Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Spojenie austrálskej produkcie a žánru romantickej komédie sľubovalo nevšedný zážitok. Ten sľuboval aj obrovský ohlas tohto filmu vo svete. Zase som raz ostal stratený v preklade. Bohužiaľ nemôžem prísť na to, prečo by mi mala byť hlavná predstaviteľka sympatická, ak sa chová ako jednoduchá hus. Muriel sa vydáva je skôr dráma, čo je možno ten hlavný problém, ktorý s filmom mám, pretože som čakal niečo ľahšie. No videl som to dávno, možno by som dnes zmenil názor, lenže televízie na tento slávny film dávno zabudli. ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Myslím, že srovnávat tento film s Láskou nebeskou dost pokulhává. Muriel, sympatická dívka s nadváhou z maloměsta, nalézá život v Porpoise Spit v Austrálii nudným a tráví většinu svého času sama ve svém pokoji a poslouchá oblíbenou skupinu ABBA. Jejím nenaplněným snem je její svatební den s rytířem na bílém koni, ač nikdy neměla s nikým schůzku. Ukradne tedy peníze, aby mohla strávit dovolenou svých snů a setkat se s praštěnými kamarádkami. Dosavadní svůj styl života změní vzhůru nohama a dokonce si vymyslí i nové jméno.... Není to určitě špatný film. Zvláštnost mu dávají nezapomenutelné a nesmrtelné hity mé oblíbené skupiny, a proto jsem dlouho uvažoval i o vyšším hodnocení. No uvidíme při dalším zhlédnutí. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

tragikomedie o Muriel, které štěstí v ničem nepřeje. Vlastně není divu, když vidíte v jaké žije rodině. A tak si aspoň ke "štěstí" pomůže podvodem. Takový malý velký australský film za silnější 3 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nebyla jste v kómatu ??" ;) Ještě ABBy ne !! A spolu s Muriel vlastně i všichni ostatní, k nimž se tvůrci se svým bijákem staví až pozoruhodně kriticky a zároveň téměř s otcovskou náklonností.. Velmi zajímavá satira plná bolesti a osobních utrpení, s níž se P.J.Hogan - Další Protinožec Hogan, nikoliv však Krokodýl Paul Dundee, jakkoli na diváka cení zuby..;) - znovu ocitá na svatbě.. Tradičně výtečná Toni Collette zde jako Mariel až nehorázně připomíná Zrůdu Charlize Theron, a to rozhodně ne jen tím zevnějškem.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Film figuruje v tisícovke filmov, ktoré musíte vidieť než zomriete. Pritom navonok vyzerá ako stovky podobných svadobných romantických filmov. Ale to zase Muriel nie je. Je naopak tak nejako sa viac približujúca našej bežnej.realite. Balansuje medzi smutnými až tragickými momentami života, nebotyčnou trápnosťou a nadhľadovým humorom. Do toho porcia piesní skupiny ABBA. Vo výslednici príjemný film. Možno trochu nadhodnocujem, pretože takto nejako si predstavujem normálny, dobrý, jemne nadpriemerný film o predsvadobných peripetiách, no nakoľko v tomto žánri prevládajú neriedené výkaly, nazývajúce sa filmami, Muriel si určite 80% zaslúži. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film ve kterém si zahrála Belinda Jarrett. (Pumiiix)
  • Toni Collette přibrala kvůli roli Muriel 18 kilo. (zuza99)

Reklama

Reklama