Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina je jednoruký a vnitřně vyhořelý filmový střihač, který momentálně pracuje na nízkorozpočtovém hororu. Brzy se ale ukáže, že ne všechna mrtvá těla, která se kolem něj vrší, pocházejí z dílny autorů filmových triků. Hravé nadšenectví Astron-6 i tentokrát žene žánrová klišé ad absurdum. Dočkáme se série vpravdě groteskních smrtí, vyšinutých postav, hlášek a nahoty (samozřejmě většinou v naprosto nevhodných a absurdních situacích), to vše v charakteristicky přepáleném barevném tónování a se syntetizátorovou hudbou italského klasika Claudia Simonettiho. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (36)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Psychicky narušený strihač filmového štúdia, začína natoľko prepadať svojim šialeným víziam, že odstupom času úplne stráca prehľad o tom, čo je realita a čo sen. Podarí sa mu nakoniec rozoznať ilúziu od pravdy a tak objasniť niekoľko záhadných vrážd, ktoré sa v jeho blízkosti neustále objavujú? Je vrahom on samotný? Alebo .... "The Editor" je odľahčene poňaté giallo s ľahkým erotickým nádychom, ktoré zaujme niekoľkými vydarenými gore zábermi. Kto očakáva serióznu krimi s priam umeleckými, dlhočiznými zábermi na padajúce kvapky vody či krvi, ako napríklad pri filme "Podivná barva slz tvého tela", klope na "susedove" dvere. Mňa osobne sledovanie tohto snímku nijak neurazilo, no jedným dychom môžem dodať, že pocitom nadšenia po jeho odsledovaní som taktiež netrpel - 55% ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi úmyslně béčkově hozené ptákoviny, které mají obrovský nadhled, neberou se vůbec vážně a čerpají z let 70. až 80. a k tomu si ještě přičtete několik giallo prvků, tak by mohl být Střihač něco pro vás. Sám si ale říkám, že vlastně přesně tenhle typ filmu by se mi měl taky líbit, ale ouha. Střihač je sice hodně odlehčená zábavovka, ale ten humor byl pro mě takový makový a rádoby vtipný a ač jsem se smál, tak to pobavení nebylo tolik od srdce a "naprdelposedávající". Asi mi vyhovuje trochu jiné pojetí "záměrných brakovek". ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Festival otrlého diváka. A vpravdě úžasná záležitost, po jejímž konci jsem chvíli přemýšlel, zda to bylo tak ujeté, anebo geniální - a nakonec se přikláním k tomu, že asi obojí. Děj vytaženej z filmového pekla a snad každé filmové klišé, které si lze představit + skvělá hra se starými známými scénami z jiných filmů (pochytal jsem jich dost, ale asi zdaleka ne všechny) vytvořila z této bizarní podívané neobyčejně neobyčejný zážitek. Nebýt party ožralých idiotů pár řad přede mnou, nebojím se to označit za nejlepší kinozážitek letošního roku. Neuvěřitelné postavy (v čele s "donaldosutherlandovským" inspektorem Porfirym - kdykoli na chviličku zmizel z plátna, neskutečně jsem se těšil, až se tam zase vrátí), spousta krásných holek, ujeté vraždy, šílené dialogy, zápletky, scény, odkazy a především kvanta, neskutečná kvanta vtipů (zdaleka nejen filmových). Víc takových filmů. Mnohem víc. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sice lepší, než Father's Day, ale pocitu zklamání jsem se stejně neubránil. Střihač je totiž až nečekaně bizarní úlet, navíc silně podpořen podivnou gay atmosférou - a to i přes vydatnou porci koz a bobrů. Absenci štědřejšího rozpočtu nezapře, snímek však tvořili fandové pro fandy, a je to na něm sakra znát. Nechybí téměř nic z propriet "žlutých" detektivek (barvičkama to jen svítí, hudba je v několika případech vyloženě lahůdková, gore zas purpurově šťavnaté), ale divák tu občas (schválně?) tápe, co je ještě film a co už realita, a to mně moc nevonělo. Z čeho jsem ale měl vyloženě radost, tak z doslovných citací některých giallo klasik. Třeba úvodní ochrnutí pomocí pavoučího jedu evokuje snímek Black Belly of the Tarantula, kniha Three Mothers jasně cituje Argentovu Suspiriu, pes nalézající lidskou ruku zase Fulciho Rozparovače z New Yorku, a třeba ostří sekery vs. hlava za dveřmi dává vzpomenout i na jeho Dům u hřbitova. Takže jak vidno, Střihač je hlavně pro milovníky téhle staré Itálie, ti ostatní to zřejmě nepoberou. A v podstatě se jim nelze ani divit. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Starnúci, zmätený strihač sa pri práci na novom filme ocitne v spleti podivných vrážd... Už dlhšie som z nejakého hororu nemal tak rozporuplný dojem; normálne som si spomenul na nedávny "Hellmouth", ktorý mal byť poctou 50´s hororom, no neudržal na uzde svoje „umelecké ambície“ a bol z toho (našťastie iba) mierny bordel. A podobne vyznieva aj "The Editor"; začína sa dobre, lákavo, štýlovo, ale čím ďalej sa dostáva, tým viac lezie na nervy (hlavne postavami) a prestáva baviť. Niektoré oldies pocty doplatia na to, že si nevedia ustrážiť hranicu medzi stráviteľnosťou a na oko uvedomelým – no v skutočnosti už prílišným preháňaním. Tak to bolo aj tu, hoci lepšie momenty prevažovali a hlavne: má to štýl, detaily a vyznenie, ktoré by minimálne nadšencom gialla, Argenta & spol. mohlo s trochou nostalgie stačiť. Takže keď zohľadním svoju slabosť pre vyššie uvedené, pod 3* ma to nepustí. ()

Galerie (57)

Reklama

Reklama