Reklama

Reklama

Malá smrt

  • Austrálie The Little Death
Trailer

The Little Death – „Malá smrt" jako idiom pro orgasmus. Kolem sexuality se točí celá mozaika příběhů pěti párů z jedné ulice a jejich souseda, který se nedávno přistěhoval. V duchu hesla „kolik lidí, tolik chutí" je v tomto filmu vtipně i dramaticky ztvárněna celá škála sexuálních odchylek od relativně běžných typu sex po telefonu a role playing přes foot fetišismus a masochismus až po somnofilii a dakryfilii. (tereez)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Režisér debutant Josh Lawson nám servíruje více či méně vtipný náhled do partnerských vztahů. Zezačátku to opravdu působí jako komedie, ale už po necelé půlhodině vám začne být jasné, že rejža umí zahrát i na dramatickou notu. Nejlepší je samozřejmě ta část s překladatelkou. Hluchoněmý panic využije služeb převelice sympatické slečny spojovatelky a nechá se spojit s prostitutkou přes telefon. Chudák operátorka musí překládat, jaké prasárny klukovy paní na telefonu sděluje, a vy se budete neskutečně bavit. Alespoň chvíli. Pak vám ukápne slza, jak vás to dojme. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který potřebuje divákův čas. Když vydrží a položí se do jednotlivých příběhů, čeká ho milá odměna. Navíc nečekaně od Australanů. Na úvod je to totiž docela nezajímavé, chladné, tezovité. Pak se to černohumorně rozjede. Pohled na plačícího chlapa, touha po opravdovém znásilnění, potřeby hluchého mladíka, podpantoflák uspávající svojí manželku, váznoucí komunikace mezi manželským párem, kterak si on vezme novou roli až příliš k srdci plus další příběhy, z nichž každý popisuje určitou sexuální poruchu/úchylku. Přesto je ve finále velmi decentní. Vše propletené a v závěru umně vypointované. Stále poměrně mladý scenárista a režisér v jedné osobě (zahrál si navíc i jednu z hlavních postav) solidně odpozoroval „běžné“ momenty života a na plátně je nechal uzrát. Závěrečná čistá romantická telefonní linka mě dostala. Výborná forma, která má stejně dobrý obsah. 80% ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Romantická sprostoto! Jak teď zjistím, co mám za úchylku, ať se taky můžu realizovat? Patrně jich existuje nepřeberné množství (co úchyl, to originál) a najít tu svou je dílem šťastné ná(e)hody. Nezbývá, než vzít zavděk malou inspirací - třeba, že i velké důkazy lásky mohou proběhnout zcela neromanticky - řekněme znásilněním? Neuškodí ani trochu divadýlka v předehře, ovšem, nesmíte se zase do své role příliš položit, aby vás nevypískali... A stejně i vliv pláče pro dosažení orgasmu ve snaze o početí by se mohl lehce podcenit, ale to by nebyla žena, aby vás ve své prohnanosti nedohnala k slzám a nedosáhla tak svého... Pokud poslední dobou hodně a dobře spíte, možná není na vině úprava životního stylu, ale fakt, že jste hnusná na manžela... Že to nedává smysl? Ale dává. No a že lásku lze najít při sexu po telefonu, přestože jste úplně hluší? Nevěříte? Věřte. Vskutku originálně vymyšlená sexuální motanice, kde si každý svou úchylku parádně užije - jen ne ten, co ji má úředně potvrzenou :-) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych se nedivil tomu, kdyby měly hlavní hlavy v mozkovnách nejprve nápad na kraťas o erotickém pnutí a o romanci skrz znakovou řeč a teprv poté kolem dovařili zbytek filmu. Tak moc tahle povídka vyčnívá, tak moc dokáže předat a tak moc si říká o statut výjimečnosti. Nicméně čerstvé je to tématem i pojetím po celou dobu. To bych zase nerad kolem sebe fackoval, když nemám proč. Miluji, když si klikáte naslepo a je z toho bomba. Kudy kliknu k něčemu delšímu a ještě trošku úchylnejšímu? ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Soubor několika příběhů, z nichž každý popisuje určitou sexuální poruchu/úchylku. Příběhy jsou lehce vzájemně propojeny, ale to není podstatné. Líbí se mi, že popisují i relativně ne úplně běžně známé dysfuknce a ukazují, jak dokáží ovlivnit život a člověka dotlačit k něčemu, co by nikdo normální neudělal. Skvělá byla hláška „I want you to rape me.“ A úplně nejvtipnější je příběh, kde hluchý volá prostřednictvím znakovací videoslužby na erotickou linku. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Josh Lawson v rozhovoru řekl, že chtěl, aby posledních 20 minut působilo téměř jako sexuální zážitek, aby diváci při vyvrcholení filmu téměř dosáhli orgasmu a odešli s potřebou dát si cigaretu a studenou sprchu. (KGBelik)
  • Název filmu pochází z eufemismu pro orgasmus z 19. století, původně francouzského „la petite Morte“. (KGBelik)
  • Na otázku, na jaký nejšílenější fetiš narazil při svém výzkumu, režisér Josh Lawson odpověděl, že je to fetiš, který ve filmu není, ale je to fetiš olizování oční bulvy. (KGBelik)

Reklama

Reklama