Reklama

Reklama

Marilyn Manson - This Is The New Shit

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Belgie, 2003, 4 min

Režie:

Marilyn Manson

Hrají:

Marilyn Manson

Recenze (6)

kingik 

všechny recenze uživatele

Křikloun s promyšlenou image. Na mě až moc velký křikloun. A nezřídka provádí hudební výkřiky do tmy. Tentokrát jsem se u jeho klipu nudil. Song odpovídá jeho naturelu. Electronic metal je v jeho podání vystavěn do vycizelované úrovně. S touhle skladbou je to kapánek složitější. Ačkoliv je ukřičená, interpret přitápí pod hudebním kotlem, přesto mě nijak nezvedne ze židle, ani nenabije energií a už vůbec nedostanu chuť koupit si jeho album. Album, z kterého tento singl pochází, je údajně nepříliš nepovedené. Posoudit to nemůžu, protože jsem neměl možnost si ho poslechnout, ani po tom příliš neprahnu. Klipová podoba singlu je na interpreta jeho jména standardně snesitelná, spíše se držící při zdi. Příjezd, koncert, fanoušci, šatna. To vše v cyklických prostřizích, což je režijní forma, která v klipech postupně bere za své, to v horším případě, anebo už je nějakým způsobem překonaná, což je jen o něco lepší případ. Klip už je to dvanáct let starý, a tak se nelze divit, že už to tak energicky nefunguje jako v době svého vzniku. S vytrácející se úderností, se však nevytratil interpret. Marilyn Manson je v klipu stále funkční. Chce být nechutný, a skutečně nechutný je, nechce být pozér, ale přesto jím pravděpodobně je, chce být adorován, a je adorován, chce být provokatér až do morku metalových kostí, a skutečně vám do lebky vyžere díru, když se včas nebudete bránit. Tyhle všechny polohy svého zkaženého "já" tento jeho klip "povinně" obsahuje. Přesto jsem čekal, že si s klipem více vyhraje a přitvrdí, co do kontroverznosti, vzhledem ke své pověsti. Před léty to byla poměrně dynamická skladba, která o dekádu později ukázala, že byla mylně považována za nadčasovou a už je z ní vlastně melodický song, který se dá klidně pustit na diskotéce. Pokud se stane, že Dj pustí tenhle "vál", a hned po něm v závěsu cokoliv od Britney Spears, nepoznáte rozdíl. Marilyn Manson je vlastně uvřeštěná transka. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď ste MM, tak si to zastavíte na total old school fáru, kde veziete dve gothic ( odhodlané ) dámy ( pričom vás odviezla podobne uvedomelá šoférka ). Len aby ste si to pred všetkými potom umelecky užili. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tento klip patří k albu The Golden Age of Grotesque.Toto album je krásné,ale svým způsobem zvláštní.Nelíbilo se mnoho fanouškům,protože po třech předešlých albech čekali víc,ale zase si MM tímto albem získal mnoho nových fanoušků.Já patřím k té části jeho zapřísáhlým fanouškům,které se album líbí a tento klip je z celého alba rozhodně nejdivočejší. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Skvělá Mansonova divočina a podle mne jedna z nej věcí od něho. Skvělej rap, skvělej řev, prostě Manson umí pracovat s hlasem jako málokdo, jednoduše agresivní a úderná hudba. Pro mne plný počet. ()

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Industriálne a jednoducho iné. Golden Age of Grotesque bol prelomom medzi starým Mansonom a jeho novou trošku umiernenejšou a elegantnejšou formou. Tak či onak kvalitná práca. CELKOVÉ HODNOTENIE: 75%. ()

Reklama

Reklama