Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První část - Deník Ilse: Vzpomínky člena průzkumné legie
V roce 850, zatímco je Eren ve výcviku, se průzkumná legie vydala na výpravu za hradby. Na ní se Hange v lese snaží chytit titána. Ten však uteče do středu lesa a mlátí hlavou o strom. Když se Hange k němu blíží, dorazí i ostatní a Levi titána ke zděšení Hange zabije. Poté objeví bezhlavé tělo, které má patřit Ilse Langnar, vojákovi z 34. divize průzkumné legie a její vojenský deník. V deníku jsou podrobnosti i tom, jak byl její oddíl vyhlazen titány a ona se snažila pěšky utéct poté, co ztratila svého koně a rozbila výstroj na prostorové manévrování. Na svém útěku narazila na titána, který se ji nesnažil hned pozřít, ale promluvil na ni v lidském jazyce. Nazval ji "Ymir". Při dalším pokusu s ním komunikovat ji titán ukousl hlavu a místo toho, aby ji pozřel, dal její tělo do dutého stromu. Po přečtení všech poznámek Hange použije deník Ilse k přesvědčení velitele Erwina k tomu, aby schválil operaci na zachycení a studování živých titánů. Následně vrátí věci Ilse její rodině.

Druhá část - Náhlý návštěvník - Mladíkovo mučivé prokletí
V roce 849 se Jean vrací po svém výcviku v armádě do svého rodného města Trost. Následně se dostane do sporu se Sashou kvůli výcviku a velitel Pixis rozhodne, aby spolu soupeřili ve vaření. Jean se spojí s Arminem a Annie, Sasha s Conniem a Reinerem. Vydají se kvůli masu do lesa hledat známého obřího kance. Sasha na něho narazí jako první a povede se jí ho zabít. Skupina pod Jeanovým vedením se v lese ztratí. Později Jeana navštíví jeho matka a udělá mu přede všemi scénu. Jean se cítí trapně a vymyslí plán, jak ukrást maso ze zásob důstojníků, aby porazil Sashu. Armin s Annie mu ale odmítnou pomoci. Poté, co se Jean vzdá svého plánu, otevře balíček, co mu přinesla jeho matka, jenž obsahuje omeletu, která v něm vyvolá vzpomínky na jeho dětství. Brzy se koná soutěž ve vaření a Sasha představuje vynikající steak z kance, zatímco Jean představuje skromnou omeletu. Ačkoli je Pixis ohromen chutí steaku, prohlašuje za vítěze Jeana.

Třetí část - Potíže
V roce 848 jsou kadeti rozděleni do dvou skupin a posláni na cvičení do pouště. Marco má problémy s vedením jeho oddílu kvůli aroganci Erena a Jeana. Mezitím se oddíl Mikasi dozví o přítomnosti gangu zlodějů. Tu noc gang přepadne Marcův oddíl, ukradne jim manévrovací zařízení a unese Kristu. Eren se rozhodne Kristu zachránit, což vede ke sporu, ale nakonec se i ostatní rozhodnou mu pomoci Kristu hledat. Erenovi a Jeanovi se podaří zastavit vozy zlodějů. Ti drží Kristu, která je zachráněna Mikasou a Annie po Arminově signalizaci o pomoc. Zloději jsou zatčeni, Armin předává armádnímu instruktorovi podrobnosti o misi a klade otázku, zda byl útok zlodějů součástí výcviku. (MurakamiAiko)

(více)

Recenze (14)

Furmi 

všechny recenze uživatele

OVA 1 - *** OVA 2 - ** OVA 3 - *** .... Veľmi slabý prídavok k perfektnému seriálu. Sklamanie i keď krok tvorcov trochu z časti chápem kedźe su OVA k väčšine úšpšných anime nutnosť a preto aby sa nespoilerovalo zbytočne pred pokračovaním druhej série ktorá je zatial v nedohľadne no dúfam že bude keďže niesom určite jediný komu tento žáner nieje cudzí a Shingeki no Kyojin mu splnilo jeho očakávania takmer dokonale. 65% ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

První díl je (stejně jako celý seriál) skvělý a zase se o světě SNK dovídáme něco nového. Význam druhého pochopí ti, kteří čtou mangu, ale jinak je to takový oddechový, až parodizující díl. Epizoda třetí naráží na to, co se v manze děje právě teď, takže je vlastně takovým lehkým preview k následující sérii. 7/10 ()

Reklama

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Je fajn doplňková jednohubka, která perfektně naděluje spoustu dobrých dialogů mezi postavami, díky kterým jsou pak patové situace v první sérii lépe vysvětleny a pochopeny. OVA 1 je asi tou nejlepší epizodou, protože se týká hlavně titánů a ukáže jednu docela záhadně zajímavou situaci z minulosti, takže mě měli titáni ještě čím šokovat. OVA 2 je asi tou nejslabší, ale je nejvíce pohodová a zaměřuje se na určitou postavu. Ta epická hudba u vaření, ta byla best. OVA 3 byla na tom lépe, kde byl asi nejvíce znázorněna a prožita část výcviku. Je to docela fajn doplněk, který si fanoušci užijí. Za mě je to ok podívaná. Mé hodnocení: 7/10 ()

Milano33 

všechny recenze uživatele

Táto trojdielna OVA znateľne trpí svojou kolísavou kvalitou jednotlivých dielčích kúskov. Očakávania od týchto špeciálov, čoby bočných výplnkových príbehov, som nemal nejaké prehnané, i keď konieckoncov ide predsa len o Shingeki no kyojin, takže istý kvalitatívny štandard by si príbeh mal udržať. Prvá epizóda bola jednostranne najlepším prírastkom do série, diel to bol do značnej miery mytologický a počas jeho trvania sú nám odhalené nové skutočnosti ohľadom Titánov, ktoré budú mať určite obrovský dopad na chod ďalších sérii. Vrámci tejto časti sa Prieskumná légia (Survey Corps) odhodlá k ďalšej výprave do divočiny za hradbami, kde na nich čochvíľa môžu striehnuť neľútostný Titáni. Druhá časť je vrámci seriálu ako celku dosť podpriemerná a nič pre dej podstatné sa v nej nestane, no a tá súťaž vo varení bola trošku pritiahnutá za vlasy. A na záver tretia nebola vyslovene zlá, ale tiež mala potenciál ponúknuť čosi viac, čosi prínosnejšie. V konečnom dôsledku však konfrontácia so zlodejmi aspoň upevnila celistvosť a spoluprácu medzi kadetmi vo výcviku, predovšetkým Eren a Jean konečne našli spoločnú reč. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech zatím nic moc ... respektive první díl je hodně fajn, jelikož se dozvíme něco celkem dost důležitého o Titánech, o čemž v anime nepadlo ani slovo, ale zbývající dva díly nemají vůbec žádnou informační hodnotu, navíc druhý díl se nese až v šíleném slapsticky comedy duchu, což se ke zbytku vůbec nehodí. Uvidíme, jak se to změní po zbývajících dvou dílech, které budou odvysílány příští rok. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama