Reklama

Reklama

XXII. ZOH Soči 2014 - Slavnostní zakončení

(pořad)
  • Rusko Sochi 2014 Olympic Closing Ceremony (více)
všechny plakáty
Sportovní
Rusko, 2014, 160 min

Účinkují:

Vladimir Putin

Obsahy(1)

Přímý přenos závěrečného ceremoniálu Zimních olympijských her v Soči. (Česká televize)

Recenze (13)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V podstatě bych mohl napsat to samé, co k zahajovacímu ceremoniálu, dodat můžu, že hudební úroveň byla vysoká. Když to porovnám s kakofónní tragédií při zakončení her v Londýně, je to asi jako porovnávat Rachmaninova se zubní vrtačkou. Vyloženě mě pobavil vtípek s nerozvinutím jednoho kruhu. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak jsme tu herku slavnostně ukončili. A žádné ,,pic kobylu do vazu", Kozák to pojal s plnou parádou, vkusně a - považme - s humorem! Když k sobě budeme upřímní, uznáme, že Rus má kulturní tradici velikou jako krávu. Že by světu ukazoval ten ještě větší skot, tedy jeho nekulturní tradici, mohl očekávat jen blázen, v jehož hlavě je pošmourno, občas trakaře. Když polystyrenový méďa zpšouknul plamen, dotažený až z bájné Olympie, kterýžto cestou zhasl jen několikrát, byť s ním Ivan prolezl kdejakým kanálem, jaderným reaktorem a kasmasjóm, trošku to i zamrzelo. Skončily snad nejvydařenější zimní koulovačky, před nimiž se urputně strašilo, aby teď svět zamyšleně čuměl a krčil čelo. Rus pro ně udělal skutečně mnohé. Za cenu olbřímích investic vybudoval něco z ničeho, na každého Dagestánce posadil jednoho rozvědčíka, oželel Kyjevskou oblast a Vláďa dokonce objal holandskou lezbu! Za odměnu mu Legkov pět minut před zvoncem vyválčil vítězství v pořadí pronárodů, a to dokonce tak frajersky, že ani nebylo moc vidět hadičku od transfuze, kterou tahal za patami svých monzunek. I čeští sněhuláci, snad jen s výjimkou hogaystů, zaperlili, takže příště v Pchjongjangu, či kde, znovu, lépe a radostněji. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

A sakra tak už to skončilo. No zahájení mi přišlo velkolepější. Tady možná Rusákům došli prachy což se mi ,ale nezdá pravděpodobný spíš je někde propili, ale nééé nebudu zlej. Já jim to přál stejně jako Číňanům Peking. Takže za 4 roky Jižní Korea a pak se možná dočká i ta severní a budou to hry na počest Kim Čong Ila.50% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je úplně dobrou známkou pro tvůrce ceremoniálu, když pro mě byl nejzábavnější moment medailon nadcházejících her v Pchjongčchangu (ano, musel jsem si to vygooglit), takže taková neslaná nemastná záležitost, která střídala momenty zábavné s těmi nudnějšími, největší mínus ale spatřuju v sestřizích samotných závodů/zápasů, které by mnohý internetový jinodruh z klanu youtubovitých dokázal po nocích sestříhat mnohem lépe a s lépe padnoucí hudbou. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

