Reklama

Reklama

Malá smrt

  • Austrálie The Little Death
Trailer

The Little Death – „Malá smrt" jako idiom pro orgasmus. Kolem sexuality se točí celá mozaika příběhů pěti párů z jedné ulice a jejich souseda, který se nedávno přistěhoval. V duchu hesla „kolik lidí, tolik chutí" je v tomto filmu vtipně i dramaticky ztvárněna celá škála sexuálních odchylek od relativně běžných typu sex po telefonu a role playing přes foot fetišismus a masochismus až po somnofilii a dakryfilii. (tereez)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprostá paráda. Takovou australskou bombu jsem tedy nečekal. Viděl jsem jen velmi málo filmů čistě australského původu a tento byl zcela jistě zatím tím nejlepším. Nevzpomínám si, kdy jsem naposledy viděl tak komplexní film. Krásně jsem si u něj odpočinul, pobavil se a celkově si pozvedl náladu. Velmi milou a nesmírně vtipnou formou je divákům představena celá škála, řekněme, ne zcela obvyklých sexuálních fetišů, z nichž o většině, jsem se, jakožto puritánský hoch z křesťanské rodiny, doslechl zcela poprvé, tak jsem se opravdu výborně bavil. Trošku mě dráždilo nevyřčené tajemství pana perníkáře - sexuálního devianta, které [spoiler: si s sebou vzal pod drn.] Tohle není obyčejný film, ale spíše manuál na kvalitní film. Atraktivní, dá se říct i originální téma, které osloví, buďme optimisté, každého. Nesmírně příjemná forma s kupou režisérských hříček. Příjemní herci a herečky, kteří skvěle seděli ve svých výborně napsaných rolích. Dost mě zaskočilo, že vzhledem k vysokému počtu jednotlivých volně propojených mini příběhů nebyl jediný z nich slabší. Všechny se mi nesmírně líbily. Každý měl opravdu něco do sebe a troufl bych si je rozdělit v nejnegativnějším případě na pěkné a krásné. Nejméně pěkným shledávám tu příhodu o pánovi uspávajícím svoji manželku, nejvtipnější si netroufám označit a nejmilejší byla ta poslední, odehrávající se převážně ve znakové řeči. Na vrchol toho všeho přistála rozumná míra černého humoru, která tomu dodala ten správný šmrnc. Já si celou stopáž předl blahem a nabízí se mi jediné možné hodnocení. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlá vecička. Niektoré scény boli veľmi vtipné a poriadne som sa nasmial (najlepšia bola tá s erotickým telefonátom, za tú by som dal aj päť hviezd), nie všetko však naplnilo moje očakávania. Akoby sa vo filme stretlo niekoľko skvelých nápadov u ktorých to najprv vyzerá, že sa pravdepodobne čoskoro zadusíte smiechom, no ich vyústenie nie je veľmi uspokojivé (reč je najmä o "role playing" poviedke, ktorá bola spočiatku veľmi vtipná a bolo zaujímavé sledovať ako ďaleko sa až dostane, no jej zakončenie bolo akosi chladné a podobný problém má aj poviedka s plačom), pričom napríklad taká línia so spaním sa od ostatných poviedok líšila až tak, že bola vyložene nevtipná a svojou smutnou náladou sa tu ani veľmi nehodila. Dokonca aj tá záverečná "skladačka" bola celkom meh. Nakoniec tak ide o fajnovú komédiu s originálnym konceptom, ktorá vás zaručene rozosmeje, ale keď od nej budete čakať viac než to, tak môžete byť sklamaní (ako som bol aj ja, naivne si mysliac, že sa budem smiať od prvej sekundy až do konca). ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Dobrá myšlenka, provedení, vtáhlo mě to. Takových filmů se moc nevidí, zas něco nového, co může divák spatřit. Všechny páry a sexuální úchylky byly originální a film, i když se šlo z jednoho vztahu do druhého tak kontuitita byla taková, že divák je neustále vtáhlý do filmu. Film doporučuju, já se bavil náramně. Divím se, že jsem k tomuto filmu dostal až v roce 2020. Hodnocení si myslím, že určitě odpovídá, jen by si tento film zasloužil, aby ho vidělo víc lidí. 8/10. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem víc. Natočit křížence Všeho co jste kdy chtěli vědět o sexu a Lásky nebeské (protože mini příběhy o lásce a jejich prolínání), se jeví jako dobrý nápad a film začne velmi dobře, vtipně. Představí jednotlivé páry, potom předhodí problém (=úchylku) a pak by se s tím mělo nějak dále pracovat, rozvíjet a ukončit. A tady mi přijde, že filmu dojde dech, či mu jsou podraženy nohy, prostě z velké části vyšumí doztracena. Nejde mi o to, aby každý příběh skončil happyendem (naopak ocenuju, že neskončí), ale přišlo mi to prostě takové neuzavřené. Co se týká konce, souhlasím s Rob Royem - poslední segment je parádní, Erin James zamilování-hodná - jenže pak přijde úplný finiš, tečka na závěr, průsečík linií, a ten mi přišel příliš zbytečný a vychtěný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který potřebuje divákův čas. Když vydrží a položí se do jednotlivých příběhů, čeká ho milá odměna. Navíc nečekaně od Australanů. Na úvod je to totiž docela nezajímavé, chladné, tezovité. Pak se to černohumorně rozjede. Pohled na plačícího chlapa, touha po opravdovém znásilnění, potřeby hluchého mladíka, podpantoflák uspávající svojí manželku, váznoucí komunikace mezi manželským párem, kterak si on vezme novou roli až příliš k srdci plus další příběhy, z nichž každý popisuje určitou sexuální poruchu/úchylku. Přesto je ve finále velmi decentní. Vše propletené a v závěru umně vypointované. Stále poměrně mladý scenárista a režisér v jedné osobě (zahrál si navíc i jednu z hlavních postav) solidně odpozoroval „běžné“ momenty života a na plátně je nechal uzrát. Závěrečná čistá romantická telefonní linka mě dostala. Výborná forma, která má stejně dobrý obsah. 80% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Josh Lawson v rozhovoru řekl, že chtěl, aby posledních 20 minut působilo téměř jako sexuální zážitek, aby diváci při vyvrcholení filmu téměř dosáhli orgasmu a odešli s potřebou dát si cigaretu a studenou sprchu. (KGBelik)
  • Na otázku, na jaký nejšílenější fetiš narazil při svém výzkumu, režisér Josh Lawson odpověděl, že je to fetiš, který ve filmu není, ale je to fetiš olizování oční bulvy. (KGBelik)
  • Název filmu pochází z eufemismu pro orgasmus z 19. století, původně francouzského „la petite Morte“. (KGBelik)

Reklama

Reklama