Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šílenství je zpátky s větším rozsahem a lepší formou a mně jen v hlavě lítá otázka, zda je Dead snow 2 nejlepším Zombie Filmem či nejlepší hororovou komedii. První díl byl pro mě průměrnou nezajímavou žánrovkou se slabými digitálními triky a s minimem humoru, ale druhý díl !! mě posadil na zadek. Neskutečnéj masakr od začátku do konce, všude lítají střeva, vnitřnosti, krev pomalu teče i z obrazovky do toho parádní, chytlavý soundtrack a nejlepší masky zombíků, které jsem kdy viděl a také nemůžu nezmínit spousta jak zábavných a vtipných scén, tak i dialogů. No zde si dal opravdu někdo na filmu záležet, perfektní technická i režíjní stránka, film tak dobrý, že v něm musí být 3 světové jazyky, vše šlape jako švýcarské hodinky, milovník gore si opravdu libuje a já se nemohu dočkat další projekce s bongem v ruce. 10/10 Guilty Pleasure. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od prvního dílu, kdy první polovina filmu byla neskutečně nudná, se ve dvojce tvůrci pořádně rozšoupli a už od začátku servírují divákovi jednu vtipnou nebo masakrózní scénu za druhou... Ušetřeni před, s ničím se neseroucími se, zombie nacisty nejsou ani malé děti na pískovišti, ani invalidé na vozíčcích, ani maminky s miminky v kočárcích... Prostě nikdo (a tak to má být)... Gorefest je to výborný, komediální scény, až na pár trapných a podbízejících se scének fungují na jedničku, hluchých mít je opravdu pomálu... Za mě tedy spokojenost a po shlédnutí závěrečné scénky po titulcích, doufám, že vznikne třetí díl... ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jak líbezně ten film začne, tak i pokračuje. Dokonalá masáž srdce malého Američana je k zulíbání. Německá armáda si umí poradit za všech situaci, ať již při rekrutování nových členů, nebo když se nedostává hadice. Krize u protivníků nastává, když se začne strachy třást i zombie. Mezi tím velitel místních policistů skvěle vykopává dveře. Není ovšem nad to, když máte luxusní polní nemocnici, pak vůbec nevadí, že je umístěná na okraji hřiště. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe první díl, tohle je teprve komediální nářez. Od Tuckera vs Zlo jsem neviděl srovnatelnější hororovou komedii a Dead Snow 2 více než překvapil. Nápadů a vtipných scén najdeme spoustu, masky zombie nacistů výborné a do toho Ruská armáda, to už byl vrchol. Nemám sebemenší námitku, tohle je přesně můj šálek čaje. Krev, masakr a do toho vložené komediální prvky, fakt špica .. 9/10 = 91% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|84%| Oproti předchozímu dílu obrovský skok vpřed. Dějově to navázalo přesně v okamžiku (v minutě) kde skončil první díl. Zde nehrozí pomalý rozjezd, od začátku do konce je film nabit skvělými scény. Pobavíme se tu po komediální stránce, akční atd. Akční scény jsou krásně komediálně sladěny a to do neuvěřitelných detailů, ze kterých jsem se válel smíchy a tleskal jsem, jak se to režisérovi povedlo. Tím myslím i, že to nebylo trapné, ale upřímně vtipné. Výbuch dělem tak, že maminky s jejich miminy v kočárku vybuchli, až mimina stačila ve vteřině zavřískat – to se jen tak nevidí. Takže ta krvavost je brána jako komedie – takže brutalita se tu řešit vůbec nedá. Jen mohlo být lepší a delší finále – něco bych přidal, abych ten plný počet * nakonec udělil. Ale nevadí, i tak se jedná o skvělou akční zombie komedii s nácky. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)
  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)

Reklama

Reklama