Reklama

Reklama

Půlnoční dítě

  • USA Midnight Special (více)
Trailer 1

Royův nejmladší syn Alton má nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým se stane cílem náboženských fanatiků. Jedné noci se ti dva musí dát na útěk a zatímco honička postupně přerůstá v celostátní štvanici za účasti nejvyšších vládních vrstev, Roy dává vsázku všechno, co má, jen aby odhalil Altonovo životní poslání... ať už je jakékoli. V provokativním snímku, v němž se prolíná nadpřirozeno s hlubokým lidstvím, zkoumá uznávaný scenárista a režisér Jeff Nichols otázky víry a pouta lásky a důvěry. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (191)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších hodnocení bych čekal nudnou věc. Nikoli. Jde jen o dost zvláštní a obvyklým vzorcům se protivící příběh. Věci, které čekáme, že se stanou, se prostě nestanou. Nestane se prakticky nic, i cesta může být cíl. Je to road movie, potkáváme lidi a situace. Je tu spousta zajímavých postav, o kterých si něco můžeme myslet, ale víme taky v jádru prdlajs. Nevíme proč a kam jedeme, je to taky vlastně jedno. Důležitá je oddanost celé věci, malému klukovi, snaha splnit úkol navzdory FBI, médiím atd. Kluk má nadpřirozené schopnosti, nevíme proč, ani nevíme zda kope za ty dobré, nebo za ty zlé. Jak říkám, zvláštní film. 80% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nezávislá nostalgická pocta pozitivně laděným sci-fi filmům 70. a 80. let, Půlnoční dítě je napůl Carpenterovým Starmanem a napůl Spielbergovými Blízkými setkáními třetího druhu, ovšem osobitý Jeff Nichols k tomu přidává vážně naturalistický styl a svůj tradiční motiv předzvěsti blížící se katastrofy, který tak mistrně rozpracoval ve svém Take Shelter. Umně budovaná atmosféra (Nichols je opravdu vynikající filmař) umocňující přicházející katastrofu jde ale tak trochu proti samotnému finále a pozitivnímu ladění pointy příběhu, katastrofa tady také neznamená kolaps (=transformaci) systému, Nichols se coby scénárista drží výhradně žánrových mantinelů. PS: Samozřejmostí jsou dobré herecké výkony a Nicholsův dvorní herec Michael Shannon... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až moc dlouho se v tomhle snímku čeká na to něco velkého, co přijde, až to nakonec přijde a není to takové, jak jste si představovali. Jsou zde dobré scény, ale ještě lepší herecké výkony, kdy Michael Shannon je pro mě prostě skvělý v každé roli. Adam Driver ukazuje, že není jen Kylo Ren, i když stejně budete mít pocit, že hraje tak nějak stejně, i když více na straně dobra. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu bych zase tak kritický úplně nebyl. Jasně, nápad je hodně ulítlej, ale zpracování je na realistické sci-fi více než slušné. K tomu stejně tak na tom jsou i herci, kteří se zde sešli ve více než solidním rozpoložení. Kirsten Dunst, Michael Shannon, Joel Edgerton a Adam Driver jsou určitě z těch herců současnosti, na které je fajn koukat a většinou Vás nezklamou. Pokud tedy přijmete námět, tak počítejte s tím, že efektivnost Vás nezklame. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $3,712,282Tržby Celosvetovo $6,841,142▐ určite zo začiatku to príde nadmieru zaujímavé a slušne navnadí to, je tu niekoľko dravých úsekov, rozbehne sa tu veľa dejových liniek ale ani jedna sa poriadne nedokončí, ako by režisér nevedel kam to nakoniec chcel nasmerovať a čo vypovedať, škoda /60%/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme sa objavujú skladby kapely Lucero, ktorej frontmanom je režisérov brat Ben Nichols. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo naprieč viacerými štátmi na juhu Spojených štátov, predovšetkým však v meste New Orleans, kde sa točilo 40 dní. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama