Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaké to je vyhrát závod s vědomím, že jste ztratili lásku? V době letních prázdnin trénuje patnáctiletý Sieger v barvách nového atletického týmu pro národní mistrovství ve štafetě. Setkání se zvláštním a nepředvídatelným Marcem v něm vzbudí pocity, které přesahují hranice běžného přátelství. Když Marc jeho city opětuje, Sieger se ocitá v osamělém zápase se sebou samým. A mistrovství se blíží... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Už zde padla zmínka o snímku Letní bouře, která byla, co se podobnosti týká, celkem trefná, i když je pravda, že oba filmy jsou v mnohém odlišné. Zejména pojetí vztahu obou hlavních hrdinů se liší, nicméně ten sportovní nádech a jakési obavy z reality oba filmy tak nějak spojuje. Sice nemohu říct, že by měl tento film vyrazil dech, ale dobře se na něj dívalo, vůbec mě neiritoval a působil realisticky. Zkrátka nenápadný nizozemský kousek, který zaujme svou jednoduchostí a upřímností. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jak už jsme si u západní produkce zvykli, na televizní snímek se jedná o řemeslně velmi kvalitní podívanou. Po dějové stránce se však nejedná o bůhví co. Spojení GLBT a sportovní tématiky není nic nového a v tomto případě působí i nepříjemně vyčpěle. Na druhé straně zde ona sportovní vsuvka neukazuje svou drsnou stránku, jak je zvykem, ale spíše zde funguje jako odrazový můstek pro vznikající vztah. V rámci malého družstva, které se soustředí na rozvoj týmovosti, to mohlo působit logicky a uvěřitelně. Nicméně postavy neprochází žádným vývojem a veškeré události jsou tak spíše dílem náhody. Ve svém minimalismu je to velmi příjemné, nicméně přílišná nucenost celou tuhle snahu o komorní romantiku stahuje rychle dolů. ()

Reklama

tomeš 

všechny recenze uživatele

Na začátku se mi to zdálo nějaký prkenný a trapný. Ale pak jsem tomu jednoduchoučkýmu, lineárnímu příběhu bez odboček začal propadat a nakonec mi to náramně sedlo. (Což je možná i tím, že jsem za poslední půlrok filmově zcela vyhladovělý). Inovativní hudba, vynalézavá kamera, skákání na trampolíně (vybavil se mi Billy Elliot), vzorné Holandsko, kde i motorkáři jsou vlastně milí kluci. Takhle si představuju gay teen TV romanci 2014. Za mě dobrý! ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Jednodušší, ale podle mě celkem povedený film s obzvlášť vydařenou poklidnou atmosférou. Líbilo se mi, že je celá problematika hodně citlivě a lidsky pojatá, nevadilo by, kdyby se tvůrci pustili trochu víc do hloubky postav a trochu víc rozvinuli děj, který byl hodně prostinký a předvídatelný. To je to, co mě mrzelo. Ve výsledku mi to ale nevadilo tolik, aby se mi "pokazil" pocit ze závěru. Trochu mi všechna ta příroda, zvuky a vzdáleně i motiv lásky připomněl snímek My Brother Tom. (Netvrdím, že jsou podobné, jen jsem si na ten film vzpomněla.) Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Obyčejný film o (ne)obyčejných věcech. Příběh je sice na můj vkus až příliš nekomplikovaný, občas zbytečně prvoplánový, ale na druhou stranu nabízí poměrně zajímavé záběry a okamžiky mrazivě erotického jiskření mezi dvěma dospívajícími chlapci. Scéna s trampolínou je mimořádně působivým odkazem tohoto holandského televizního filmu. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama