Reklama

Reklama

Simon a Franck jsou dva policajti, kterým zrovna skončil přidělený úkol. Při cestě domů ale narazí do protijedoucího auta, což má za následek smrt dvou lidí včetně jednoho dítěte. Franck je sice v pořádku, ale Simon, který řídil opilý, je vážně zraněn. Kvůli této fatální nehodě ztratí vše, co měl – rodinu i práci policisty... O šest let později. Rozvedený Simon pracuje jako řidič obrněné dodávky a všemožnými způsoby se snaží udržet si roli otce svého syna Théa, kterému je v té době už 9 let. Pomáhá mu v tom Franck, který je stále ještě u policie a z dálky na něj dohlíží. Zanedlouho se ve městě konají býčí zápasy, kde se malý Théo náhodou stane svědkem mafiánské vraždy. Během několika málo okamžiků se chlapec stane terčem nájemných vrahů, kteří po něm bez sebemenšího slitování jdou. Simon musí nyní udělat vše pro to, aby ochránil svého syna a zastavil nebezpečné pronásledovatele. (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní věcička, ale nic z čeho bych se vycákal. Jako určitě oceňuji, že ten film je maximálně svižnej, nenudíte se ani minutu. Akce je drsná a nekompromisní. Pravda hlavní hrdina na mě jako nějakej extra zabiják nepůsobí a o nějaký originalitě příběhu se nedá moc mluvit... Ok to patří k věci. Jenom škoda, že ten film má na moje gusto někdy až moc velkej spád a občas se při sledování akčních scén nemůžete zbavit dojmu, že kameraman má akutního Parkinsona a střihač se taky zrovna nevyznamenal. No tři hvězdice tomu nakonec plesknu.50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mea Culpa je klasický thriller so všetkými možnými kladmi i zápormi. Napriek tomu, že som sa po celú dobu nenudil a ponúkol celkom slušný adrenalín, nevyhol sa fakt skutočne primitívnemu konaniu všetkých zúčastnených postáv. Od mužov zákona až po štvoricu "malčikov z Moskvy", ktorých správanie bolo doslovne posiate debilitou. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Francouzi se zase chlupí s kvalitním akčním filmem, který staví na promyšlených postavách a ty záporné jsou správně záporný. Postav mi bylo skutečně líto, na druhé straně by nebyla akce. Přestřelky jsou s nápadem, je jich tu dost, napínavost a dravost akci doprovází, co se týče soubojů, tam jsem mírně zklamaný, není to takové lámání kostí jako v Taken, ale pořád se na to dobře dívá. Herecké obsazení ideální, každý hraje jak by měl hrát, chování postav je racionální a i kluk se na konci převede. Jsem spokojen, Francouzi pro mně točí nejlepší akční filmy. 7/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ten Kavajé asi pořád bojuje s orientací! Na jedné straně je schopen napsat a zrežírovat dokonale zábavnou exhumaci francouzské drsné školy stříkající testosteronem, kde by se až na tu nešťastnou výjimku daly mačisticky neholenými bradami světácky zvrásněných hlavních hrdinů z fleku rašplovat prkna, a na straně druhé do toho narve mimořádně nesympatického vyteplence s občanským jménem Lelůššš a nazve to Moje kulma. A to jednomu tak trochu evokuje situaci, jako když k vám na plese dřevorubců plaše přistoupí při pánské volence Maniac cop v tangách, s růžovým boa kolem krku a vyvoněný Lakostou jako kurvin kufr, načež nesměle pisklavým kontraaltem zanotuje „smím prosit?“. V takovém případě vám prostě nezbyde nic jiného, než si se znechuceným „kurva“ na rtech típnout zrovna zapálený gigantický doutník o chlupaté předloktí s blednoucí vytetovanou kotvou, otráveně vyplivnout z pravého koutku tu ožvýkanou frajerskou sirku, hrubě „tanečnici“ odstrčit a sebevědomě kolébavou chůzí odkráčet na dalšího panáka sedmdesátiprocentního rumu raději do baru U modré ústřice, protože je tam daleko bezpečněji. No řekněte sami, cukrouššškové, za takové fopáčččko prostě holka musí minimálně tu jednu rozkokošňoučkou hvězdičččku strhínkovat, aby zachovala dekurvum a mohla se ješšště někdy sama sobě podívat na oččční stíny. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po, pro mě dost přeceňovaném Limitu, přichází Fred Cavayé s filmem, který mě, na rozdíl od právě zmiňovaného Limitu, na tu prdel posadil a urval mi koule jedním škubnutím. Ano, tohle je filmová pecka! Samozřejmě, původně jsem do Mea Culpa šel jako do čistě akční jízdy, což bylo částečně naplněno, akce je tu totiž skutečně hojně, je natočená doslova a do písmene perfektně, dynamická, rychlá a přesto přehledná, choreograficky přesvědčivá, nejde tu o žádné supersouboje s nepřemožitelnými hrdiny, jako spíš o akci podanou reálnějším způsobem, tedy syrověji, víc se střílí a utíká, než bitkuje, prostě jde o uvěřitelnější akci a jelikož je zpracována opravdu dechberoucím způsobem, smekám a jsem nadšen. Nakonec tím hlavním tahákem ovšem není doposud zmiňovaná úžasná akce, jako spíš žánr zcela neočekávaný, a to psychologické drama, rozehrané mezi dvěma hlavními hrdiny. To byl naprosto nečekaný direkt, který mě nadchl a smetl dohromady. Dokonale rozehraná hra, s vyvrcholením, které mi vhnalo slzy do očí. Tvůrcům se tu totiž skutečně podařilo na opravdu minimálním prostoru v jednoduchoučké zápletce téměř nemožné, a to vyvolat strhující příběh, plný napětí, dramatických okamžiků a hlavně působivých emocí. Fakt síla. Velkou měrou se na tom ale podíleli i perfektní herci, kteří mi navíc na evropský film až nezvykle hodně sedli, vesměs podali strhující výkony, zkrátka výborný a bezchybný casting velice výrazných herců a hereček. Mea Culpa je tak zkrátka skvělá, snad až bezchybná podívaná, která mě osobně vážně nadchla a strhla a ode mě dostává jasný palec nahoru! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve francouzských městech Paříž, Avignon, Arles a Toulon. (Terva)
  • Název filmu Mea culpa znamená latinsky: moje vina. Fráze je součástí katolické liturgie, kdy se věřící při mši kají a přiznávají své hříchy a nedokonalosti před Bohem. (Terva)

Reklama

Reklama