Reklama

Reklama

Epizody(4)

Kdo by neznal Jamese Bonda, agenta 007 britské tajné služby s povolením zabíjet. Ale co muže, který Bonda stvořil? Byl jím spisovatel Ian Fleming, který vždy tvrdil, že všechno, co píše, má svůj precedens v pravdě. Čtyřdílná britská minisérie sleduje nejdramatičtější etapu Flemingova života, kdy v letech 1939–1945 sloužil jako pobočník admirála Johna Godfreye, šéfa tajné služby britského královského námořnictva. Sotva třicetiletý Fleming, který předtím zkoušel štěstí jako novinář, ale i bankovní úředník, se v nové práci našel. Mohl v ní totiž uplatnit svou výjimečnou představivost, sklony k nezodpovědným dobrodružstvím i zdravé pohrdání autoritami. Povaze protagonisty odpovídá i zpracování minisérie, která není klasickým suchopárným životopisem, ale nabízí poutavou podívanou, plnou dramatických situací a krásných žen. Jak také jinak u muže, proslulého tím, že nikdy nenechal fakta pokazit dobrou historku. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (61)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Minisérie poměrně dost o ničem, nikam směřující, nic neříkající. Stačila by i druhá půlka prvního dílu a díl poslední pro jeden stejně nic neříkající smyšlený film plný narážek na postavu Iana Fleminga a jeho rodinných příslušníků a vznik Bondovek. Musím uznat, že třetí hvězdu bych asi dal, kdyby si to Ian rozdal ještě i s jedním nebo lépe oběma admirály, to tam vysloveně chybělo. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem nečekal, že mě finální díl tak zklame - nestalo se to u mnoha seriálů, které jsem si oblíbil. Po prvních třech dílech, které byly našlapané až po střechu sakrasmem a drsňáctvím nám tu přichází poslední, který je našlapaný jenom na oko. Ve skutečnosti tady máme velice nemastnou a neslanou romanci, podivnou akci za nepřátelskými liniemi a vlastně žádnou závěrečnou katarzi. Místo ostrovtipu, kterým minisérie překypuje, dostáváme konec, který jakoby napsal někdo úplně jiný než všechny předchozí díly a jen použil stejné herce. A za ten poslední díl musím dát hvězdu dolů a podotknout "jen" 70%. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Malinko nesourodá jednohubka rozdělena na dvě naprosto protichůdné části. Flemingovy zápletky ohledně špionáže a stylových dobrodružství diváka baví od začátku do konce, stejně jako šťavnatý charakter v podání sympatického Coopera. Jakmile se však řeší romantická linka s éterickou Larou Pulver plná klišé a plácání po zadku, tak už to bohužel tak zábavné není. Přemíra klišé a závěr vyšumělý do ztracena pak tuto minisérii posouvá jen do vod oddychového průměru. Z této postavy se však dalo vytěžit daleko více. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Příběh Iana Fleminga je v podání BBC snad až příliš barvitý. Špionáž za druhé světové války v kombinaci s jedním slavným jménem, to fanouška agenta 007 musí zajímat. Lara Pulver je po Sherlockovi opět v roli femme fatale a Cooper vedle ní vypadá, jak kluk z diskotéky. Avšak technicky to má své mouchy, kamera je v akčních scénách (ano, je tam akce) nepřehledná a střih mnohdy zmatečný. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

S Bondem má seriál pramálo společného a stejně pomálu se jím nechává inspirovat. A to by byly plusové body, kdyby tedy dokázal obstát jako samostatné dílo a neměl tu zbytečnou a otravnou romantickou linku. Nad vodou ho tak drží pouze Flemingova fantazie a nápady a také to, že se s každou epizodou dostaví jisté zlepšení. Čtyři díly jsou v tomto případě ideální počet. ()

Galerie (399)

Reklama

Reklama