Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (266)

cervajzik 

všechny recenze uživatele

Po skvělé Africe přišlo menší zklamání. Tentokrát bylo putování takové dost zdlouhavé, místy až nezajímavé. Na můj vkus bylo ve filmu až příliš nicneříkajících "koridorových" záběrů kabiny či prosté silnice. Oproti Africe bylo dost ubráno na zajímavých doplňujících informacích, přičemž právě ty mě na celé cestě bavily nejvíce. Ze zajímavých míst Jižní Ameriky jich bohužel bylo navštíveno opravdu málo, zde film jednoznačně nenaplňuje potenciál. Nakonec to zachraňují tradičně perfektní momenty s náhodnými problémy (motor, most...). Jako oddechovka se na to koukat dá, jen je třeba nemít přehnaná očekávání. 65% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Což o to. Pořád jde o vtipný, zábavný, prostě skvělý cestopis. Ale oproti výborné seriálové verzi je to opravdu jen takový hrubší sestřih bez všech těch cliffhangerů a detailů, které ji udělaly právě tak skvělou a bezkonkurenční. Rád jsem si i tak tuto cestu připomněl. Opět spolu s charismatickou partou, i když jen za obrazovkou, projel překvapivě krásnou a rozmanitou zemi a hlavně se skvěle pobavil. 85% ()

Reklama

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

Profesionálnější než „Hedvábná stezka“ i „Afrika“, avšak v plné své kráse tento cestovatelský dokument/veselohra vynikne teprve v seriálovém zpracování. Film je jen takový krátký prostřih, který klouže po povrchu, až seriál je tou pravou dobrodružnou odyseou. Polští Bolek a Lolek a nesmrtelný motorkář Marek ze Slovenska byli divácky vděčnou volbou. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Born to be wild aneb Easy rider v česko-polsko-slovenském podání. Tentokrát nikoliv (tolik) cestopisně jako v případě afrického dobrodružství, ale více nespoutaně i díky vydatnému přispění permanentně posílené polské dvojičky v molochu. Jejich netradiční osvětový výklad dvojího zabarvení místní řeky, možná nedojde pochopení (uznání) u předních světových geologů, své zastánce si však bezesporu najde. Minimálně mezi příznivci lahodného chmelového moku. Jak jsem již poznamenal, tohle jihoamerické dobrodružství, je v mnohém od svého afrického předchůdce odlišné, to nejdůležitější však přetrvává. Touha po dobrodružství a překonání předsudků. Tak kam příště, Dane? ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dan Přibáň opět dokazuje, že nic není nemožné a že Traban není vysloužilé auto, ale naopak. Tentokrát přidal ještě Polského malucha a naší Jawu a vyrazil. Na otázku, proč nevzal tři Trabanty odpověděl, že se nevešli do přepravního kontejneru, kdežto Maluch jo. Je to šílená, nebezpečná a hlavně dobrodružná jízda. Prostě nádhera. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Nikdo ze štábu - ani sám Dan Přibáň -  neumí dobře španělsky ani portugalsky, přesto se na cestu štáb vydal. (Terva)
  • Trabantí expedice vyjela 2. 9. 2012 a cesta trvala přes 4 měsíce. (Lucas87)
  • Videomateriál byl natočen zařízeními Canon 5D, Canon XF100, Canon 7D, Canon G1 a GoPro HD Hero 2. Z 80 % se natáčelo na fotoaparáty. (fox171cz)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama