Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (265)

Terva 

všechny recenze uživatele

Dan Přibáň opět dokazuje, že nic není nemožné a že Traban není vysloužilé auto, ale naopak. Tentokrát přidal ještě Polského malucha a naší Jawu a vyrazil. Na otázku, proč nevzal tři Trabanty odpověděl, že se nevešli do přepravního kontejneru, kdežto Maluch jo. Je to šílená, nebezpečná a hlavně dobrodružná jízda. Prostě nádhera. ()

kagemush odpad!

všechny recenze uživatele

S ČT , alespoň co se zpravodajství a dokumentaristiky jsem se rozešel již dávno. Ale voni všichni, že prý právě todle je ten supermegahustejvtipnej vodvaz. -- Leda tak řídká stolice. Už jednou jsem si takhle naletěl-, že prý ty časozběry paní Třeštíkový to všechno posunou jinam (nedokoukal jsem tu ohromnou porci hyenismu ani jednou, takže jsem ani nehodnotil), ale proboha tohle? Možná na začátku ,,vtipný" nápad-kam až s těmi verky dojedem? Tak dojeli, kam dojeli, ovšem pak se to rozjelo. I ČT došlo, že prodat se dá všecičko, na co lidi čumí. Další a další řady byli v plánu. A tak dvoutakty (sem tam fiat) sjezdíme co se dá. Kdyby jen tohle, šlo by o nudnou stokrát mletou melánž, ale ty kecy...kecy-furt stejný ubohý (z prdele tahaný) ftipy, náčelník výletu nejistý uřvaný sociopat, naprostá absence pokory a debilní rasistický humory a zase další kecy.-- Kdykoli kamkoli jedu-jedno pravidlo je neměnný! Přizpůsobit se místním zvykům i lidem. Tohle je pro mě základní premisa slušnosti v rámci výletů do jinam (tohle ovšem očekávám i od návštěvníků k nám).--- Jsem zavilý odpůrce tzv. politické korektnosti (stejně nebezpečné jako náckovství), ale ta úporná snaha býti světoví, ftipný za každou cenu a přitom jen maskující své buranství-no to mě fakt nasralo! ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Born to be wild aneb Easy rider v česko-polsko-slovenském podání. Tentokrát nikoliv (tolik) cestopisně jako v případě afrického dobrodružství, ale více nespoutaně i díky vydatnému přispění permanentně posílené polské dvojičky v molochu. Jejich netradiční osvětový výklad dvojího zabarvení místní řeky, možná nedojde pochopení (uznání) u předních světových geologů, své zastánce si však bezesporu najde. Minimálně mezi příznivci lahodného chmelového moku. Jak jsem již poznamenal, tohle jihoamerické dobrodružství, je v mnohém od svého afrického předchůdce odlišné, to nejdůležitější však přetrvává. Touha po dobrodružství a překonání předsudků. Tak kam příště, Dane? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalšia s Pŕibáňových ciest. Nejako som si na toho usmievajúceho sa a stále bohujúceho čecha zvykol. Tentoraz ide trabantom po Južnej Amerike a spolupútnici sú mu jeden Slovák, dvaja Poliaci a zvyšok domáci Čechúňi. Páčilo sa mi to. Aj napriek tomu, že to nemá atribúty naozaj sa niečo o krajinách dozvedieť, koncept s akým je film spravený je natoľko bláznivý, že ich eskapády sú zábavné a dokážeme sa s tymi problémami aj celkom vžiť. Taký ten dôkaz, že ísť si tvrdohlavo po svojom sa oplatí. Teším sa na ďalšiu cestu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

O Trabanťácích jsem tak nějak věděl převážně z doslechu, protože je má hrozně ráda má žena. Takže jsem věděl kdy kde byli plus jaká je to takhle z tepla domácího gauče sranda. Přímo jsem se s nimi střetl až loni v prosinci, kdy jsme se ženou navštívili krumlovskou přednášku Dana Přibáně o jejich cestě do Austrálie a přilehlých destinací. A přednáška mi přišla hodně parádní. A tak když na silvestra dávali tenhle film, podíval jsem se na něj. A návštěva přednášky byla zřejmě největší chybou toho filmu. Protože jsem z něj (ač o jiné cestě) cítil, kolik toho v něm z té cesty chybí. Což je, samozřejmě, pochopitelné, čtvrt roku do hoďky a půl jen tak nenacpete. Ale mrzelo mě to, protože jsem věděl, jak je ten film najednou plochý. ne že by nebyl zajímavý, jako seznámení s trabanákama je to určitě fajn, ale když vám do ucha žena skuhrá, kolik toho v tom filmu chybí, protože viděla seriál.... Takže jsem se hned vrhl na seriál. Ale jako úvod do filmových a dokumentárních trabanťáků dobrý. protože nevíte-li o nich vůbec nic, tak vás to chytne. Ale víte-li o nich něco, pak ty nedostatky nutně krátké stopáže a absence mnohých důležitých aspektů celé cesty prostě vadí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Cestovalo se skrze šest jihoamerických států, konkrétně přes státy Guyana, Peru, Bolívie, Brazílie, Chile a Argentina. (Terva)
  • Videomateriál byl natočen zařízeními Canon 5D, Canon XF100, Canon 7D, Canon G1 a GoPro HD Hero 2. Z 80 % se natáčelo na fotoaparáty. (fox171cz)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama