foto

Liana Liberato

  • nar. 20.8.1995 (21 let)
    Galveston, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mladá a nadějná Liana Daine Liberato, jak zní její celé jméno, pochází z texaského Galvestonu, kde se 20. srpna 1995 narodila. V jejím rodném městě začala již od mala tíhnout k herectví a již v sedmi letech účinkovala v Galveston: The Musical. V deseti letech se zúčastnila týdenního hereckého kempu v Kalifornii a zde již nebylo daleko k upoutání pozornosti těch správných lidí, a také že se tak stalo: Lianino přirozené charisma zaujalo jednoho z agentů, který jí nabídl, zda se nechce podívat do Hollywoodu.

Její "výlet" do Hollywoodu jí ještě v témže roce (2005) přinesl epizodní role v seriálech THE INSIDE, ODLOŽENÉ PŘÍPADY a KRIMINÁLKA MIAMI, což byl poměrně slušný odrazový můstek, pro zahájení slibné nejen televizní, ale i filmové kariéry. V červnu 2006 se objevila na titulní straně The New York Times Magazine, kde byla taktéž objektem hlavního příběhu čísla s názvem Hollywoodská základní.

Do filmového světa Liana pronikla v roce 2007 a hned hlavní rolí desetileté dívky Cadi Forbes v dramatu POSLEDNÍ HŘÍCH (The Last Sin Eater), kde si zahrála po boku Louise Fletcher a Henryho Thomase. Následovala role v romantickém příběhu DANIELLE STEEL: PŘÍSTAV NADĚJE (Safe Harbour, 2007) a epizodní role v seriálech DR. HOUSE a ZÁKON GANGU. Vidět jsme ji mohli také v klipu k písni 7 Things od Miley Cyrus.

Pak přišel rok 2010 a pravděpodobně zatím největší Lianin úspěch: role v dramatu TRUST, kde si po boku Clivea Owena a Catherine Keener zahrála čtrnáctiletou Annie obtěžovanou a sexuálně zneužitou pedofilem, se kterým se seznámila přes internet. Liana v této roli podala tak vynikající výkon, že získala Stříbrného Huga pro nejlepší herečku na MFF v Chicagu.

Následující filmy TRESPASS (2011), kde se setkala s Nicolasem Cagem a Nicole Kidman či připravované filmy, které jsou v různých stadiích natáčení či postprodukce THE EXPATRIATE (2012), FREE RIDE (2012) či WRITERS (2013) napovídají, že se Liana Liberato stává v Hollywoodu poměrně vyhledávanou mladou herečkou a čeká ji hvězdná a zářná herecká budoucnost.

Petr "peetriss" Michalik

Herecká filmografie

Filmy

2017 Novitiate
To the Bone
1 Mile to You
2016 Dear Eleanor
2014 Co s láskou
Zůstaň se mnou
2013 Free Ride
Haunt
Jake a Jake
2012 Agent na útěku
Stuck in Love
2011 Teror
2010 Trust
2007 Danielle Steelová: Přístav bezpečí
Poslední hřích

TV seriály

2009 Anatomie lži (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
Hora svědectví (S02E07)
2008 Zákon gangu (TV seriál)
Lunapark (S01E03)
2003 Odložené případy (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
1995 JAG (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace