Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôvodný seriál spoločnosti Amazon sa začína v Los Angeles, kde sa osem ľudí, ktorí sa navzájom nepoznajú, ocitnú uviaznutí v garážovom dome vplyvom pôsobenia nadprirodzených síl. V skupinke sa objavujú najrozmanitejšie charaktery – policajtka, klaun, obvinený na úteku, tvrdiaci o sebe, že je nevinný, elitný právnik a jeho pomocník, francúzska herečka, opitý a chlipný Brit a nakoniec veľmi bohatá vdova, ktorej sídlo by sa mohlo stať útočiskom pre všetkých. Nikto z nich totiž nevie aké apokalyptické udalosti spôsobili objavenie síl, ktoré celý svet zmenili v miesto plné násilia a krutosti. (Incantator)

(více)

Recenze (32)

Beckett51

všechny recenze uživatele

E01 - Pilot opravdu silně navnadil. Jsem neskutečně rád, že je Chris Carter oficiálně zpátky a ještě k tomu v naprosto absolutní formě. Od začátku naprosto fantastická atmosféra, sympatičtí herci a skvělej scénář. Sice jsem si asi v polovině říkal, aby to nebyla jen druhá variace na téma Revolution.... ovšem závěr epizody mě přesvědčil o opaku. Těším se na další epizodu. 95%..... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že tenhle seriál nedostal vůbec šanci. Začátek v garáži trochu divnej, občas se až přehnaně moc nadává a někteří jsou zbytečně afektování, seznamování s postavami ale funguje a v druhé polovině se už Chris Carter rozjíždí naplno a jako by na mě dýchla atmosféra Akt X. Horor je totiž něco, co dnešní seriály prakticky neumí a scéna v lese atmosféru rozhodně navodila. Spoiler! Konec pilotního dílu by mohl fungovat i jako pointa, protože si lze řadu věcí domyslet. A stačila k tomu několikasekundová zmínka o Bibli. Kvůli tomu se totiž obávám, že by se případný seriál (který však již nejspíš už nikdy nevznikne) mohl zvrhnout v další biblickou slátaninu. ()

Reklama

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Rozjezd vynikající. Nečekaná pecka z produkce Amazonu. Chris Carter překvapil s Akty X pro 21. století. Snad další díly nezklamou, i když zatím není známé, kdy se jich dočkáme. Velké plus za obsazení Arielle Kebbel, kterou jsem si oblíbil v první řadě Upířích deníků. Každá postava má jiný charakter, ale spojuje je jedna věc... Takže co dál pane Cartere? Hlavně nezazdít. Pilot 80% ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Chris Carter (Akta X) se vrací ve velkém stylu. Od první sekundy jsem byla touhle postapokalyptickou podívanou polapená a teď mi nezbývá, než trpělivě čekat, zda dá Amazon seriálu zelenou. Pilot - 100% A je rozhodnuto, dočkáme se celé řady. 5.1. 2015: Tak jsme se těšili zbytečně, Amazon oznámil, že seriál nakonec nebude. :-( ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Seriously? Toto, že Amazon vybral ako jeden zo svojich seriálov, resp. že za toto ľudia hlasovali, že chcú vidieť v celej sérii? Nechápem kto hlasoval, keď všade sa to pri The After hemží len skrz naskrz podpriemernými recenziami. Chris Carter síce mohol byť hviezda v 90. rokoch s Aktmi X (a ako dieťa som na nich vyrastal, takže vďaka mu za to!), ale v roku 2014 jednoducho zaspal dobu. The After je len lacný seriál s obohraným sci-fi/mystery námetom, ktorý by možno mohol byť hitom pred 20. rokmi, ale v dnešnom svete, keď sú diváci rozmaznávaní takou kvalitou akú prezentujú Hry o tróny, Hannibal, American Horror Story (alebo zo sci-fi seriálovej konkurencie nedávny remake V-éčka, prípadne Caprica) a mnohými ďalšími, nemá tento takmer až amatérsky pôsobiaci počin čím zaujať. Vizuál je vyslovene odporný s chabými maskami a ohavnými CGI trikmi (asi preto sa radšej ¾ času odohráva v jednej garáži), otravne roztrasenou kamerou, ktorá sa snaží len umelo zakryť nedostatok financií (narážam na tú vynútenú davovú scén s piatimi komparzistami) a takmer až treťotriednymi hercami. K tomu si je ešte potrebné pripočítať tisíc krát omieľaný, až naivne jednoduchý námet s mimozemšťanmi a nanajvýš dementné chovanie postav. Vážne, tak ma svojim imbecilným konaním už dlho nikto neotravoval. Navyše je to celé jedno veľké klišé, kde sa medzi hlavnou partiou ocitajú figúrky ako z príručky pre začínajúcich scenáristov: klaun, babka s cukrovkou, modelka/herečka, odsúdený na úteku a pod. Pilot som len pretrpel, pôsobilo to na mňa ako nehorázna kravina a pri záverečnom twiste, SPOILER kde sa mimozemšťan transformoval do akéhosi pavúka a zutekal preč KONIEC SPOILERU som sa už vyslovene neubránil smiechu. Bohužiaľ, to nebol zámer tvorcu, lebo ten to celé bral smrteľne vážne. Sci-Fi zbožňujem, ale takto teda nie. Na rovinu píšem, že z The After už nechcem viac vidieť ani sekundu. Jedna hviezda aspoň za tú snahu a za to, že Chrisa Cartera mi je pri tomto až ľúto. CELKOVO: 1* (2/10) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama