu E.T. mimozemšťan (1982). (megajalec)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Reklama

Reklama