Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Vášnivý čitateľ Ken Kaneki žije v Tokyu, kde sa medzi ľudmi potulujú aj "ghoulovia", ktorí na prvý pohľad vyzerajú ako ľudia, čo využívajú k získaniu potravy. Kaneki na to doplatí, keď sa zamiluje do dievčaťa, ktoré je ghoul, hoci on jej skutočnú identitu nepozná. Odhalí ju až v momente, keď ho dievča napadne a pokúsi sa ho zjesť, pretože ghoulovia sa živia na ľudoch a potrava, ktorou sa živia ľudia, im príde nechutná. Avšak zhodou okolností sa stane, že to ona v dôsledku nepozornosti neprežije a lekári sa pokúsia Kanekimu zachrániť život. Aby Kaneki prežil, musia mu voperovať orgány toho dievčaťa. Operácia Kanekiho navždy zmení a vyvolá v ňom nezvyčajné reakcie, ako napríklad nechuť k ľudskému jedlu... (Chinese Ashio)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (58)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někdy klasicky vystavěná cesta outsidera ke schopnostem, jindy vyprávěnka ze života, pak zase akční řež, komedie, filozofie a v neposlední řadě až zarážející množství krve nebo otevřenosti. Jsem moc rád, že jsou osudy Kanekiho a jeho přátel i nepřátel nečekaně vystavěné, efektní a pokaždé, když jsem si myslel, že už mám jejich žánr a záměr prohlédnutý, přišel další překvapivý úhyb. Málokdy se povede koktejl tolika přísad namíchat s univerzální chuťovou dohrou pro každého. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tokyo Ghoul. Anime o ghoulech, kteří vypadají jako lidé, ale nemohou jíst lidské jídlo. Místo toho musí, chtě nechtě, jíst samotné lidi. Je to anime plné krve, brutálních soubojů, příběh je naprosto drsný, hlavní hrdina pojídá lidi, přestože nechce, jsou tam konflikty mezi ghouly a obzvláště důležitý je vztah mezi hlavním "ghoulím" hrdinou a jeho lidským kamarádem. Tak přesně tohle Tokyo Ghoul není. Tokyo Ghoul má naprosto otravného a ukňouraného hlavního hrdinu, který se rozjel až v posledním díle. Jinak byl po celou dobu ubrečený a čím méně se vyskytoval, tím byly jednotlivé díly lepší. Naštěstí to tam zachraňovala Touka, která byla správný drsný ghoul. Všichni kladní ghoulové jsou "vegetariáni" (rozuměj - nikoho nezabíjí, jedí už mrtvá těla), což trochu kazí celkový dojem. Ghoulové by měli zabíjet lidi, přestože nechtějí. Živit se pouze na sebevrazích ubírá seriálu jeden rozměr. Příběh prostě drhne. Je to typické klišé. Ghoulové jsou ti, kteří jedí lidi, ale ve skutečnosti jsou lidi ta skutečná monstra. Taková zápletka není úplně špatná, ale už jsem ji viděl milionkrát a od tohohle jsem očekával něco více. Lidský kamarád hlavního hrdiny je odsunut na vedlejší kolej. Zemře tam více ghoulů než lidí, atd... Ale přesto všechno je Tokyo Ghoul dobré anime. Má super souboje, pěknou kresbu a tečou tam hektolitry krve. Poslední 2 díly se opravdu rozjedou, konečně to začne být zajímavé, postavy se začnou vyvíjet (obzvláště hlavní hrdina) a celkově to prostě vypadá jako dobrý základ pro druhou sérii. Kdyby celá série vypadala jako poslední 2 díly, tak to bude za 5 hvězd. Bohužel má série pomalý rozjezd. Proto jsou to 4*. ()

