Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (87)

plakát

Devadesátky (2022) (seriál) 

Seriál vynikající.. Snad jediná vada na kráse trochu zavádějící název Devadesátky, první dvě epizody skoro nemusely být a mohlo se to jmenovat Orličtí vrazi. Jiných afér je tam poskrovnu, respektive jsou až zbytečně odbyté v porovnání se sudy. Dobová atmosféra, zpracování apod. ale opravdu vynikající. Snad o zbytku vyjde nějaké pokračování, téma má potenciál a zájem diváku je.

plakát

Smrt na Nilu (2022) 

Banda neskutečně otravných hipsterů vyrazila na dovču do neskutečně přesaturovaného Egypta.

plakát

Tankový prapor (1991) 

Černí baroni z wishe. Trapné, nevkusné.

plakát

Narcos - Season 3 (2017) (série) 

Nelze natáčet seriál o Escobarovi bez Escobara. Proti původním sériím narostl čas na ambasádě, aby se neřeklo, v rychlosti se objevuje násilí z prostředí džungle či velmi odfláknuté soupeření s kartelem z Norte del Valle. Celý scénář a veškeré dějové linie jsou tak nějak all in konstruovány a servírovány okolo brilantní postavy Jorge Salceda, na němž zcela jednoznačně stojí i padá kvalita celé řady. S obrovským množstvím nedokončených vedlejších linek se nemohu zbavit pachuti scénáristické schizofrenie, ve které je těžké najít hlavní motiv - osud Escobara nahradili 4 gentlemani, kteří však tvůrcům zjevně nejsou dostatečně dobří jako nosné téma seriálu. Nefunguje to jako celek, nefunguje to z pohledu dobrého záporáka Salceda, nefunguje to z pohledu dokumentární linie mapující celkové poměry v Kolumbii. Pokud k tomu přistoupíte jako Narcos DLC, koukat se na to dá. Trpí to však všemi klasickými přídavkovými neduhy - lacinější scénář je schováván samoúčelnou monumentalitou, velkolepostí a větším množstvím prakticky všeho - více brutality, více hlavních postav, větší korupce, větší přestřelky...

plakát

Na špatné straně (2018) 

Dřív se Tarantinovi vyrovnávalo nápadem, vtipem, důmyslnou zápletkou... Dneska stačí mít 3hodinovou stopáž a ukázat nějakou nadbytečnou brutalitu. Policejní stíhání je náročná a zdlouhavá práce, divákovi je tento zážitek zprostředkován například 3minutovým záběrem na Gibsonova kolegu, jak snídá bagetu s vajíčkama sousto po soustu. Jo, nechal jsem zavzpomínat na Tarantinových Osm hrozných, konkrétně na osm hrozných minut sledování projíždějícího dostavníku v úvodní scéně. Jedna hvězda za Gibsona, druhá za cool synthwave barvy v nočních scénách.

plakát

Zvětšenina (1966) 

Neříkám že špatný, ale podle mě zbytečně dlouhý. Hrdě o sobě prohlašuji, že jsem to pravděpodobně nepochopil. Žije se mi hezky s vysvětlením, které jsem si v tom nalezl.

plakát

Osm hrozných (2015) odpad!

Osm hrozných minut sledování, jak jede dostavník. Sebestředná one man show, exhibice zbytečného násilí a vulgarit.. Příště prosím ještě o hodinu delší stopáž... Odpad, egoistická přehlídka... Utrpení dokoukat do konce, pro fanoušky Tarantina bezpochyby další filmová událost století.

plakát

Věčně mladá (2015) 

Bez těch přechytralých keců zbytečného vypravěče bych dal o hvězdu víc.