Reklama

Reklama

Creep

  • USA Peachfuzz (pracovní název) (více)
Trailer

Aaron (Patrick Brice) prijme skvelú ponuku s vysnívaným honorárom 1 000 dolárov denne za to, že zdokumentuje posledné týždne života ťažko chorého Josefa (Mark Duplass). Na prvý pohľad milý a ústretový hostiteľ však skrýva nejedno nemilé "prekvapenie"... (*CARNIFEX*)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Ten popisek "komedie" je trosku nadnesenej teda a "romanticky" me popravde rovnou rozesmalo Ale teda FUJ FUJ FUJ FUJ! Takhle creepy (pardon, to se nabizelo) film jsem dlouho nevidel. Duplasse mam cim dal vic rad, fakt ze jo. A takovej hezkej kamaradsoft jen ve dvou lidech, kterej funguje, to je jeste plus navic. Pak, ze to nejde ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

No, komédia... Možno aj hej, ale takým veľmi špecifickým cynickým a škodoradostným spôsobom. A rovnako špecifický romantický príbeh :D Úžasne napínavé a unsettling po celú dobu stopáže. Pritom to atmosféru buduje v základe úplne minimalistickými a jednoduchými (až banálnymi) scénami. Duplass je vážne CREEP as fuck, pre diváka (a hlavného hrdinu) totálne nepredvídateľný. Ten úplný záver mi tam prišiel trochu naviac (dalo sa to domyslieť), ale to je asi jediná väčšia výtka. ()

Reklama

zolo23 

všechny recenze uživatele

Také veľké nadšenie ako niekoľko prítomných užívateľov nezdieľam. Pokiaľ sa v sedemdesiat minútovom (čistý čas) filme hodinu nudíte, posledných pätnásť minút to z biedy vytrhnúť nemôže. Stále čakáte kedy sa film zvrtne do zaujímavej pointy a keď sa tak stane.....tak ma to rozuzlenie ani tak neprekvapilo. Pokus o horor? komédiu? Creep je len ďaľší z podpriemerných FF, ktorý chce niečím zaujať, ale ono nie je čím. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpříjemnějších found-footage, co jsem za delší dobu viděl. Autenticky poloamatérské i na čistě filmařské úrovni a tím pádem vlastně strašně sympatické, protože jde vidět, že se zúčastnění při natáčení bavili. Nepříjemně divná atmosféra funguje, představitel nemocného Josefa je velmi uvěřitelný a vzhledem k jeho nepředvídatelnosti je zábava ho sledovat. Nejedná se o žádný klenot, hromada problémů, které provází žánr found-footage odjakživa, je přítomných i zde, ovšem pokud tíhnete k žánru psychologických thrillerů, mohu tento s klidem doporučit. Film si vlastně na nic vážného nehraje a je to jedině dobře. Nadpřirozeno mě baví, ale v rámci found-footage je přece jen už hodně okoukané, takže mě tento kousek potěšil o to víc. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduše natočené found footage, bez žádných velkých ambicí, ale v zásadních hororových elementech celkem funkční. Patrick Brice a Mark Duplass si chvíli improvizačně zablbnuli před i za kamerou a vytvořili malý, ale úderný film. Creep funguje právě díky jejich sehranosti, díky které se jim daří vytvořit uvěřitelnou dvojici, v které si Duplass užívá roli šíleného vraha a Brice "něco tušící" oběť jeho krvelačného řádění. Nejedná se o nic světoborného, ale na vymezeném hřišti, které si tihle dva vytyčili, sehrávají vcelku povedenou hororovou povídku s creepy atmosférou a háčkem zaseknutým v divákově puse, za který vás tvůrci tahají a tak celou dobu čekáte až nastane onen velký zvrat. Jako ukázka schopností Patricka Brice Creep slouží svému účelu vcelku dobře, ale pořád má tenhle film spíš pachuť studentského filmu než-li hororu, který produkoval Jason Blum. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Pracovný názov filmu bol Peachfuzz. (BoredKid)
  • Film sa natáčal v meste Crestline, v Kalifornii. (BoredKid)
  • Většina filmu je pouze improvizace. Herci měli ve scénáři napsáno například jen: „Jízda autem, zatímco se natáčí na kameru. (MeanWhile)

Reklama

Reklama