Reklama

loveless 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kaneki je sirotek a má jednoho kamaráda Hidea. Rád čte a tenhle společný zájem mu pomůže k rande s krásnou Rize, které změní jeho život v peklo. A to ne obyčejným způsobem, po "nehodě" se z Kanekiho totiž stane napůl ghůl, takže má chuť na lidské maso, ale uvědomuje si, že to není úplně dobrý nápad. A o tom, jak se Kaneki vypořádává s touhle šílenou situací je celá první série tohohle krvavého, avšak celkem zajímavého anime. Kresba je pěkná, ale postavy, víceméně ani ty hlavní nejsou úplně sympatické. První série je věrná předloze a malé změny, které v ní jsou se dají považovat za pochopitelné a můžou pomoci lepšímu pochopení děje. Za zmínku určitě stojí skvělý opening s písní unravel od TK from Ling Tosite Sigure, zajímavý je i ending. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prečo toto anime má hlavne dobré začiatky a konce? Moja prvá veta platí aj pre prvú aj druhú sezónu. Prečo sa hneď na toto sťažujem? No lebo keď sa pozerám na anime ako celok nie je tak dobré a keď sa pozriem na konce či začiatky tak tie boli najlepšie. Potom celkový pocit z anime je iný pretože koniec ho upravuje smerom hore. A prvá sezóna mala fakt epické finále a to sa mi páčilo najviac zo všetkého. Je to hlavne škoda pretože Tokyo Ghoul má potenciál a nie je bohužiaľ naplno využitý. Prejdem teraz na hodnotenie prvej sezóny. Súboje sú veľmi kvalitné a dostatočne rozpohybované. Animácia je veľmi pekná a občas aj krásna. Mne osobne sa opening nepáčil, ale to je vec vkusu a ending je lepší. Čo sa týka vyvrcholenia sú v Tokyo Ghoul prvej sezóne v podstate dve. Prvé vyvrcholenie je približne v polovici prvej sezóny a druhé na konci. Charakterov je v anime príliš veľa a niektoré dostávajú hĺbku až v druhej sezóne. Mňa zaujala najprv postava Kamishiro Rize, ale no bohužiaľ viete čo sa stalo ďalej. Kaneki je väčšinou riadne otravný a na to aby ho človek pochopil potrebuje celých dvanásť dielov. Veľká zmena sa stane v podstate na konci prvej sezóny, kde pre mňa nepochopiteľne prichádza úžasná pasáž, ktorá ide do hĺbky myšlienok hlavného hrdinu. Táto konečná pasáž mňa veľmi potešila a niečo takéto mávajú tie kvalitnejšie anime. Zaujímavé je, že sa zas hráme v tomto anime na rodinku Kaneki je manžel, Touka je manželka a Hinami je ich dieťa. Ja to samozrejme zveličujem a nie je tomu úplne tak (v druhej sezóne to vôbec už tak nie je). Tvorcovia podľa mňa prestrelili s hrdinom Shuu Tsukiyama a to viac úchylnú postavu som už dávno nevidel (pripomína Hisoku z Hunter x Hunter, ale ten bol "úchylný na boj"). Tokyo Ghoul má proste málo dielov na to aby ukázal všetky tie úžasné postavy a napríklad Hide, ktorý je nesmierne dôležitý, až kľúčový pre príbeh sa v anime vyskytuje minimálne. Celý Tokyo Ghoul (prvá + druhá sezóna keby majú spolu) by zrejme potreboval minimálne päťdesiat dielov aby naplnil svoj potenciál. Spokojný teda nie som, ale posledná pasáž (koniec) prvej sezóny zachraňuje toto anime od nižšieho hodnotenia. Pokračujte na Tokyo Ghoul A. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni jsme chtěli vývoj charakteru, ovšem dostalo se nám ubrečeného idiota, který pořád mluví o tom, jak se za každou cenu musí stát silnějším, ovšem dělá pro to kulové a místo toho si jen sedí ve své kavárně s kafíčkem u pusy. Jako u všech těhle (pod)průměrných sezónních záležitostí, po prvních pár dílech si člověk uvědomí, že to ztrácí ten prvotní nádech a jde to do kytek. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (3)

  • Při scéně, kde Gurmán Shuu Tsukiyama přemýšlí o tom, jak sní Kanekiho, poslouchá 9. Symfonii e moll Antonína Dvořáka – Z Nového Světa op. 95 (jajo161)

Reklama

Reklama