Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Octavio miluje ženu svého bratra a je pevně rozhodnut s ní uprchnout. Zoufale potřebuje peníze, a když se ukáže, že jeho milovaný pes Cofi je výborný zabiják, bez váhání ho přihlásí na krvavé psí zápasy, které dobře vynášejí. Daniel opouští svou ženu, aby mohl žít s mladou dlouhonohou modelkou Valerií. Jejich nový exkluzivní byt se ale zakrátko změní v nesnesitelné vězení a stane se smrtící pastí pro Valeriina malého chundelatého pejska Richiho. Bývalý komunista a partyzán El Chivo se po letech strávených ve vězení živí jako nájemný vrah. Jeho jedinými společníky jsou toulaví psi, které sbírá na ulici a léčí jim jejich rány... Tři příběhy se proplétají stylem připomínajícím Pulp Fiction, aniž by se však režisér tohoto strhujícího mexického filmu, jenž byl nominován na Oscara, snažil kohokoli kopírovat či napodobovat. Originálním způsobem líčí několik lidských osudů, jež se protnou ve scéně fatální dopravní nehody, která celý film otevírá. Tarantinovsky spletitá story uchvátila svou energií a výsostnou filmařinou i členy Akademie, kteří film nominovali na Oscara. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (631)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nominácia na Oscara a Zlatý glóbus v kategórii najlepší zahraničný film už hovorí samo za seba. A.G.Inarritu patrí bezpochýb k najlepším režisérom súčastnosti. Tri príbehy, ktoré sa navzájom pretnú sú pre náročnejšieho diváka ozajstnou lahôdkou. 21 gramov sa mi páčil ešte viac. No, ako debut tohto mexického režiséra to vážne nebol zlý odpich.70%. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Mexičani mají fakt krutý filmy. Hned od začátku už mě to chytlo a ne že by jsme začali v klidu, ale už mi naskočilo srdce a říkám si: "Panebože, takový tempo." octavio y susana: Zatraceně, tolik psů od krve a hned psí souboj. Alejandro jde na to pěkně z vrchu, ale to se střídá s scénkama s rodinou pohodou a občas se tam připlete bezdomovec s kupou psů. Najednou se, ale tyhle dvě scénky spojí. Překvapila mě scénka, jak si El Chivo (zmíněný bezdomovec) vydělává peníze, tím jeho zabíjením. Výborný záběr na smažící se krev. El Chivo je dobře udělanej, špína za nechtama, mastný vlasy, prostě klasický vandrák, který ale své bydliště má. Rameno je pěknej sviňák a Octavio to ví a tak udělá vše co se dá. A od tá chvíle se mi to začalo líbit ještě víc viz. scénka v samoobsluze. A líbí se mi ta hudba. Šokovala mě, když si to Octavio rozdával s švagrovou a do toho padali scénky, jak mlátí jeho bratra. Úvodní scéna navazuje na závěrečnou. daniel y valeria Klasická love-story. El Chivo mi teď připomíná židovského mafiána. V každé povídce se vše motá kolem psa, kterého Chivo zachrání. Dříve nebo později se museli pohádat a taky se to stalo, ale nečekal jsem, že to bude tak drastický. Je to trošku nudná pvídka, ale ne špatná. El Chivo y maru Už od začátku jsem byl zvědavej, kdo je ta maru. Dozvíme se více o El Chivo. A teď je to spíše humornější povídka. Takže tu máme skoro všechny žánry. Dá se říct, že je boháčem a přesto žije prostým životem. A tady je taky fajn hudba. Vrátíme se k počáteční nehodě. Po které se dostaneme zase k Ramenovi. Pes v každé povídce zničí vztah mezi těmi co se mají opravdu rádi. Alejandro je asi moc nemá rád. Je tam scéna kdy El Chivo čeká před Blockbuster video, kdo kupuje ten časopis se zasměje. Rozhovory mezi Chivou a Luisem Mirandou Solaresem, patří mezi ty nejlepší co jsem viděl za poslední týden. Když si El Chivo dělá osobní higienu a upraví se, vypadá jak novej člověk a taky se jako nový člověk bude chovat. Alejandro González Iñárritu musí být štastný šlověk, když všechny jeho filmy jsou světově uznávané a výborně hodnocené. Těším se na další jeho snímky a přeju mu plno takových filmů. ()

Reklama

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Film ve stylu Q. Tarantina který popisuje život jedné netradiční rodinky (matka – alkoholička, dva synové - jeden dělá v supermarketu a v noci podniká ozbrojená přepadení a svou ženu doma terorizuje a ten druhy dělá prd, protože za něj vydělává jeho pes při ilegálních zápasech), dále bezdomovce (bývalý legionář, který si přivydělává nájemnými vraždami) a konečně modelky, které náhoda převrátí život naruby. Prostě láska má mnoho podob aneb láska je kurva. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Nerozumím tomu. To nejsou tři propletené příběhy, to je film složený ze tří povídek. A tak ani tak nechápu, co to má znamenat. A abych napsala víc než jenom tři věty, tak dodám ještě zpětné uvědomění, proč mě to ani nezajímá: Nikdo z těch postav není dobrý člověk (Gael k tomu má asi nejvíc nakročeno, ale i on se chová hned od začátku dost problematicky). Proč bych se měla dívat na film výlučně jenom o zlých a špatných lidech. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když jsem se před lety k "Amorres Peros" dokopala, předpokládala jsem navzdory oceněním a nadšeným reakcím, že pro mě tenhle film bude těžko stravitelný, nebudu se orientovat, bude mě nudit. A pro jednou jsem se zmýlila. Tři dějové linie, spojené motivem různých podob lásky, psími společníky a dopravní nehodou, postupně gradují a nenechají diváka netečným. Depresivní atmosféra blížící se tragédie, solidní scénář s výborně zpracovanými myšlenkami, skvělé herecké výkony... proč tedy jen 4*? Občas jsem trochu postrádala "větší tah na branku" a nesnáším týrání zvířat, na to se mi koukalo opravdu těžce. Nevšední podívaná - 85% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Když se Chivo (Emilio Echevarría) fotil ostříhaný a oholený, měl na sobě jiné oblečení, než jaké bylo potom na fotce, kterou nechal dceři v pokoji. (Pepy)
  • Organizace na ochranu zvířat The Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals podala stížnost Britské radě pro klasifikaci filmů kvůli 21sekundové scéně s bojujícími psy. (Dr Lizal)

Související novinky

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

09.12.2013

Nedávno jste u nás četli o nové hrané verzi Kiplingovy Knihy džunglí, kterou pro Disneye natočí ironmanovský Jon Favreau. Podle názvu se může zdát, že studio uvažuje i o jiném režisérovi. Pravda je… (více)

Reklama

Reklama