Reklama

Reklama

Malá smrt

  • Austrálie The Little Death
Trailer

The Little Death – „Malá smrt" jako idiom pro orgasmus. Kolem sexuality se točí celá mozaika příběhů pěti párů z jedné ulice a jejich souseda, který se nedávno přistěhoval. V duchu hesla „kolik lidí, tolik chutí" je v tomto filmu vtipně i dramaticky ztvárněna celá škála sexuálních odchylek od relativně běžných typu sex po telefonu a role playing přes foot fetišismus a masochismus až po somnofilii a dakryfilii. (tereez)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostiach pomerne vtipné, ale výraznejší pozitívny dojem zanecháva iba vynikajúci posledný segment, ktorý kvalitou predčí všetky ostatné. Tým som sa vlastne nepriamo dostal k druhému problému a to nezvládnutej dramatugii. Príbehy sú síce pravidelne prestrihávané, ale hlavne v druhej polovici veľmi nešikovným spôsobom. Niektoré z nich sa tak dočkajú uzavretia ďaleko skôr, akoby sa dalo očakávať (aj preto nie vždy uspokojivého) a silná záverečná katarzia vyplývajúca z ich prepojenia skrátka absentuje. The Little Death vlastne hrá s divákom neférovú hru a snaží sa to kamuflovať práve tým, že to najlepšie si necháva na koniec. Lawsonov celovečerný debut naznačil potenciál tvorcu, ale súčasne ukázal aj jeho slabiny. Verím však, že do budúcna nás môže prekvapiť niečim ešte lepším. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který potřebuje divákův čas. Když vydrží a položí se do jednotlivých příběhů, čeká ho milá odměna. Navíc nečekaně od Australanů. Na úvod je to totiž docela nezajímavé, chladné, tezovité. Pak se to černohumorně rozjede. Pohled na plačícího chlapa, touha po opravdovém znásilnění, potřeby hluchého mladíka, podpantoflák uspávající svojí manželku, váznoucí komunikace mezi manželským párem, kterak si on vezme novou roli až příliš k srdci plus další příběhy, z nichž každý popisuje určitou sexuální poruchu/úchylku. Přesto je ve finále velmi decentní. Vše propletené a v závěru umně vypointované. Stále poměrně mladý scenárista a režisér v jedné osobě (zahrál si navíc i jednu z hlavních postav) solidně odpozoroval „běžné“ momenty života a na plátně je nechal uzrát. Závěrečná čistá romantická telefonní linka mě dostala. Výborná forma, která má stejně dobrý obsah. 80% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda. Takovou australskou bombu jsem tedy nečekal. Viděl jsem jen velmi málo filmů čistě australského původu a tento byl zcela jistě zatím tím nejlepším. Nevzpomínám si, kdy jsem naposledy viděl tak komplexní film. Krásně jsem si u něj odpočinul, pobavil se a celkově si pozvedl náladu. Velmi milou a nesmírně vtipnou formou je divákům představena celá škála, řekněme, ne zcela obvyklých sexuálních fetišů, z nichž o většině, jsem se, jakožto puritánský hoch z křesťanské rodiny, doslechl zcela poprvé, tak jsem se opravdu výborně bavil. Trošku mě dráždilo nevyřčené tajemství pana perníkáře - sexuálního devianta, které [spoiler: si s sebou vzal pod drn.] Tohle není obyčejný film, ale spíše manuál na kvalitní film. Atraktivní, dá se říct i originální téma, které osloví, buďme optimisté, každého. Nesmírně příjemná forma s kupou režisérských hříček. Příjemní herci a herečky, kteří skvěle seděli ve svých výborně napsaných rolích. Dost mě zaskočilo, že vzhledem k vysokému počtu jednotlivých volně propojených mini příběhů nebyl jediný z nich slabší. Všechny se mi nesmírně líbily. Každý měl opravdu něco do sebe a troufl bych si je rozdělit v nejnegativnějším případě na pěkné a krásné. Nejméně pěkným shledávám tu příhodu o pánovi uspávajícím svoji manželku, nejvtipnější si netroufám označit a nejmilejší byla ta poslední, odehrávající se převážně ve znakové řeči. Na vrchol toho všeho přistála rozumná míra černého humoru, která tomu dodala ten správný šmrnc. Já si celou stopáž předl blahem a nabízí se mi jediné možné hodnocení. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Brilantná komédia o tom, ako dokáže sex spríjemniť chvíle života, no i o tom, ako sa postupom času z neho stáva rutina. A ako túto rutinu prekonať? Uskutočnením svojich tajných (potláčaných či utajovaných) sexuálnych fantázií. Tak zahoďme všednosť a poďme na to! Skvelé, skvelé, skvelé !!! Nezvyknem sa nahlas rehotať pri komédiách, ale tu sa jednoducho nedalo. Neopozerané austrálske tváre, skvelo vypointované dialógy i smiešne nezrozumiteľná austrálska angličtina. Najprv som si myslel, že sa film bude viesť len na tak modernej vlne explicitne zobrazeného sexu, tak to som sa šeredne mýlil. Ale nakoniec - posúďte sami! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kde je Vám líto, že nemá o půl hodiny navíc. Little Death je slušný konkurent Divokých historek byť ty šly daleko více do thrilleru, tohle je pouze černo humorná povídková komedie založená na sexuálních uchylkách, všechny páry mají co nabídnout a definitivně zaujmou. Mne nejvíce pobavili Dana a Evie se svými kostýmy a Maeve s Joshem svým pokusem o znásilnění, ale i závěrečný pár s telefonáty měl velkou sílu a kouzlo. Perfektní věc a obrovská zábava. 80% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Josh Lawson v rozhovoru řekl, že chtěl, aby posledních 20 minut působilo téměř jako sexuální zážitek, aby diváci při vyvrcholení filmu téměř dosáhli orgasmu a odešli s potřebou dát si cigaretu a studenou sprchu. (KGBelik)
  • Název filmu pochází z eufemismu pro orgasmus z 19. století, původně francouzského „la petite Morte“. (KGBelik)
  • Na otázku, na jaký nejšílenější fetiš narazil při svém výzkumu, režisér Josh Lawson odpověděl, že je to fetiš, který ve filmu není, ale je to fetiš olizování oční bulvy. (KGBelik)

Reklama

Reklama