Reklama

Reklama

Malá smrt

  • Austrálie The Little Death
Trailer

The Little Death – „Malá smrt" jako idiom pro orgasmus. Kolem sexuality se točí celá mozaika příběhů pěti párů z jedné ulice a jejich souseda, který se nedávno přistěhoval. V duchu hesla „kolik lidí, tolik chutí" je v tomto filmu vtipně i dramaticky ztvárněna celá škála sexuálních odchylek od relativně běžných typu sex po telefonu a role playing přes foot fetišismus a masochismus až po somnofilii a dakryfilii. (tereez)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Australské Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat) pro 21. století, když na rozdíl od roku 1972 vlastně už úplně všechno víme, ale přesto je nám to málo platné, neboť tady platí Murphyho zákon, co se může pokazit, to se pokazí...stereotyp je totiž vysoce účinné hnojivo manželské/partnerské krize. Ale zpátky k filmu - 21. století si žádá postmoderní formu, tak Josh Lawson rozvíjí naraci postavového propletence, mozaikovitě skládaných příběhů několika svými osudy se proplétajících postav, v poslední době v západní artově laděné kinematografii tak populární tvar (který v 90. letech odstartoval PTA se svou Magnolií). Jen ve zkratce největší klady Lawsonova postmoderně-povídkového filmu: skvěle odpozorované momenty ze života, chytře napsaný scénář, potutelné, ale i osvobozující, silou humoru ventilující negativní a potlačené, skvěle zahrané, vtipně vypointované. A ve své odvážnosti je to v podstatě velmi decentní. Možná jen náhodná je pak další podobnost s Allenovským kultovním filmem - nad všechny ostatní ční závěrečná kapitola, v tomto případě ne o neurotické spermii, ale o bizarní sexuální úchylce s názvem telefonní skatologie (sexuálním vzrušení z obscénních telefonátů s cizinci) - jednak je to to nejvtipnější, co jsem za dlouhou dobu viděl (a že jsme toho viděl), druhak je to ta nejkrásnější romantická linka, nádherná, čistá, dojemná, odzbrojující... Josh Lawson je scenáristický i režijní génius... A právě v éře všudypřítomného boomu tuctových 50 odstínů šedi je dobré tohle vidět! ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

What a creepy street! Existenci některých dysfunkcí se vážně ani nechce věřit, ale o to zajímavější celá tahleta Little Death je. Lecčemu pomáhá i chytrý vrstvení a prolínání příběhů, absurditky typu "If you are satisfied with your message, press 1", precizní výběr písniček vysloveně na objednávku (viz "Please do it again" nebo "May these words be the first to find your ears" ♥)... no a pak samozřejmě ten vrchol v podobě brilantní 15minutový romance z call centra pro neslyšící. To bych si moh pouštět 24/7, fakt že jo. Erin James boduje, a na tohohle toho Joshe Lawsona si dám v budoucnu pořádnýho majzla! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vzťahová drámička poskladaná z viac či menej poprepletaných príbehov, natočená humorným a odľahčeným spôsobom. Paleta čudesných sexuálnych úchyliek (extra zábavná bola tá s tým plačom :D). Film je jasným dôkazom, že aj vážnejšie partnerské problémy sa dajú riešiť s nadhľadom, niekedy to vyjde, inokedy zase nie, dôležité je zachovať si chladnú hlavu.... Zvlášť zábavné veci sa tu dejú, keď to hlavní aktéri nedokážu :). Výborná vec. 80/100 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lidé jsou čeládka různá... šukavá, zvídavá, hrůzná." Názorně naučný manuál pro začínající úchyly, jakož i pro manželské páry před rozvodem, protože základem každého zdravě úchylného (tedy jinak než potmě v misionáři) fungujícího vztahu je komunikace. Potvrdí vám každý manželský poradce. I já. Footfetish vs. sexual masochism: Paul & Maeve. Hračky - plačky. Paul jako ideální partner, gentleman a romantik. Koupil prsten s diamantem, aby tu krásku hned poté, co ji v podzemních garážích přepadne a znásilní, mohl požádat o ruku. Kdy taky jindy, že. Tak aspoň Maeve (spolu s diváky) poznala, jaký je rozdíl mezi erotickou fantazií a hnusnou kriminální, smrdutou a upocenou realitou. Teď už si imho vystačí jen s fantaziemi (možná okořeněnými reálnou vzpomínkou). Roleplay fetishism: Dan & Evie. Kdo si hraje, nezlobí. Ale všeho s mírou, i hraní rolí, taky žít v realitě je třeba. Ovšem scéna s obuškem "ve vězení" s gumovými mřížemi, ta mě úplně rozsekala! Dacryphilia: Richard & Rowena. Vzácná a nevinná úchylka, Rowenou naprosto nezvládnutá. Jednou ji to klepající se koleno prozradí, manžel prokoukne její lži (např. tu o těhotenství) a opustí ji. Zůstanou jí jen oči pro pláč [sic!]. V zrcadle bude pozorovat už jen svoje vlastní slzy. Jestli jí budou stačit k plnohodnotnému orgasmu nevím, odborná literatura neuvádí. Somnofilie: Phil & Mauren. Ve spánku krásná a žádoucí éterická Sirael, v bdělém stavu hrozná semetrika a studená čůza. Bohužel, Philův problém nebyl primárně v sexu, potažmo v nedostatku komunikace o něm, ale spíš v obecně špatném výběru partnerky. Dobrou noc, Phile. Odsouzený sexuální delikvent: Steve (co asi provedl?). Gooliwogs dal zdarma, přejela ho karma. Škoda ho, já čekal, že ho scenárista pošle "ohodnotit" Maeve. Jak tomu říkal nedoslýchavý a nedůvtipný Paul (rate/rape, běžný omyl :-). Telephone scatalogia: Sam & Monica. Obscénní telefonáty s cizími lidmi mi nic neříkají (ale na csfd diskuzích se takhle pár uživatelů ukájí, řekl bych), zde navíc vytuněno o level výš třemi účastníky placené linky pro dospělé, při tlumočení vulgarit a popisu konkrétních čuňačinek znakovou řečí. Aneb romantika v opačném pořadí - napřed prasárničky, potom přijde i láska :-). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomínalo Young people fucking (Kanada, sexuální téma) a přestože "Malá smrt" nemá tak zajímavé postavy, jedná se o velice příjemné překvapení o lidech se zvláštními sexuálními úchylkami. Chybělo mi zde více vtipu a konec by si zasloužil lepší tečku. Na druhou stranu, závěrečná epizoda by mohla mít klidně i celovečerní verzi, aneb jak natočit citlivou romanci beze slov. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Na otázku, na jaký nejšílenější fetiš narazil při svém výzkumu, režisér Josh Lawson odpověděl, že je to fetiš, který ve filmu není, ale je to fetiš olizování oční bulvy. (KGBelik)
  • Režisér Josh Lawson v rozhovoru řekl, že chtěl, aby posledních 20 minut působilo téměř jako sexuální zážitek, aby diváci při vyvrcholení filmu téměř dosáhli orgasmu a odešli s potřebou dát si cigaretu a studenou sprchu. (KGBelik)
  • Název filmu pochází z eufemismu pro orgasmus z 19. století, původně francouzského „la petite Morte“. (KGBelik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno