Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Octavio miluje ženu svého bratra a je pevně rozhodnut s ní uprchnout. Zoufale potřebuje peníze, a když se ukáže, že jeho milovaný pes Cofi je výborný zabiják, bez váhání ho přihlásí na krvavé psí zápasy, které dobře vynášejí. Daniel opouští svou ženu, aby mohl žít s mladou dlouhonohou modelkou Valerií. Jejich nový exkluzivní byt se ale zakrátko změní v nesnesitelné vězení a stane se smrtící pastí pro Valeriina malého chundelatého pejska Richiho. Bývalý komunista a partyzán El Chivo se po letech strávených ve vězení živí jako nájemný vrah. Jeho jedinými společníky jsou toulaví psi, které sbírá na ulici a léčí jim jejich rány... Tři příběhy se proplétají stylem připomínajícím Pulp Fiction, aniž by se však režisér tohoto strhujícího mexického filmu, jenž byl nominován na Oscara, snažil kohokoli kopírovat či napodobovat. Originálním způsobem líčí několik lidských osudů, jež se protnou ve scéně fatální dopravní nehody, která celý film otevírá. Tarantinovsky spletitá story uchvátila svou energií a výsostnou filmařinou i členy Akademie, kteří film nominovali na Oscara. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (631)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že mexické filmy posledních cca 10 let (nebo alespoň ty, co jsem viděl) si drží velmi vysokou úroveň. Také Amores Perros se řadí určitě mezi to povedenější, byť je zde skutečně (jak mnozí zde podotýkají) vidět mírná nevyrovnanost jednotlivých dějových linií (neodvažuji se je nazvat povídkami, protože je zde evidentní provázanost děje). Velmi dobré výkony odvedli i herci, ale ani oni se (zejména v té střední části filmu) nevyvarovali mírného přehrávání. Přesto si ale myslím, že se jedná o mimořádné dílko, kterému sice chybí něco k dokonalosti, ale určitě pozorného diváka zaujme. Pokud však hledáte něco pro pobavení - ne, tohle není dobrá volba, oddechový film tohle zcela rozhodně není. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ťažko predýchateľný film. Skutočne tvrdý a fakt reálny pohľad na tragickú lásku dvoch mladých ľudí z dnešnej doby. Inarritu sa vyznamenal a otvoril si dvere ku hviezdam. Námet a scenár skvelý a precízne rozpracovaný, bez akéhokoľvek klišé, občas zarazí svojou krutosťou a necenzúrovanosťou. Najviac ma zasiahly scény s psími zapasmi. Filmu ale aj tak niečo chýba, na niektorých miestach rýchly spád, inokedy príliš rozťahaný.Herecké výkony veľmi prekvapijúce a je vidno, že mexické filmy budú majú stúpajúcu tendenciu. 85%. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Já jsem naštěstí kurevskou stranu lásku ještě nepoznal. Věřím však, že když někdo nechává kvůli své lásce masakrovat svýho čokla, vyhranou fůru peněz jí nastrká, pěkně si s ní zasouloží, rozhodne se s ní utéct, nechá bráchovi zvalchovat záda a ona mu s ním uteče, nebo když člověk kvůli své milované sexbombě opustí rodinu, všechny peníze nastrká do hnízdečka lásky, které potom sežere jejího pitomýho čokla, aby pak ona při nešťastné nehodě přišla o nohu a úplně se zvencla, tak si pak řekne... Amores perros... 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tři povídky. Tři kruté příběhy využívající psy jako katalyzátory mezilidských vztahů. První z nich je o touze. Octavio se zamiloval do své švagrové a začne využívat nekontrolovatelnou zvířecí sílu: k tomu, aby zbohatl a aby ho jeho vyvolená milovala a zatoužila po lepším příštím. Druhá povídka je o osamělosti a sebezničení vztahu. Krásná modelka začíná žít s postarším byznysmenem, který kvůli ní opouští rodinu, ovšem záhy se jí zhroutí celý svět i kvůli tomu, že se její chundelatý vometák propadne pod podlahu luxusního apartmá. Třetí pak pojednává zejména o ztrátě. Bezdomovec starající se o opuštěná zvířata má v sobě díru v podobě ztráty dcery. Všechny tři spojí krutá autonehoda v přelidněném Mexico City. A vždy je do jejich osudu nějak zapletený pes. Když se v jednom z nich stává čtyřnohé zvíře jakýmsi hafajícím přízrakem rozpadajícího se vztahu, diváka mrazí. A nemrazí ho jednou. Alejandro González Iñárritu rozhodně nepřináší nějakou sladkou limonádu. V úctyhodné stopáži šokuje hned několikrát. Hlavní město Mexika tepe životem, je drsné, špinavé, plné korupce a kriminality. Tvůrci jsou velmi intenzivní, scény surové, scénář rafinovaný. A herci naprosto přesní a přirození. A celé to dokonale funguje i po letech. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

První povídku považuji za ukázku dokonalého filmového řemesla a Ińárritu pro mě při jejím sledování byl génius, kterému bych s klidem svěřil jakýkoli námět, protože jeho vizuální nápady nebo střídání kontrastů jsou naprosto bez chyby. O to víc pak moje nadšení zvadlo po zbývajících dvou příbězích, které nejsou nějak špatné, jenom na rozdíl od první tolik neznepokojují a zároveň neuchvacují divákovy smysly a spíše se soustředí na postupný psychický vývoj postav. Bohužel většinu času až příliš postupný a téměř zdlouhavý. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Organizace na ochranu zvířat The Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals podala stížnost Britské radě pro klasifikaci filmů kvůli 21sekundové scéně s bojujícími psy. (Dr Lizal)
  • V závěru roku 2012 se jednalo o 60. nejvýdělečnější snímek v kategorii cizojazyčný film, 146. nejvýdělečnější snímek roku 2001 a konečně 4 654. nejvýdělečnější snímek se zohledněním inflace. (chelseaman22)

Související novinky

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

09.12.2013

Nedávno jste u nás četli o nové hrané verzi Kiplingovy Knihy džunglí, kterou pro Disneye natočí ironmanovský Jon Favreau. Podle názvu se může zdát, že studio uvažuje i o jiném režisérovi. Pravda je… (více)

Reklama

Reklama