SOCHI 2014: Již při zasedání Mezinárodního olympijského výboru v Guatemale, roku 2007 se výrazně prosadil Putin, který pronesl svojí vůbec první oficiální řeč v angličtině. Prohlásil, že Rusko je velice mocná sportovní mocnost a proto by ráda pořádala Zimní olympijské hry v roce 2014. Určitým paradoxem je to, že v době jednání, neboli „boje o pořadatelství“ nebyl v ruském Sochi postaven žádný objekt naznačující konání brzkých her. Dva roky byla představa o vybudování úplně nové Sochi pouze virtuální. A během pěti let dokázali za pomocí neuvěřitelně vysokého, až malinko děsivého rozpočtu vybudovat luxusní sportovní areál. Rozpočet se vyvýšil až na částku 50 miliard dolarů. Zakončovací ceremoniál se nesl skoro ve stejném duchu jako ceremoniál zahajovací, ale díky bohu ne tak politicky zabarvený. Velice mě zaujal princip zhasnutí olympijského ohně pomocí nádherných maskotů. | Průměr: 65% (3*) | ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako otvárací ceremoniál to malo podobnú atmosféru, dokonca to Rusi zobrali aj s humorom a osud to jednoducho zahral tak, že poslední, ktorým odovzdali medaily boli traja Rusi a znela pritom ruská štátna hymna. Počtom medailí a aj počtom zlatých medailí Rusi hry vyhrali, no investovali do toho veľké peniaze, takže sa niet čomu diviť, že takmer všetko bolo priam perfektné. Pekná radostná, emotívna zábava, akurát som možno čakal ešte nejaké scénky alebo grandiózne vystúpenia, no aj takto to bolo dosť fajn. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné zakončenie ZOH, možno nie tak velkolepé ako otvárací ceremoniál - Rusi vsadili skôr na emotivny zážitok...Medved a jeho slzička nemali chybu. Na môj vkus však veľa spevu a poetiky. 80% ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Pekne si udelali legraci sami ze sebe, coz u Rusu ocenuji (i kdyz tentokrat byl reziser myslim Svycar), a neposlusny nerozevreny "americky" kruh se objevil stejne jako pri zahajeni i zde. Nejlepsi byli ale animatronicti obri maskoti - jak zivi, s grimasami, hunatym povrchem (i kdyz take "made in cizina" neboli vyrobeno v Australii). Navic "Meda" hezky zavzpominal na OH 1980 v Moskve a smutny z koncicich zimnich her sfoukl ohynek :) Navic zajimava nahoda pri predavani poslednich medaili - 30km bezky zeny, same Norky - a to same na 50km muzi, sami Rusove. Sochi ma ted luxusne upravene vsechno, od silnic po sjezdovky, tak snad to tem Rusum nejakou dobu hezke i vydrzi... ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Výrazně lepší než otevírací ceremonie. Žádná kontroverzní témata, pěkně vymyšlené, dobrá hudba a dokonce smysl pro humor v podobě lidských olympijských kruhů, rozbitých stejně, jako ty mechanické ze zahájení. Přišlo mi to jako takový pokus o odčinění chyb minulých, ať už těch z úvodu her, nebo z Moskvy 1980. 70% ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Než se vyjádřím k vlastnímu zakončení, tak napíšu můj pohled na ZOH. Prvně logo - Rusové se chtěli lišit či chtěli něco nového, ale logo Sochi2014.ru nic moc, když porovnám, že trocha grafiky by neškodilo, naštěstí Jihokorejci už předvedli, že se vrátí do starých kolejí. K organizaci: Ze začátku ostuda - nedodělaných spousta věcí, ale o sportovce se starali dobře (hlavně o ně šlo, tak tam si dali záležet, na novináře a fanoušky mohli kašlat), olympijská vesnice byla jakž takž hotová, soutěže většinou začali podle programu. Teroristické útoky se naštěstí nekonaly. Česká účast - nejúspěšnější ZOH nejen v české, ale i v československé historii. 8 medailí (2 zlaté, 4 stříbrné, 2 bronzové) a jména, které obletěli celý svět. Čím jsem starší, tím více si těchto úspěchů vážím. Navíc konkurence je čím dál více vyrovnanější a nebýt českého biatlonu, tak by sbírka byla poloviční. Co bude v Korei se uvidí. K ceremoniálu - V Londýně to bylo o mnoho lepší zakončení, ale Rusové museli vsadit na něco jiného než hudební produkci, ale nenudil jsem se jak u zahájení. Kecy, teda pardon proslovy, těch dvou pánů byly doslova "huba plná prázdných slov", ale jede se podle protokolu (MOV by jej mohl změnit, kdyby chtěl). Bohužel nejlepší bylo představení Pchjongčchangu (v angličtině trochu lépe se píšící Pyeongchang), ale slza medvěda (zimní podoba toho z moskevského roku 1980, což byly pro změnu nejúspěšnější LOH pro Československo) po sfouknutí olympijského ohně byla dojemná a dobře vymyšlená. Prožil jsem Soči s příjemných tříhodinovým časovým posunem vpřed a budu se těšit na Pchjongčchang, kde toho moc v přímém přenosu neuvidím (záznamy to jistí), časový posun je v Koreji + 9 hodin. ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Zaprvé výborná sebeparodie rusáků. A zadruhé, v roce 1980 jsem ještě byl na houbách, a tak mě medvídek Miša zcela dostal. Skvělá hudba, dojemná slzička. Sám hodnotím zakončení o stupeň výš než zahájení. ()

trx2010 

všechny recenze uživatele

Geniální myšlenka a skvělá podívaná. Partička feťáků se sejde na jednom místě. Každý se našlehne tím co má rád, vezme si potřebné náčiní a rozutečou se po kopcích. Následně se jejich počínání měří, hodnotí a váží. A pak se to vyhlásí. Všude spousta ohňů, světýlek, liliputů a skřítků a všichni tančí a jásají. Oslavují svobodu a smysl pro fair play v zemi kde se političtí a ekonomičtí oponenti střílejí a zavírají na desítky let do vězení a premiér se s prezidentem střídají synchronizovaně o funkce. A to celé jen za zanedbatelných cca 100mld Kč denně. ()

Reklama

Reklama