Reklama

Reklama

Lord of Tears

  • Velká Británie The Owlman
Trailer
Velká Británie, 2013, 100 min (Special Edition: 85 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh rozpráva o učiteľovi na základnej škole, ktorý je mučený spomienkami z detstva na podivnú postavu oblečenú ako viktoriánsky gentleman, so sovou hlavou, pretiahnutými končatinami s ostrými pazúrmi.
James Findlay odcestuje do osamelého škótskeho sídla, na miesto, ktoré je známe pre svoju tragickú históriu, aby raz a navždy odhalil pravdu o postave, ktorá ho od detstva prenasleduje. (nathalee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Těžký film, který mi hlavně ze začátku připomněl svou formou, pojetím i neurčitostí loňskou krávovinu Pole v Anglii. Tady je výsledek podstatně lepší a stravitalnější, i když hurá teda z komplexnosti pointy rozhodně z oken nehulákám. Celý děj je jakýmsi stihomamem, odehrávajícím se na odlehlém, typický ostrovním venkovském sídle, přičmež duet hlavních hrdinů doplňuje stréc sůva, ze kterýho jsem měl místama plný trencle. A nejen z něho. Závěr podá divákovi jakýs takýs rozuzlení, které pointou není nijak děsivé, což ale lze říct o formě, která zakončení provází. Když Ubečenýho pána označím za artovku, snad vás dostatečně odradím od očekávání "dobrého hororu". Najdu-li se chvílu v budoucnu, tak si toto pustím ještě jednou s titulkama a hromadou silnýho matrošu. 50% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že to bude až taková slabota. Nejdřív jsem si musel zvykat na ten zvláštní televizní look, pak na tu podivně roztříštěnou formu vyprávění, která mně osobně moc nevoní. Jak ale ubíhaly minuty, zlepšovalo se to. Poslední třetina mi sedla nejlépe: taková bizarní, halucinogenní jízda, která už má konečně i nějaké to napětí a navrch jedno milé překvapení. "Pána slz" bych ale stejně doporučil psychicky klidnějším divákům, kteří nikam nepospíchají. Ti alespoň budou mít nervy na to velké množství neuvěřitelně natahovaných scén (zpomalený taneček, přízrak u postele, přízrak ve sklepě). Já je tentokrát neměl. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No co k tomu dodat.Tohle divákovi buď sedne a nebo ne.Za sebe musím říct,že mě to sedlo.Příběh učitele Jamese,který se po smrti své matky vrací do svého rodného domu.Tady ho rozhodně nečeká nic dobrýho.Právě naopak.Otevře dvířka k traumatu z dětství.A to pořádně zamává s jeho psychikou.Už podle tohoto musí být jasný,že nepůjde o žádnou krvavou gore jízda,ale spíš o atmosferický a psychologický horor.Snímku pomáhá parádní výběr lokace,zvukový podkres,který jen podtrhuje tísnivou atmosféru,ale hlavně spoustu skvěle natočenejch záběrů.Ať už krajiny i scény(a to hlavně) se "sovím" mužem či případné flashbacky.Vytknout naopak musím slabší herce a 2 naprosto se nehodící scény.A to scéna v bazénu a hlavně scéna s taneční vložkou(to jsem fakt nepobral).Tvůrcům se určitě nedá upřít zápal pro věc,ale ještě je co pilovat.Doporučovat to radši nebudu,protože tohle sedne málo komu.Snad jen ať to zkusí ti co hledají něčím zajímavý,odlišný a originální horor.Pro mě je to prostě zajímavě pojatej a natočenej horor co se v dnešní době jen tak nevidí.Jako by na mě dýchl závan staré hororové školy ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ukážkový hororový nezávislák, v ktorom talentovaní tvorcovia využili krásne prostredie škótskej vysočiny, kde rozohrali temný príbeh, na ktorého pozadí stojí tajomné monštrum; tzv. Owlman. To čerpá inšpiráciu z rovnomennej, starej anglickej legendy, jeho prezentácia nie je povrchná a maskou sovy nostalgicky pripomenie 80´s slasher "Deliria". Celkovo film môžem iba chváliť; je atmosférický, štýlovo natočený, s dokonalou hudobnou stránkou a dokáže nielen príjemne postrašiť, ale aj plnohodnotne vypovedať svoj dramatický príbeh... Po opakovaných zhliadnutiach zvyšujem na plné hodnotenie, pretože pre mňa je to jeden z absolútne najlepších nezávislých hororov, ktorý zbožňujem aj so všetkými jeho nedokonalosťami. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vytvořili potenciálně kultovní hororovou postavu, uvedli ji v širší známost prostřednictvím prank videí, díky nimž se o filmu dozvěděli i lidé, k nimž by se za normálních okolností takto nízkorozpočtová až poloamatérské záležitost nikdy nedostala .... a natočili o ní formálně skoro až artovou psychotičnost, která dílčími výjevy možná zaujme leckoho, ale plně uspokojí málokoho. Film disponuje krásnými exteriéry, krátkými hrůznými výjevy s Owlmanem, netuctovým stylem ... a současně tunou balastu, nesnesitelným natahováním ... a velmi často příliš amatérskými hereckými výkony (/kamerou/střihem) na to, že má vražedných 100 minut. Ve výsledku je tak Lord of Tears spíše zajímavý než vyloženě dobrý. Tvůrce každopádně nezatracovat, potenciál do budoucna tam je. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama