Reklama

Reklama

Simon a Franck jsou dva policajti, kterým zrovna skončil přidělený úkol. Při cestě domů ale narazí do protijedoucího auta, což má za následek smrt dvou lidí včetně jednoho dítěte. Franck je sice v pořádku, ale Simon, který řídil opilý, je vážně zraněn. Kvůli této fatální nehodě ztratí vše, co měl – rodinu i práci policisty... O šest let později. Rozvedený Simon pracuje jako řidič obrněné dodávky a všemožnými způsoby se snaží udržet si roli otce svého syna Théa, kterému je v té době už 9 let. Pomáhá mu v tom Franck, který je stále ještě u policie a z dálky na něj dohlíží. Zanedlouho se ve městě konají býčí zápasy, kde se malý Théo náhodou stane svědkem mafiánské vraždy. Během několika málo okamžiků se chlapec stane terčem nájemných vrahů, kteří po něm bez sebemenšího slitování jdou. Simon musí nyní udělat vše pro to, aby ochránil svého syna a zastavil nebezpečné pronásledovatele. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sice zřejmě nejslabší Cavayé, ale přesto se jedná o celkem slušně adrenalinově silnéj a napínavéj flick, který bohužel pro mne nenabízí nic nového, nebyla zde žádná scéna, která by se mi vryla do paměti, dějově je to taktéž celkem sterilní, takže lepší průměr,ale na zabití nudy ideální, zábava je zaručena :) 60% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ten Kavajé asi pořád bojuje s orientací! Na jedné straně je schopen napsat a zrežírovat dokonale zábavnou exhumaci francouzské drsné školy stříkající testosteronem, kde by se až na tu nešťastnou výjimku daly mačisticky neholenými bradami světácky zvrásněných hlavních hrdinů z fleku rašplovat prkna, a na straně druhé do toho narve mimořádně nesympatického vyteplence s občanským jménem Lelůššš a nazve to Moje kulma. A to jednomu tak trochu evokuje situaci, jako když k vám na plese dřevorubců plaše přistoupí při pánské volence Maniac cop v tangách, s růžovým boa kolem krku a vyvoněný Lakostou jako kurvin kufr, načež nesměle pisklavým kontraaltem zanotuje „smím prosit?“. V takovém případě vám prostě nezbyde nic jiného, než si se znechuceným „kurva“ na rtech típnout zrovna zapálený gigantický doutník o chlupaté předloktí s blednoucí vytetovanou kotvou, otráveně vyplivnout z pravého koutku tu ožvýkanou frajerskou sirku, hrubě „tanečnici“ odstrčit a sebevědomě kolébavou chůzí odkráčet na dalšího panáka sedmdesátiprocentního rumu raději do baru U modré ústřice, protože je tam daleko bezpečněji. No řekněte sami, cukrouššškové, za takové fopáčččko prostě holka musí minimálně tu jednu rozkokošňoučkou hvězdičččku strhínkovat, aby zachovala dekurvum a mohla se ješšště někdy sama sobě podívat na oččční stíny. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mea Culpa je klasický thriller so všetkými možnými kladmi i zápormi. Napriek tomu, že som sa po celú dobu nenudil a ponúkol celkom slušný adrenalín, nevyhol sa fakt skutočne primitívnemu konaniu všetkých zúčastnených postáv. Od mužov zákona až po štvoricu "malčikov z Moskvy", ktorých správanie bolo doslovne posiate debilitou. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Mea Culpa je Mea Gusta. Frantíci zase raz nesklamali a predviedli výborný krimi thriller, ktorý ma posadil na riť a udržal ma na nej po celý čas. Oni to proste vedia. Správne drsné, dobre natočené a hlavne ma potešil casting, ktorý konečne nebol metrosexuálny ako z produkcie US and A. Takýchto filmov by som uvítal viac. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $4,139,000▐ príbehovo roztrieštené, chce sa to hrať na smutnú drámu, po celý čas sa to berie príliš vážne, plus v závere to chce ponúknuť aj veľké zvraty medzi hlavnými postavami ale tu to ako ostatné veci vôbec nefunguje, k tomu miestami až príliš samoúčelné a nehorázne naivné čo sa akcie týka /40%/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu Mea culpa znamená latinsky: moje vina. Fráze je součástí katolické liturgie, kdy se věřící při mši kají a přiznávají své hříchy a nedokonalosti před Bohem. (Terva)
  • Natáčelo se ve francouzských městech Paříž, Avignon, Arles a Toulon. (Terva)

Reklama

Reklama