Reklama

Reklama

Stanice Soul

(festivalový název)
  • Jižní Korea Seoulyeok (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hye-sun (Shim Eun-kyeong) se se svým přítelem Ki-woongem (Lee Joon) skrývá před bývalým pasákem. Toho večera se ošklivě pohádají a Ki-woong se s ní rozejde. Na scéně se náhle objevuje Hye-sunin otec (Ryoo Seung-ryong), který chce svou dceru zpět a právě Ki-woong mu ji má pomoci najít. Mezitím se ve stanici Soul potuluje starší bezdomovec s kousancem na krku, což ale nechává ostatní naprosto chladné. Začíná tak noc plná chaosu, strachu, zoufalství a lidí dychtících po životě. (Filmasia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zábavné a nesúce sa v tradičnom štýle Sang-ho Yeonhovho štýlu. Postavy sú hlúpe, alebo neznesiteľné. Hádam okrem bezdomovca. Ten bol v pohode. Celá situácia so zombie apokalypsou je tu chytená za správny koniec. Aj napriek tomu, že sa jedná o animovaný film, tak tu funguje napätie a celé sa to nesie v silne atmosférickom prevedení. Podobne ako predchádzajúci režisérov film The Fake. Jasné, má to svoje chybičky, ale prekvapivo tie finálne zvraty fungujú. Má to značný presah, hoci v animovanom prevedení si prvýkrát uvedomujem ako je kórejština strašne ubrblaný jazyk. Presah je samozrejme v tom, že to vôbec o Zombie nákaze nie je. Či? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Animace a obecně grafická stránka filmu „Stanice Soul“ je prvek, který nemusí sednout každému divákovi, ale zároveň je to stránka, která zaujme. A co si budeme povídat, animace byla zvolena tak, aby ani tímto způsobem nedošlo k žádnému zjemnění. Film je pořád drsný a jsou zde scény, z kterých bude mrazit. Ne, není to nic převratného v zombie žánru, ale je to zajímavá cesta. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Mám rád objevování neznámých filmů a různých koutů filmu. Animovaný zombie horor rozhodně není běžný jev, a po Stanici Soul bych si tipl, že ještě nějakou dobu ani nebude. Od začátku mě příběh nebavil, moc se vlekl a i když přišla na scénu zombie apokalypsa, doufal jsem v trochu lepší scény, než stále dokonala trvající úprk nočním Soulem. A tu hlavní hrdinku bych těm potvorám předhodil po půl hodině, to její vřískání mi příšerně vadilo. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Po Vlak do Pusanu a ⋕ŽIJU jsem si myslel, že tohle bude opět jistým stylem povedený zombie film, protože to Jihokorejci prostě umí. Navíc to byl Soul, což bylo zajímavé místo pro dění a k tomu se mi líbil styl animace. Nebylo to typické japonské anime, které nesnáším. Snad 20 minut se ve filmu nic neděje. Furt na stanici chodí jeden uřvanej a nesympatickej chlap, kterej pořád pobíhá sem a tam, protože se na vlakáči asi 6 hodin proměňuje člověk v zombíka. Celkově jsou postavy přehnaně uřvané, neustále agresivní a chování jak u neurvalců. V Soulu, který má 10 miliónů obyvatel, je liduprázdno. Zombík je tam jen jeden a okamžitě jich je tam v jeden moment čtyřicet. Byla nuda se na to dívat. Žádný poutavý příběh, postavy už vůbec a akce taky nic. Animace se mi líbila, ale občas se u běhání trošku zasekávala. Kdybych se pořádně podíval a zjistil, že to má tak málo hodnocení (momentálně 118), tak bych se nepodíval. Já se totiž na film kouknul, protože jsem si myslel, že je tu 700 hodnocení. Proskipoval jsem to po 30 minutách a ve výsledku by to bylo beznadějně stejné. Konec byl už jen výblytek, ke kterýmu jsem se naštěstí nedostal. VYHODNOCENÍ: KDO PŘEŽIJE, KTERÝ JSEM DAL HNED POTOM TO SPRAVILO ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Neumírej, doprdele! Dlužíš mi prachy! Socky v socce. Povedený návrat k zombiím jako metafoře odcizení z konzumu, plus propracovaná ilustrace institucionálního zla a nebezpečné nerovnosti. Hye-sun a Ki-woong zápolí o přežití na hranici kuplířství a prostituce, jiní marně shánějí pro své blízké základní ošetření, to vše v podhoubí zářivého luxusu pro nemnoho vyvolených. Jestliže Romerovy sůvy se bez duše potácely obchoďákem, reakce nešťastníků ze stanice Soul jsou prudší. Jak zápas o přežití přituhuje, nevyhnutelně se ukazuje, že stát se nelítostnou zombie je vlastně logická odpověď. Kdybych se měl kam vrátit, nikdy bych nebyl ve stanici Soul. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je několik scén, ve kterých chybí lidem obličeje. Například v 66., 67., 72. nebo 75. minutě. (Duoscop)

Reklama

Reklama