foto

Felicity Huffman

  • nar. 9.12.1962 (53 let)
    Bedford, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Felicity Kendall Huffman se narodila 9. prosince 1962 v New Yorku. Její rodiče se však brzy poté rozvedli a Felicity vyrůstala v matčině péči. Má dalších sedm sourozenců - šest starších sester a mladšího bratra. Úspěšně vystudovala Akademii umění v Michiganu a poté odešla na Newyorskou univerzitu. Po jejím dokončení se přestěhovala do Londýna, kde začala navštěvovat Královskou akademii dramatického umění.

Objevila se v několika filmech a seriálech např. ZVRAT ŠTĚSTĚNY, AKTA X, TAKOVÁ MALÁ VRAŽDA nebo MAGNOLIE. Jednalo se však pouze o malé vedlejší role. Opravdová sláva ale přišla až se ZOUFALÝMI MANŽELKAMI, seriálem, který dokázal pohltit nejen Ameriku, ale velmi úspěšným se stal také v Evropě a svým protagonistkám přinesl celosvětovou popularitu. Huffmanová zde ztvárnila roli Lynette Scavové, která se musela pro své značně neposlušné děti vzdát kariéry. Do toho se občas jí občas do života připletou spory s manželem a problémy týkající se všech obyvatel Wisteria Lane. Právě za postavu Lynette byla třikrát nominovaná na Zlatý glóbus a získala cenu Emmy. Navíc jí seriál pomohl odstartovat úspěšnou filmovou kariéru. Za film TRANSAMERIKA si odnesla Zlatý glóbus a byla dokonce nominovaná na Oscara.

Již od roku 1997 žije ve spokojeném manželství s hercem Williamem Hallem Macym, s nímž má dvě dcery, a který jí také pomohl vyrovnat se bulimií a anorexií, kterými v mládí trpěla.

Eva "Nuala" Juřenová

Herecká filmografie

2017 Zendog
2016 Krystal
2015 American Crime (TV seriál)
Stealing Cars
2014 Bez kormidla
Cake
Sejmi prezidenta
2013 Boomerang (TV film)
Věř mi
2008 Phoebe v říši divů
2007 Vlastní pravidla
2006 Studio 60 (TV seriál)
2005 Choose Your Own Adventure: The Abominable Snowman
Transamerika
2004 D.A., The (TV seriál)
Napravitelné chyby (TV film)
Vánoce naruby
Zoufalé manželky (TV seriál)
Život s Helenou
2003 House Hunting
Manželská krize (TV seriál)
2002 Cesta do války (TV film)
Kim Possible (TV seriál)
Od dveří ke dveřím (TV film)
2001 Heart Department, The (TV film)
Unáhlené rozhodnutí (TV film)
1999 Magnolia
Taková malá vražda (TV film)
1998 Studio sport (TV seriál)
1997 Labyrint lží
Underworld, The (TV film)
1996 Bedtime (TV seriál)
Harrisonův případ (TV film)
1995 Nebezpečná síť
1993 Akta X (TV seriál)
Frasier (TV seriál)
Podstata spravedlnosti (TV film)
1992 Pohyblivý písek: Není úniku (TV film)
Vodní motor (TV film)
1991 Zlaté časy (TV seriál)
1990 Zvrat štěstěny
1988 Lip Service (TV film)
S mafií v patách
1978 Home Run for Love, A (TV film)

Dokumentární

2011 Amerika na pokračování (TV seriál)
2008 Speechless (TV film)
2007 Schau mir in die Augen, Kleiner - a.z.
2004 Frasier - analýza smíchu (TV film)

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
2012 Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
2007 Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2002 Fashion Police (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1987 Seitenblicke (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace