Reklama

Reklama

A qualsiasi prezzo

  • Itálie A qualsiasi prezzo: Vatican Story (více)

Obsahy(1)

Slepý profesor Cummings je uznávaným odborníkem na dějiny umění a právě dokončil studium v útrobách Vatikánu. Nyní je na dovolené, zapomene ale na svou profesní čest a má v plánu uloupit poklad svatého Petra. Pro akci najme gang čtyř profesionálních zlodějů a přes svůj zrakový handicap vypracuje téměř dokonalý plán.
Film A qualsiasi prezzo (Za jakoukoliv cenu) natočil v italsko-německé produkci režisér Emilio Miraglia, který do hlavní role slepého profesora Cummingse obsadil původem kanadského herce Waltera Pidgeona, další postavy hrály osvědčené osobnosti daného žánru jako Klaus Kinski nebo Ira von Fürstenberg. Natáčelo se v působivých exteriérech starobylého Říma. V Itálii měl film premiéru v září 1968, následně jej uvedly i další země v západní Evropě. (argenson)

(více)

Recenze (1)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nenápadný "heist capers" movie s obvyklou velmi pestrou skupinou lidí, kteří se sejdou k tomu aby provedli "super loupež", jako v tomto případě, a to dokonce na úkor katolického Vatikánu (velmi atraktivní umístění jen co je pravda), plán pro celou akci vypracoval slepý profesor Cummings (Pidgeon) který strávil desítky let studiem vatikánských uměleckých pokladů. Všechny charaktery jsou tu dobře vykresleny, stejně tak jako všechny nezbytné součásti přípravy na loupež (dokonalý plán - ostatně téměř jako vždy v tomto druhu filmu), pevně a vášnivě scénu po scéně. Film má ale docela nevyrovnané tempo což je škoda, hluché pasáže se tu střídají s těmi trochu akčnějšími, nicméně člověk se nenudí a pak na tento film jsem čekal docela dlouhou dobu, takže mi to ani moc nevadilo. Sondtrack v případe tohoto filmu, je známější a nakonec asi i lepší než celý film (taky ale pěkně drahý). Kinski vždy potěší, princezna Ira von Fürstenberg (sestřenice Karla Schwarzenberga!) v trochu absurdní roli, nicméně má tu hezkou kombinézu a lá Diabolik a její procházka na římské střeše je velmi sexy:-) Pokud bych měl ale doporučit jinou žánrovku, tak sáhnete zcela určitě sáhnete po "Ad ogni costo", to je diametrální rozdíl, tady v tomto případě jde asi o ten"NEJ" film ve svém žánru vůbec. ()

Reklama

Reklama