Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

xjane 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem se tomuhle filmu vyhýbala - hlavně kvůli názvu, náhodou jsem na něj dnes narazila na ČT2 a vyklubal se z toho velmi příjemný film, byla jsem mile překvapena... Čekala jsem nějakou slátaninu a ikdyž normálně se radši koukám na fotbalisty, za sympatické postavy, fajn oddychovku a překvapení, že "romantická sportovní komedie" nemusí být stupidní, dávám 70% ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Neni to komedie. Neni to tragedie. Nic zajimaveho se tam neresi, ani se tam nic zajimave neresi. ... KAZICE! SPOILERY Nekolikrat pouzita neprijemna nahoda http://cs.wikipedia.org/wiki/Deus_ex_machina (Coze? Keira hraje fotbal? Keira miluje trenera? Indka si vyvkrla nohu? ... ) jako facka od nevestky ... Jsou totiz i nahody "obycejne", ktere se stavaji v kazdem filmu. Tady jsou bleskem z cisteho nebe co sjizdi po hromosvodu a skvari moje koule. Dostavam tik a mackam [ posun vpred ]. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Jak jdou dohromady fotbal, holky, indické tradice a Británie? Jak vidno na příběhu Jess tak těžko, což ve výsledku vede k překvapivě příjemnému filmu. Je to zábavné, milé a mnohem víc britské než hollywoodské. Svižné tempo, až na Meyerse sympatické obsazení hlavních rolí a fotbal a motiv rodinných a národnostních tradic jsou v harmonické rovnováze. Celé je to spíše příjemně střídmé než filmařsky přeplácané, spíše odlehčené než komické. Několik výborných scén, několik poněkud křečovitých momentů, které mohly být pojaty lépe, a mezitím slušný a přijemný nadprůměr. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Strašný film! A to hlavně z jednoho důvodu - není tam skoro žádný fotbal :) a když už je, jsou to tak neskutečně příšerné záběry, že člověk vůbec nic nevidí. No ale možná je to tak i lepší. Samotný "problém", který se film snaží řešit, tu už byl taky mnohokrát a mnohem lépe. A Keira se svými 40 kily opravdu není sexy. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Komedie? Jak pro koho, mě to nerozesmálo ani jednou. Drama? Leda velmi povrchní a slaboučké. Romantika? Jak by mohly chybět zaláskované pohledy a polibky, když koukáme na film o puberťačkách (a pro puberťačky). Sport? Připouštím, tyhle klipovité záběry ženského fotbalu byly rozhodně zábavnější, než sledovat výkony mužských primadon z nejvyšší české fotbalové ligy (ale pokud jsou pánové placení za herecké výkony, zvláště za předstírání bolestivé smrti, pak ve světě skoro nemají konkurenci:-)). Průměrný film se zaměřením pro teenagery. 55% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (17)

  • Jess (Parminder Nagra) při jednom zápase dostala červenou kartu, ale hned v následujícím zápase nastoupila, přestože to pravidla vylučují. (Pepy)
  • Parminder Nagra vyhrála v roce 2002 cenu FIFA za fotbalovou osobnost roku a porazila tím takové hvězdy jako Figa a Ronalda. Stala se zároveň první ženou, která toto ocenění dostala. (Morien)
  • Jelikož byla Keira Knightley nezletilá, nemohla být po celou dobu na natáčení a mohla pracovat jen několik hodin denně. Když nenatáčela, dělala domácí úkoly, protože ještě stále chodila na střední školu. (Lauralex)

Reklama

Reklama