Reklama

Reklama

Fanfán Tulipán

  • Itálie Fanfan la Tulipe (více)
TV spot

Obsahy(1)

Kdepak je mladý bouřlivák Fanfán? Hledá ho celá vesnice v čele s otcem mladičké Marion: Jejich předtucha je správná, v jedné z kupek sena je určitě najdou. Marně se Fanfán snaží o útěk, rozezlený otec jej dostihne a trest by měl být na doživotí. Čeká ho cesta k oltáři s krásnou Marion. Ale přesto, že má tato mladá venkovská dívka všechno, co má mít, Fanfánovi se ještě nechce do venkovského chomoutu. Když mu krásná cikánka předpoví z ruky šlechtickou budoucnost, má hned o důvod víc, proč ze svatby utéct, byť k verbířům. Fanfán udělá všechno pro to, aby se věštba naplnila a on se oženil s královskou dcerou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (165)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Možná kdybych ten snímek viděl jako dítě, což si nepamatuji, měl bych k němu trochu jiný vztah a bavila by mě jeho akce - a musím uznat, že šermířské souboje jsou skvělé - a jeho humor, ale asi už jsem na to moc starým, nevím, ale tohle mě prostě nějak nenadchlo. Je to taková hezká zábava s fajn hrdinou a krásnou hrdinkou. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

KTERÁPAK SLAVNÁ BITVA TO JE? ÁLE, COPAK SI NEJSOU VŠECHNY BITVY PODOBNÉ? Před třemi dny jsem u Černého tulipána psal, že si tyhle kostýmní-historciké filmy dokážu málokdy plně užít, ale najdou se i vyjímky. A Fanfán Tulipán je určitě jedna z nich. Jeho cesta nejprve před svatbou do armády, pak za krásnou dcerou krále a pak nakonec za tou pravou vyvolenou verbířovou dcerou Adélkou má na pozadí staré doby i starší kinematografie pořád dostatek šarmu, lehkosti a vtipu, aby se i dnes dobře sledovala. Navíc vyniká pěknou válečnou satiru, která bude aktuální už asi navždy a vynahradí některé z mého pohledu nudnější místa jako například už trochu zestárlé šermířské soboje. PO PŘEDSTAVENÍ NÁSLEDUJE TANCOVAČKA. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, jako je tento, kterým ani čas neubere na kvalitě a jakákoliv jejich nová verze nesnese srovnání a je předem určena k nezdaru. Geniální výpravná a stále svěží historická satira stojí především na skvělých hereckých výkonech. Živelná hravost sympatického rošťáka a okouzlujícího sukničkáře Gérarda Philipa nebude asi nikdy překonána. Ostatní herci se dali strhnout jeho spontálním výkonem a skvěle mu přihrávali. Tato komedie má vtip, jiskru, spád a patří určitě k rodinnému stříbru francouzské kinematografie, o čemž svědčí i fakt, že se odvážili ji nakolorovat. Svým strhujícím výkonem si postavil Gérard Philipe filmový pomník. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Francouzský idol Gérard Philipe zahrál neopakovatelným a nepřekonatelným způsobem Fanfána Tulipána, který dal přednost vstupu do armády před sňatkem. Gina Lollobrigida je překrásná a vedle Philipa se rozhodně neztratila. Geniální francouzská dobrodružná satira, která se stala nesmrtelnou klasikou...... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Málokedy sa pri hodnotení nechám ovplyvniť nostalgickými spomienkami z mladosti, ale v prípade Fanfána Tulipána som to pred desiatimi rokmi urobil vedome. Je iba málo filmov, ktoré videli všetci potenciálni diváci, boli nimi nadšení a dodnes na ne spomínajú. Fanfán takým filmom je. Nemá zmyslu vymenovávať jeho prednosti, ale tiež nie je vhodné ostávať v zajatí nostalgie a ignorovať jeho skutočnú hodnotu. A tá je, či chcem alebo nechcem, iba priemerná. V danej dobe vrchovato postačovala, v súčasnosti môže byť maximálnou mierou uznania milosrdný úškrn. Nezmenšuje to však miesto, ktoré v spomienkach seniorov a vo filmovej histórii má. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Při šermířském souboji se Gerard Philipe zranil, ale vykroutil se z toho zcela po svém způsobu: "To nestojí za řeč! A nakonec to je stejně moje chyba, špatně jsem se mu postavil."  Odnesl si rozseklé čelo a propíchnutou ruku. (Rosalinda)
  • Scénářem Reného Wheelera a Reného Falleta byl Philipe nadšen. Konečně měl příležitost, kterou okomentoval slovy: 
    "... Vytvořil jsem postavu živou, přirozenou, překypující zdravím. Fanfánovy činy určovala jeho vůle, je to člověk, který je sám tvůrcem svého osudu a není hříčkou událostí, ale sám na ně působí. Díky takovému solidnímu základu mohl jsem k úloze přistoupit a zahrát zdravou a veselou postavu."  Philipe v tomto filmu skutečně takovou postavu vytvořil. Navíc se stal legendu v očích miliónů diváku po celém světě. (Rosalinda)
  • Slovo „fanfán“ má původ ze slova „fan“ = ctitel, obdivovatel, nadšená osoba. Zdvojený fanfan pak znamená obdivovaný, miláček. (sator)

Reklama

Reklama