Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1984 byli Amanda a Dawson spolužáci na střední škole. Pocházeli z odlišných sociálních poměrů, navzdory tomu mezi nimi vznikla přímo osudová láska. Měšťacká společnost jim jí nedopřála. Zklamaná Amanda odešla studovat na vysokou školu a Dawsona po tragické autonehodě zavřeli do vězení. Neviděli se celé čtvrtstoletí, dokud se nesetkali na pohřbu společného přítele Tucka, který jim poskytl útočiště v době, kdy museli svou lásku tajit. Ani jeden z nich nežil život, jaký si vysnil ... a ani jeden z nich nezapomněl na první lásku, která je navždy změnila. Všechny krásné i bolestivé vzpomínky najednou ožijí a bývalí milenci mají před sebou společný víkend. Příležitost změnit dosavadní život je na dosah ruky, ale ... je to ještě možné? Je možné přepsat minulost? A je láska opravdu to nejcennější, co může člověk darovat? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (172)

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Výborný Gerald McRaney ve vedlejší roli, ale jinak klišé nad klišé. Jak kdyby někdo dohromady poskládal několik (pod)průměrných romantických filmů a slepil to v jednu dvouhodinovou slátaninu. Naštěstí je to aspoň kvalitně natočený, jinak propadák. Trapný příběh, špatně zvolení herci v hlavních rolích, zbytečně dlouhá stopáž a konec tomu uštědřil definitivní K.O. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Prostě klasická Sparks, respektive film podle jeho díla. Je to dobře rozehrané, jsou tu zajímavé postavy, kterým fandíte, jenže ke konci se to prostě tak zmrví, protože ono to prostě musí být dramatické, srdcebolné, slzavé, protože jinak to prostě nejde. Ten závěr už je prostě jenom protivný konstrukt, který mi vyloženě vadil. ()

Reklama

misulka03 

všechny recenze uživatele

Romantické drama, které už svými prvními záběry naznačuje, že se nebude jednat o vybočující romantickou podívanou. Uhlazenost, citovost, detaily - typické snad pro kadý podobný film. Ale ano, tady to perfektně sedí, i když originalita silně pokulhává. Upřímně, byla to pro mě relaxační podívaná, která mi celkem sedla a to především skvěle vybranými dvojicemi, mezi kterými to skutečně jiskřilo a to je pro podobný druh film skoro zásadní. Škoda jen závěru, který pro mě osobně byl už moc, nic se nemá přehánět a tady se produkce snažila být až moc dojemná, což mě osobně trochu narušilo celou podívanou. Nicméně nechci si tímto pocitem zkazit dojem z celého filmu, takže to radši vypustím. A když už jsme u toho, ještě jedna poznámka. Dvojice jsou úžasné, ale pokud má film působit kompaktně, tak podobnost mezi herci, kteří hrajou stejnou osobu by byla asi trochu na místě. Bohužel mám obavu, že tady bylo důležitější obsadit známejší jméno než cokoli jiného. Tím však nechci popírat svůj první názor, že samotné dvoji byly skvělé....jen kdyby to nebyly dvojice stejné.... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Roztomile rozjetý slaďák totálně zazdilo klišovité a hlavně děsně nereálně vykonstruované zakončení. To mě nasralo tak, že musím jednu hvězdu srazit. Vizuálně je to hezké, pro všemožné západy slunce a barevné zahrady mám slabost. Problém podobných filmů bývá dvojí obsazení hlavních postav (mladší/starší verze), kdy jedna verze jednoduše totálně zastíní tu druhou, což se stalo i u The Best of Me. Zatímco dvojice Liana Liberato/Luke Bracey vážně neměla chybu a chemie zafungovala skvěle, u Michelle Monaghan a Jamese Marsdena to dost drhlo. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Typická "sparksovka", až to človeku už časom akosi zovšednie. Tak ako aj v ostatných filmoch podľa Sparskovej predlohy, aj tu hrali hlavnú rolu klasické veličiny: silná Láska vs. neprajný osud, konfrontácia minulosti a prítomnosti, napokon vyúsťujúca do zlomového (väčšinou tragického) záveru, ktorý by mal pôsobiť vysoko prekvapivo. Bohužiaľ, to najlepšie už má Sparks asi za sebou, ale tak stále je to aspoň taký lepší priemer, aspoň čo sa týka žánru romantickej drámy. Čo sa týka priamo The Best of Me, bol som úprimne zvedavý na zápletku a všetky okolnosti, ktoré budú príbeh sprevádzať. Napokon to nebolo v podstate nič prevratné, ale tak ušlo to. Navyše postava Dawsona mi prišla dosť nesympatická, hoci to nemal v živote ľahké, už len kvôli debilnej "rodine", v ktorej vyrastal. Ale načo tá zbytočná pomsta? Prečo tá ignorácia Amandy, ktorá bola očividne ochotná čakať a navštevovať ho? Čo si akože Dawson myslel, že tou svojou ignoráciou Amande pomôže k lepšiemu životu? To bol až taký tupý, že si neuvedomil, že ona sa ho vzdať nechce a chce byť jeho oporou? Toto jeho pseudo obetovanie bolo fakt "úchvatným" príkladom márnotratnosti... K tomu asi len toľko: Niekedy nás ľudia opúšťajú preto, lebo nám nechcú ublížiť. Ale neuvedomujú si, že svojou neprítomnosťou nám ubližujú zo všetkého najviac. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Když Dawson (James Marsden) spravuje Amandě auto, otevře kapotu a položí si dovnitř knihu. Po chvíli kapotu zavře a knihu už nevytáhne. (pityty)
  • Když Dawson (James Marsden) a Amanda (Michelle Monaghan) tlačí Aprilino auto, jeden z Amandiných kamarádů osloví Amandu jménem April. Přesněji řečeno: „April, come on!“ (pityty)
  • Ve filmu omylem zastřelí Dawson (James Marsden) jeho bratrance. V knize ale zabije místního doktora při autonehodě. Co však zůstává stejné je to, že oběma ženám zabitých můžu, jak ve filmu, tak v knize, posílá Dawson měsíčně peníze. (pityty)

Reklama

Reklama