Reklama

Reklama

Malá smrt

  • Austrálie The Little Death
Trailer

The Little Death – „Malá smrt" jako idiom pro orgasmus. Kolem sexuality se točí celá mozaika příběhů pěti párů z jedné ulice a jejich souseda, který se nedávno přistěhoval. V duchu hesla „kolik lidí, tolik chutí" je v tomto filmu vtipně i dramaticky ztvárněna celá škála sexuálních odchylek od relativně běžných typu sex po telefonu a role playing přes foot fetišismus a masochismus až po somnofilii a dakryfilii. (tereez)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Spíš The Little Lie nebo The Art of Lying. Lež (a různá podoba lhaní) je totiž sjednocujícím prvkem celého filmu a má zásadní význam pro vyústění každého dílčího (mikro)příběhu, i když je oproti explicitně proklamovaným sexuálním úchylkám a fantaziím více v implicitní rovině. Hodně váhám mezi 3* a 4*, protože v rámci čtení významů je pro mě film, ačkoli je poměně zábavný, docela zklamáním - je lež (sobecká, milosrdná nebo jakákoli) pro fungování vztahu nezbytná, protože se vzájemná důvěra již vytratila? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Několik minipříběhů o sexuálních úchylkách, které vztahy upevňují či rozbíjejí. Některé byly slabší, jiné slušné a ta závěrečná, hluchoněmá, byla vynikající - vtipná i kouzelná. Myslím, že nebudu sám, kdo kvůli Erin James výrazně zvýšil hodnocení. Zahrané bez výjimky na výbornou a vesměs neznámé tváře jsou příjemně osvěžující. Spokojenost. 75% ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Romantická sprostoto! Jak teď zjistím, co mám za úchylku, ať se taky můžu realizovat? Patrně jich existuje nepřeberné množství (co úchyl, to originál) a najít tu svou je dílem šťastné ná(e)hody. Nezbývá, než vzít zavděk malou inspirací - třeba, že i velké důkazy lásky mohou proběhnout zcela neromanticky - řekněme znásilněním? Neuškodí ani trochu divadýlka v předehře, ovšem, nesmíte se zase do své role příliš položit, aby vás nevypískali... A stejně i vliv pláče pro dosažení orgasmu ve snaze o početí by se mohl lehce podcenit, ale to by nebyla žena, aby vás ve své prohnanosti nedohnala k slzám a nedosáhla tak svého... Pokud poslední dobou hodně a dobře spíte, možná není na vině úprava životního stylu, ale fakt, že jste hnusná na manžela... Že to nedává smysl? Ale dává. No a že lásku lze najít při sexu po telefonu, přestože jste úplně hluší? Nevěříte? Věřte. Vskutku originálně vymyšlená sexuální motanice, kde si každý svou úchylku parádně užije - jen ne ten, co ji má úředně potvrzenou :-) ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Říká se, že každý má své sexuální fantazie a fetiše, ať už běžné či nikoliv, o kterých s ostatními nemluví a realizuje je toliko ve svých perverzních představách. Nejsem si však jistý, jestli je to úplně pravda. Netvrdím, že olizování partnerova podpažního ochlupení po dvaceti hodinách šichty v uhelných dolech nemůže být vlastně i docela fajn úchylka, ovšem obávám se, že někteří celý život sní jen o tom, aby si vůbec někdy aspoň zašukali. I kdyby to měla být stotřicetikilová bachyně s nadstandardně zkoseným předkusem, je jim to jedno. Jim jde jenom o to opatřit si povolení na obsluhu těžkotonážní techniky, aby mohli svoji vyvolenou přemístit na postel, strhat z ní všechno oblečení, ze kterého by se daly bez problémů ušít záclony pro jedno středně velké sídliště, pod břišním sádelnatým přelivem nahmatat kundu, vylízat jí buchtu s krémem, pak se fyzicky vyčerpat při horolezecké expedici nahoru, tam se na ní párkrát zatřepotat jak epileptik při záchvatu a nakonec jít prostě domů, kde si ho radši ještě vyhoní nad plakátem Haliny v nadživotní velikosti, kterým si vytapetovali garáž. A pak tady máme samozřejmě ještě opačné spektrum a to takové ty extrémně cool páry, které se tváří že mají diplom z análního fistingu a atestaci na rimjob. On je většinou pocetkovanej kokot s Rytmusem ve walkmanu a kšiltem tak velkým, že by s ním mohl v zimě odhazovat sníh, ona je vychrtlá štětka s trochou obličeje na make-upu, kterou týpek vyhrál někde v tombole, prostě typická ukázka nevyvedeného experimentu somálského genetického inženýrství a oba se tváří jako hvězdné ikony sexuálního průmyslu, přitom ve skutečnosti šukají jak dva králíci po transplantaci mozku a borec ho strká do kostry jen proto, aby jeho smalldick vypadal větší. Stereotypní sex je totiž údělem nejenom praxe, ale i fantazie a pudů. Každopádně film mě seznámil s některými skutečně extravagantními sexuálními anomáliemi a vedle Divokých hysterek se jedná o další peckovní sbírku milých, vtipných a černohumorných příběhů, tentokráte se zaměřením na nejtemnější zákoutí naší zvrhlé fantazie a mně proto nezbývá, než si směle dvakrát po sobě zapětkovat, čímž bych také rád vyvrátil názor, který jsem si o sobě přečetl někde na netu a to sice, že tomu týpkovi se nelíbí žádnej film. To je samozřejmě sprostá lež, vy zmrdi, protože pokud se nejedná o žádnou komerční sračku, kde si Robert Patizón s Optimem Primem vyprávějí Kameňáky, tak to dokážu náležitě ocenit! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mne, že se tvůrci vyvarovali trapným sexuálním příhodám, které se často ve filmech vyskytují a mají býti ,,vtipné". Film mě zaujal hned od začátku a udržoval si své tempo se spoustou vtipných scén párů, jejichž příběhy se navzájem proplétají. Líbilo se mi také, že film nám necpal zbytečnosti a také skončil velice otevřeně ať už pro některé postavy dobře či špatně. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Na otázku, na jaký nejšílenější fetiš narazil při svém výzkumu, režisér Josh Lawson odpověděl, že je to fetiš, který ve filmu není, ale je to fetiš olizování oční bulvy. (KGBelik)
  • Režisér Josh Lawson v rozhovoru řekl, že chtěl, aby posledních 20 minut působilo téměř jako sexuální zážitek, aby diváci při vyvrcholení filmu téměř dosáhli orgasmu a odešli s potřebou dát si cigaretu a studenou sprchu. (KGBelik)
  • Název filmu pochází z eufemismu pro orgasmus z 19. století, původně francouzského „la petite Morte“. (KGBelik)

Reklama

Reklama