Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Erian 

všechny recenze uživatele

Muriel je obyčejná holka...no, tak trochu víc divná než její okolí a má podivnou rodinu, nepřítomnou maminku, potrhlé flákačské bratry a sestry, otce záletníka (Dedree, to je náhodička!). Ona sama je při těle, má zajímavý vkus na oblečení a chce se mermomocí vdát. Ve filmu excelují Toni Collette a Rachel Griffiths, které se přesvědčivě chopily výzev, které stály před nimi, další hereckou hvězdou je pak nezapomenutelná Abba. Toni Collette kvůli roli Muriel znatelně přibrala a dokázala ve své umaštěnosti, ecentrickém oblečení a hloupém vzezření vzbudit lítost, která se záhy mění v obdiv, když se z ní stane sice stále obtoustlá, leč již pohlednější a upravenější dívka. Dívka, která si dokázala uspořádat život, změnit jméno, ujasnit priority, která začala se sérií lží, jen aby mohla snít svůj sen a která za svým snem šla, lásku nezískala, jenom pozlátko, kterým mohla mávat před borynkami z předměstí, a která nakonec poznala, že pravé přátelství je víc než přetvářka. Přijde mi, že ač se Muriel se vdává tváří jako komedie, je zároveň i sondou do našich duší, ve kterých pátrá po našich křivdách a bolístkách, i po tom, co bychom byli schopni udělat pro své "štěstí". Vždycky se u Muriel hodně nasměju a zároveň zesmutním, když dochází k hrdinčinu prozření po sebevraždě její matky. Ale písničky Abby mě znovu dostanou do toho správného rozpoložení. Muriel baví a já se bavím:) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě neskutečně ohromná Toni Collette, kdy jsem si ji v tomto filmu již před cca 12ti lety všimla a jen jsem byla v šoku, jelikož to, co v tomto snímku předvedla - za to měla dostat to největší ocenění :) Rodina, jakou měla postava Muriel v tomto filmu byla vážně příšerná a to, jak se ona snažila dostat do společnosti aspoň dalších lidí - bylo to obdivuhodné :) Celý ten film mi přijde jako "hodně špatný vtip" na rodinu s mnoha dětmi, které nechala pomalu až "zvlčit", jelikož mi každé z nich přišlo dá se říct až zdegenerované...Není to ani úsměvné, ale spíše k pláči...Skupina ABBA, která filmem proplouvá každou minutu je velice speciální vsuvka, ale alespoň to bylo to "stabilní" co v životě Muriel "Mariel" měla... Jen je hodně náročné pro mě hodnotit tento film z pohledu tématu, jelikož sama se vdávat nikdy nechci, tu posedlost nechápu a mám pro to svá jasná zdůvodnění. Proto mi posedlost ženy upoutat se k muži, v tomto případě opravdu kterémukoliv, přijde absurdní, stupidní a neskutečně pitomý :D Ale každý je nějaký :D Jsem ráda za ten závěr, jelikož se naše hlavní hrdinka nedala strhnout "leností" své rodiny a společností a rozhodla se konečně žít vlastní život a hodně věcí jí otevřelo oči :) Vrzající boty matky v nákupním středisku slyším jako teď :D ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl film s takovou koncentrací nesympatických herců. Dokonce i postavy, co mají být kladné (např. Muriel nebo její matka) jsou protivné a iritující. Člověk má chuť úplně všechny proplesknout a říct jim jedno velké ,,wake up"! Hlavní postava, které by mi zřejmě mělo být líto, je taková tlustá trapka, že naprosto chápu, proč je za outsidera. Upřímně - ani já bych se s ní nechtěl bavit a místo litování se, poslouchání ABBY a holčičkovském snění o dokonalé svatbě bych jí doporučil jít si zacvičit a udělat si make-up. To o čem mluvím se ještě dá snést v první polovině, protože je natočena v komediální nadsázce. Ale když se film překlopí do poloviny druhé a začne vážně řešit všechny problémy lidstva (lehký SPOILER) od rakoviny, ochrnutí, korupce, nevěry, imigrantství až po smrt blízké osoby, aby dospěl k převratnému poznání, že pravá láska a přátelství je to nejdůležitější na světě, je to už opravdu špatné a působí to jako horší díl Kroku za krokem. Je mi líto, tento kult mě minul. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Muriel sa vydáva... no nádhera. Snímok plný nostalgie a geniálnej hudby od ABBY. Krásny príklad toho, čo dokáže s filmom urobiť vynikajúca muzika. Atmosféra išla hneď o sto percent hore. Krásne melancholická, miestami veselá, miestami smutná. Príbeh plný smútku i radosti, skrátka výborne namiešaná romantická dramédia a čo je hlavné, vôbec nie prvoplánová ako mraky iných romantických komédií. Tiež je obdivuhodné, čo pre filmovú rolu bola ochotná podstúpiť Toni Collette, klobúk dole. Pre mňa veľké prekvapenie a silný nadpriemer k tomu. 85/100 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Taková velmi příjemná australská romantická komedie, která má pořádné trny. Jako kdybyste se celou dobu chtěli smát, ale film vám dává hodně důvodů k tomu, abyste spíše brečeli. Krásně sladěné drama s komedií, které vlastně vůbec není romantické, alespoň ne v tom americkém slova smyslu. Právě v tom je film krásně jedinečný. Samozřejmě i díky Toni Collette. A k tomu ABBA! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)
  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)

Reklama

Reklama