foto

Mark Duplass

  • nar. 7.12.1976 (40 let)
    New Orleans, Louisiana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jay Duplass (1973, New Orleans) a Mark Duplass (1976, New Orleans) se prosadili jako autoři několika ceněných krátkých filmů. První celovečerní film The Puffy Chair (2005) vyhrál cenu diváků na festivalu nezávislých filmů SXSW a získal i několik dalších ocenění. Mírně ulítlá komedie o amatérském natáčení hororu Baghead (2008) byla uvedena v Sundance a bratry přivedla k režii prvního studiového filmu Cyrus (2010) s Johnem C. Reillym a Marisou Tomeiovou. Do jejich nového filmu Jeff, který žije s mámou se jim podařilo obsadit Susan Sarandonovou. Mark působí také jako herec, k vidění byl mimo jiné v indie filmu Greenberg (2010), který soutěžil na Berlinale, či v televizním seriálu Liga snů.

47. MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2018 Tully
2017 Creep 2
Love Sonia
2016 Blue Jay
2015 Vzkříšení démona
2014 Creep
Mercy
Tammy
The One I Love
2013 Nemocnice Parkland
2012 Drahoušek k zakousnutí
Lidé jako my
Vlastní zbraň podmínkou
30 minut po půlnoci
2011 Sestra tvojí sestry
2010 Greenberg
Mars
2009 Humpday
Other People's Parties
True Adolescents
2007 Hannah jde po schodech
2005 Intervention, The
Ušák
2004 Scrapple
We Todd Did
2003 Brighter Days
This Is John
2002 New Brad, The

TV seriály

2017 Manhunt: Unabomber (TV seriál)
Abri (E05)
Publish or Parish (E04)
Zviřátka (TV seriál)
Roaches (S02E03)
2016 Zviřátka (TV seriál)
Turkeys (S01E10)
Rats (S01E01)
Počtyřech (TV seriál)
For the Kids (S02E08)
The Sand Situation (S02E07)
Geri-ina (S02E06)
další epizody (8)
2015 Počtyřech (TV seriál)
Odloučení (S01E08)
Párty (S01E07)
Duše v řetězech (S01E06)
další epizody (8)
2014 Wedlock (TV seriál)
2013 Maron (TV seriál)
2009 Liga snů (TV seriál)

Dokumentární

2014 21 Years: Richard Linklater

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Stůl číslo 19
2016 Blue Jay
2014 Creep
2012 Black Rock
Pětadvacetiboj
2011 Jeff, který žije s mámou
2010 Cyrus
2008 Pytel na palici
2005 Intervention, The
Ušák
2004 Scrapple
2003 This Is John
2002 New Brad, The

TV seriály

2017 Pokoj 104 (TV seriál)
My Love (E12)
The Fight (E11)
The Missionaries (E07)
další epizody (7)
2016 Počtyřech (TV seriál)
Everybody Is Grownups (S02E02)
Hotels (S02E01)
2015 Počtyřech (TV seriál)
Odloučení (S01E08)
Párty (S01E07)
Duše v řetězech (S01E06)
další epizody (8)

Režijní filmografie

Filmy

2012 Pětadvacetiboj
2011 Jeff, který žije s mámou
2010 Cyrus
2008 Pytel na palici
2004 Scrapple

TV seriály

2016 Počtyřech (TV seriál)
Everybody Is Grownups (S02E02)
Hotels (S02E01)
2015 Počtyřech (TV seriál)
Odloučení (S01E08)
Párty (S01E07)
Duše v řetězech (S01E06)
další epizody (8)

Producentská filmografie

Filmy

2008 Pytel na palici
2005 Ušák
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace