Reklama

Reklama

Půlnoční dítě

  • USA Midnight Special (více)
Trailer 1

Royův nejmladší syn Alton má nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým se stane cílem náboženských fanatiků. Jedné noci se ti dva musí dát na útěk a zatímco honička postupně přerůstá v celostátní štvanici za účasti nejvyšších vládních vrstev, Roy dává vsázku všechno, co má, jen aby odhalil Altonovo životní poslání... ať už je jakékoli. V provokativním snímku, v němž se prolíná nadpřirozeno s hlubokým lidstvím, zkoumá uznávaný scenárista a režisér Jeff Nichols otázky víry a pouta lásky a důvěry. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (191)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu bych zase tak kritický úplně nebyl. Jasně, nápad je hodně ulítlej, ale zpracování je na realistické sci-fi více než slušné. K tomu stejně tak na tom jsou i herci, kteří se zde sešli ve více než solidním rozpoložení. Kirsten Dunst, Michael Shannon, Joel Edgerton a Adam Driver jsou určitě z těch herců současnosti, na které je fajn koukat a většinou Vás nezklamou. Pokud tedy přijmete námět, tak počítejte s tím, že efektivnost Vás nezklame. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Brad Bird potřeboval na stejnej film dvě stě míčů! Kdyby to nechal natočit Jeffa Nicholse, bylo by to sice indie, ale vydělal by na tom jak hovado a teď touhle dobou by vznikal Tomorrowland 2! Midnight Special je parádní změť žánrů, která ač mohla nabídnout i trochu víc, než jen přímočarou jízdu do finále, pořád se jedná o famózní podívanou se skvělým soundtrackem, přesnými herci a výbornou režií. Že je divák vržen hned od začátku přímo do děje a vlastně se nic moc nedoví, je v tomhle případě ku prospěchu věci a naopak to nechává prostor pro zamyšlení. Nichols ani napotřetí nezklamal! ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Elektrizující tenze. Krásně střízlivý pohled na jinak epický žánr. Přesní, ale umírnění herci. Absence potřeby polopatického vysvětlování a z toho plynoucí prostor pro více abstraktní požitek - tzn. upřednostňování niternějšího diváckého pnutí souběžně s pozvolna ubíhajícími minutami oproti prvoplánovému požitku z vrstvení atrakcí. Ačkoliv prvních několik minut pro mě představuje jednu z největších atrakcí roku - minimalistický klavír, soumrak, důraz na plynutí času, minimum slov, titulek...neprávem odsouzený film roku. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rozvleklý ráz se naštěstí obešel bez infantilních vsuvek. Filmy o zázračných dětech určitě už mají mnoho variací. Tenhle více sází na pocitovost, což podbarvuje magická hudební kulisa Davida Winga, méně se na přetřes dostanou chlapcovy zázračné schopnosti, tím pádem je scén, v nichž by si divák užil nějaké (trikové) spektakulárnosti, jen minimum. Na hercích je mírně znát, že už se viděli v ambiciozních projektech - Michael Shannon, Joel Edgerton, Adam Driver i Kirsten Dunst, kterou to snad jedinou bavilo, si prostě zpětně nevybavím. A Jaeden Lieberher je pořád nesympatický klučina, prostě naprosto herecky netvárný smrad. Scenáristicky je film poměrně odfláknutý. Jsou zde místa, která by potřebovala nějaké vysvětlivky. Nejednou vyvstal pocit, že je to mírně zmatené a hlavně ve svých dějových liniích nedokončené. Režijně tomu zase scházel odpich, film má mnohdy uspávací tempo, z kterého příliš nevybočí. Na téměř dvouhodinové prezentaci je to následně znát. Když k tomu přidáte monotonnost děje ve stylu jednotvárných útěků před federálními agenty z jednoho místa na druhé, pak chvilka na odpočinek, následně se zase dáváme na útěk, přitom to není ani napínavě pojato, musíte se zásobit energií a být vyspalý, abyste u filmu neklimbali. Jeff Nichols si vzal scénář a režii pod patronát. Inu, snažil se to temně rozpohybovat, nerezignoval na dětskou naivitu, místy se mu podařilo vyloudit nějakou podmanivou emoci/atmosféru, jenže celkově má jeho film do ideálu daleko. K opětovnému zhlédnutí bych v budoucnu určitě nepřistoupil. 6/10 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších hodnocení bych čekal nudnou věc. Nikoli. Jde jen o dost zvláštní a obvyklým vzorcům se protivící příběh. Věci, které čekáme, že se stanou, se prostě nestanou. Nestane se prakticky nic, i cesta může být cíl. Je to road movie, potkáváme lidi a situace. Je tu spousta zajímavých postav, o kterých si něco můžeme myslet, ale víme taky v jádru prdlajs. Nevíme proč a kam jedeme, je to taky vlastně jedno. Důležitá je oddanost celé věci, malému klukovi, snaha splnit úkol navzdory FBI, médiím atd. Kluk má nadpřirozené schopnosti, nevíme proč, ani nevíme zda kope za ty dobré, nebo za ty zlé. Jak říkám, zvláštní film. 80% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme sa objavujú skladby kapely Lucero, ktorej frontmanom je režisérov brat Ben Nichols. (Real Tom Hardy)
  • Menšiu rolu FBI agenta počas vypočúvania si zahral režisérov brat Scott Everett Nichols. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama