Reklama

Reklama

Manie-Manie: Meikjú monogatari

  • Japonsko Manie-Manie 迷宮物語 (více)

Obsahy(1)

Příběhy z labyrintu sestávají ze tří navzájem nesouvisejících krátkých filmů. Každý má vlastní příběh, postavy, atmosféru a každý natočil jiný režisér. Na ploše padesáti minut máte unikátní možnost porovnat řemeslnou zručnost i autorské charakteristiky tří velikánů japonského animovaného filmu. Vedle veterána Rintara (ASTRO BOY, X) se představí akční perfekcionista Jošiaki Kawadžiri (NINJA SCROLL, VAMPIRE HUNTER D: BLOODLUST) a poprvé na režijní stoličku usedne budoucí legenda Kacuhiro Ótomo (AKIRA, STEAMBOY). (JFL)

(více)

Recenze (18)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

3 anime povídky, které na sebe dějově nenavazují a každá z nich má jiný vzhled a zcela jiné téma. První se odehrává ve fantaskním světě malého dítěte či ve světě za rcadlem jako Alenka v říši divů - velmi zajímavý styl a pocit nebezpečí i když si hlavní holčička vůbec neuvědomuje zlo. Druhá vypráví o legendárním závodníkovi, který závodil až do své smrti a roztrhání svého vlastního těla - napůl legenda, napůl duchařský příběh a výborné efekty. Třetí je o kontrolním pracovníkovi, který má zjistit, co se stalo s obří zakázkou, která ještě nebyla dokončena - tragikomické téma o selhání myšlení umělé inteligence robota. Škoda, že to bylo tak krátké. Každý z těchto kusů by si zasloužil celovečerní film díky myšlence a pěkné stylizaci. Krása a je vidět, že anime není jen malůvka pro dětičky. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Soubor tří krátkých filmů, jenž je (nejen) žánrově různorodý a přitom kvalitativně výjimečně vyrovnaný (zřejmě proto, že všechny vznikly dle povídek téhož autora). Labyrinth Labyrinthos nabízí alenkovsko-gaimanovské (vybavilo se mi Poslední pokušení) fantaskní putování dívky a její tlusté kočky. Z celé trojice se mi tento díl líbí nejvíce. The Running Man je drsný příběh závodníka, který je v nelítostných futuristických závodech ochoten učinit pro vítězství vše. Order To Stop Construction pojednává o složitém boji úředníka s byrokratickým řídícím robotem, jenž chce za každou cenu dokončit zbytečný projekt. Práce kvapná málo platná (hezky prezentováno kupříkladu na nabízené stravě). Audiovizuálně jsou všechny tři části velmi dobré až skvělé. 8/10 ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle tentonoc (japonská název je neskutečně nezapamatovatelný a ten anglický zas neskutečně pitomý a s dějem nic společného nemající) je poněkud neklasický povídkový film s naprosto klasickou skladbou povídek, kde je jedna příšerná (Labyrint), druhá průměrná, ale zajímavá (The running Man) a třetí výborná (Projekt 444). Labyrint - ani dobrý vizuál nestačí, když je děj o lejně Zoborožce kaferského (kecám, film něm by mohl být zajímavý) a snaží se tvářit jako filosofie všehomíra. The running man - skvostná a nádherná kresba, děj je sice nevýrazný, ale zároveň kyberpunkově melancholický a atmosferický. Projekt 444 - ač je hlavní postava nebývale nesympatického výrazu a tváře, děj kolem ní je výborný, stejně tak i kresba, narozdíl od ostatních povídek jsem z Projektu cítil i jistou dávku lehce skryté ironie a nadsázky. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro svůj 5000 komentář a hodnocení na CSFD jsem si vybral tuto japonskou animovanou podivnost. Přece jenom jsem byl v poslední době dost často osočován svými známými, že ač pořád prohlašuju, že asijská tvorba patří mezi moje nejoblíbenější, moc se jí už nevěnuju. Je to však dáno tím, že v určitý čas se pro mě stala dost monotónní (všechny ty černovlásky vylézající odevšad) a já raději přešel na španělskou a skandinávskou. No a tak zřejmě nadešel čas, abych se k ní navrátil (přece jenom mám těch asijských filmů tolik, že je asi ani do smrti neuvidím všechny…) no a tak jsem vybral náhodně – padl tento kousek. Lehce bizarní leč slušná surrealistická jízda – trilogie – ve které se seznámíme s trojící podivných příběhů, z nichž každý je úplně o něčem jiném…Poslední se mi líbila asi nejvíc. Ta první byla taková „dětsky naivní“, druhá sice ponurá, ale závěr se mi už moc nelíbil a třetí ve způsobu člověk proti umělé inteligenci byla nejlepší. Slušná atmosféra se však vyskytla ve všech třech a i proto to vidím na trošku lepší průměr. 60% ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Príbeh číslo jedna (Labyrinth) : Audio-vizuálny mindflash aký som už dlho nevidel. Weird, creepy. Veľká umelecká hodnota ale nie pre každého. Režisér vypustil do tohto ani nie 12 min. príbehu celú svoju predstavivosť a možno aj dušu. Chýbal mi tam len nejaký ako keby hlbší zmysel, význam ale ten tam byť asi vlastne ani nemal. - 4* .... Príbeh číslo dva (The running man) : Pochmúrny a temný cyper-punkový príbeh ktorý stavia hlavne na perfektný vizuál (na rok 87 až neuveritelný), s mierným nádychom noir atmosférou. Škoda že takmer bez absencie hudby ktorá by tomu pridala ešte oveľa lepšiu a temnejšiu atmosféru i keď ST na úplnom konci stál fakt zato. Super príbeh neviem prečo ale pripomenul mi úžasný film AKIRA asi preto ma tak oslovil. - 5* .... Príbeh číslo tri (Construction Cancellation Order) : Silne bizardný sci-fi príbeh založený hlavne na deji a dialógoch (namiesto prvých dvoch). K tomuto dielu nemám ani tak čo dodať akurát tak to zhrniem že sa jednalo asi o najpodivnejšiu anime podívanú akú som zatial videl, nemám slov, ani veľa emócií no i tak som očarený, okúzlený niečím zvláštnym čo celý tento prapodivný snímok do mojej duše vniesol.... neopísatelnú atmosféru ktorú v sebe skrýval, nápady na nezaplatenie, nadčasovosť, drsnotu pritom detskú fantáziu. Malo to v sebe veľmi veľa....4* 75% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu několikrát zazní tyto známé klasické skladby: Erik Satie – „Gymnopédie No.1“ a Edvard Grieg – „Peer Gynt“, (Act IV), XVI – „Prelude: Morning Mood“. (Petsuchos)

Reklama

Reklama