Reklama

Reklama

Malá smrt

  • Austrálie The Little Death
Trailer

The Little Death – „Malá smrt" jako idiom pro orgasmus. Kolem sexuality se točí celá mozaika příběhů pěti párů z jedné ulice a jejich souseda, který se nedávno přistěhoval. V duchu hesla „kolik lidí, tolik chutí" je v tomto filmu vtipně i dramaticky ztvárněna celá škála sexuálních odchylek od relativně běžných typu sex po telefonu a role playing přes foot fetišismus a masochismus až po somnofilii a dakryfilii. (tereez)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

claudel 

všechny recenze uživatele

Francouzština je nádherná - mrtvá příroda znamená zátiší a malá smrt orgasmus. Orgasmů v tomhle filmu uvidíme docela dost v roztodivných situacích. Obohatil jsem se terminologicky o některé sexuální úchylky, o nichž jsem dosud neslyšel. Zábavná mozaika lidí trápících se v sexuálních vztazích s trochu zvláštním koncem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vzťahová drámička poskladaná z viac či menej poprepletaných príbehov, natočená humorným a odľahčeným spôsobom. Paleta čudesných sexuálnych úchyliek (extra zábavná bola tá s tým plačom :D). Film je jasným dôkazom, že aj vážnejšie partnerské problémy sa dajú riešiť s nadhľadom, niekedy to vyjde, inokedy zase nie, dôležité je zachovať si chladnú hlavu.... Zvlášť zábavné veci sa tu dejú, keď to hlavní aktéri nedokážu :). Výborná vec. 80/100 ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostiach pomerne vtipné, ale výraznejší pozitívny dojem zanecháva iba vynikajúci posledný segment, ktorý kvalitou predčí všetky ostatné. Tým som sa vlastne nepriamo dostal k druhému problému a to nezvládnutej dramatugii. Príbehy sú síce pravidelne prestrihávané, ale hlavne v druhej polovici veľmi nešikovným spôsobom. Niektoré z nich sa tak dočkajú uzavretia ďaleko skôr, akoby sa dalo očakávať (aj preto nie vždy uspokojivého) a silná záverečná katarzia vyplývajúca z ich prepojenia skrátka absentuje. The Little Death vlastne hrá s divákom neférovú hru a snaží sa to kamuflovať práve tým, že to najlepšie si necháva na koniec. Lawsonov celovečerný debut naznačil potenciál tvorcu, ale súčasne ukázal aj jeho slabiny. Verím však, že do budúcna nás môže prekvapiť niečim ešte lepším. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Dobrá myšlenka, provedení, vtáhlo mě to. Takových filmů se moc nevidí, zas něco nového, co může divák spatřit. Všechny páry a sexuální úchylky byly originální a film, i když se šlo z jednoho vztahu do druhého tak kontuitita byla taková, že divák je neustále vtáhlý do filmu. Film doporučuju, já se bavil náramně. Divím se, že jsem k tomuto filmu dostal až v roce 2020. Hodnocení si myslím, že určitě odpovídá, jen by si tento film zasloužil, aby ho vidělo víc lidí. 8/10. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Romantická sprostoto! Jak teď zjistím, co mám za úchylku, ať se taky můžu realizovat? Patrně jich existuje nepřeberné množství (co úchyl, to originál) a najít tu svou je dílem šťastné ná(e)hody. Nezbývá, než vzít zavděk malou inspirací - třeba, že i velké důkazy lásky mohou proběhnout zcela neromanticky - řekněme znásilněním? Neuškodí ani trochu divadýlka v předehře, ovšem, nesmíte se zase do své role příliš položit, aby vás nevypískali... A stejně i vliv pláče pro dosažení orgasmu ve snaze o početí by se mohl lehce podcenit, ale to by nebyla žena, aby vás ve své prohnanosti nedohnala k slzám a nedosáhla tak svého... Pokud poslední dobou hodně a dobře spíte, možná není na vině úprava životního stylu, ale fakt, že jste hnusná na manžela... Že to nedává smysl? Ale dává. No a že lásku lze najít při sexu po telefonu, přestože jste úplně hluší? Nevěříte? Věřte. Vskutku originálně vymyšlená sexuální motanice, kde si každý svou úchylku parádně užije - jen ne ten, co ji má úředně potvrzenou :-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu pochází z eufemismu pro orgasmus z 19. století, původně francouzského „la petite Morte“. (KGBelik)
  • Režisér Josh Lawson v rozhovoru řekl, že chtěl, aby posledních 20 minut působilo téměř jako sexuální zážitek, aby diváci při vyvrcholení filmu téměř dosáhli orgasmu a odešli s potřebou dát si cigaretu a studenou sprchu. (KGBelik)
  • Na otázku, na jaký nejšílenější fetiš narazil při svém výzkumu, režisér Josh Lawson odpověděl, že je to fetiš, který ve filmu není, ale je to fetiš olizování oční bulvy. (KGBelik)

Reklama

Reklama