Reklama

Reklama

Simon a Franck jsou dva policajti, kterým zrovna skončil přidělený úkol. Při cestě domů ale narazí do protijedoucího auta, což má za následek smrt dvou lidí včetně jednoho dítěte. Franck je sice v pořádku, ale Simon, který řídil opilý, je vážně zraněn. Kvůli této fatální nehodě ztratí vše, co měl – rodinu i práci policisty... O šest let později. Rozvedený Simon pracuje jako řidič obrněné dodávky a všemožnými způsoby se snaží udržet si roli otce svého syna Théa, kterému je v té době už 9 let. Pomáhá mu v tom Franck, který je stále ještě u policie a z dálky na něj dohlíží. Zanedlouho se ve městě konají býčí zápasy, kde se malý Théo náhodou stane svědkem mafiánské vraždy. Během několika málo okamžiků se chlapec stane terčem nájemných vrahů, kteří po něm bez sebemenšího slitování jdou. Simon musí nyní udělat vše pro to, aby ochránil svého syna a zastavil nebezpečné pronásledovatele. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Francouzi se zase chlupí s kvalitním akčním filmem, který staví na promyšlených postavách a ty záporné jsou správně záporný. Postav mi bylo skutečně líto, na druhé straně by nebyla akce. Přestřelky jsou s nápadem, je jich tu dost, napínavost a dravost akci doprovází, co se týče soubojů, tam jsem mírně zklamaný, není to takové lámání kostí jako v Taken, ale pořád se na to dobře dívá. Herecké obsazení ideální, každý hraje jak by měl hrát, chování postav je racionální a i kluk se na konci převede. Jsem spokojen, Francouzi pro mně točí nejlepší akční filmy. 7/10 ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Film až s hlúpo jednoduchou a obohranou zápletkou, ktorý však zázračne dokáže zaujať a vtiahnuť diváka a po dopozeraní zanechať taký ten prekvapivý pocit, že to vlastne bolo celkom fajn. Slabá zápletka a niekoľko nelogičností sú vyvážené častou a zručne natočenou akciou a zaujímavým vzťahom dvoch hlavných hrdinov. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní věcička, ale nic z čeho bych se vycákal. Jako určitě oceňuji, že ten film je maximálně svižnej, nenudíte se ani minutu. Akce je drsná a nekompromisní. Pravda hlavní hrdina na mě jako nějakej extra zabiják nepůsobí a o nějaký originalitě příběhu se nedá moc mluvit... Ok to patří k věci. Jenom škoda, že ten film má na moje gusto někdy až moc velkej spád a občas se při sledování akčních scén nemůžete zbavit dojmu, že kameraman má akutního Parkinsona a střihač se taky zrovna nevyznamenal. No tři hvězdice tomu nakonec plesknu.50% ()

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

Ako to okomentovať ? Dvaja slizkí žabožrúti si to zahrali na pomstu a spravodlivosť. Miesto Provensalského korenia to okoreníš Srbským Ajvarom, veď načo plýtvať miestnou drogovou bagážou. Niekoľko rokov bojuješ s Kosovskými a Albánskymi musulmanmi a nakoniec ťa zrazí kurac mašinfúrer s TGV, ktorý ani za slnečného počasia s viditeľnosťou na 200 m nepribrzdí, Merde ! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se mi složitě dostávalo do příběhu (a vyznávalo ve vztazích postav), až postupně mi došlo, že na některá vysvětlení nejspíš teprve přijde řada (nakonec jsem se dočkal). Po čase se mi ale podařilo správně naladit a vcelku jsem si užíval jak parťáctví, tak akční scény. Jakože honička po odchodu z policejní stanice, útěk z baru a následná hra na schovávanou nabízí slušný standard. Efektivní střílení přes clonu nebo vyslýchání na nemocniční posteli se také podařilo. Ovšem od nasednutí do vlaku (a auta) začali tvůrci ztrácet soudnost, a to až nečekaným tempem (a téměř o ni přišli). A jak to tak bývá, čím dál větší nezničitelnost postav pomalu ale jistě film zazdila, a ani závěrečné „vysvětlení“ to už příliš nezachránilo, proto dávám ve výsledku pouze lepší průměr. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu Mea culpa znamená latinsky: moje vina. Fráze je součástí katolické liturgie, kdy se věřící při mši kají a přiznávají své hříchy a nedokonalosti před Bohem. (Terva)
  • Natáčelo se ve francouzských městech Paříž, Avignon, Arles a Toulon. (Terva)

Reklama

Reklama