Reklama

Reklama

Prach a broky

(amatérský film)
Trailer

Obsahy(1)

Záhoř. Vilém. Rumcajs. Lotrando. Jánošík. Grázl. Ronja. Banda legendárních loupežníků konečně ožívá bok po boku na filmovém plátně! Amatérská skupina Rosenthal přináší drsnou pohádku o tom, co všechno z krvavé loupežnické historie nám bylo zatajeno. Jistě už teď tušíte, že s knížepánem z Jičína to nedopadne dobře... (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer

Recenze (94)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Těžko porovnávat profesionální a amatérský film, ale můj obdiv těm klukům patří, protože dokázali, že jde natočit film jedn z čistého nadšení. Možná bych hodnotil jinak, kdybych se potom nepodíval na Film o filmu. Choreografii si nechali zela pochopitelně udělat profesionálem, scény bitek jsou skutečně dobře propracovány, kameře nelze taky moc vytknout. Některé věci bych vytknul scénáři, spíše tedy příběhu než jednotlivým scénám; ten mišmaš loupežníků z různých literárních děl - O.K., vraždy několika členů bandy byly nefunkční a navíc nějak málo dramatické. Taky jsem nepochopil, komu mám ve filmu fandit, kdo jsou kladní a kdo záporní hrdinové. Amatérští herci se snažili seč mohli, ale především jejich intonace řeči, její statičnost, byla slabší než u mnohých ochotníků. Ale jako počin - tleskám. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Povedené české dílko, které by rázem mohlo být českým Deadpoolem a odstartovat vlastní loupežnický vesmír. Pohádka pro dospělé, kde když hrozí příliš mnoho keců, Záhoř vše ukončí rázným výstřelem, a tak se vše odehrává od akce k akci až ke zdárnému konci. Velká škoda těch pouhých 58 minut. Legendární loupežníci zde jsou zhostěni s plnou parádou a přál bych si, aby měli svou celovečerní stopáž a šli rovnou do velkých kin. Takových filmů je u nás prachbídně málo. A to je velká škoda. Velký palec nahoru pro Šimona Pešku, scénáristy Mikuláše Peštu a Víta Filipovského a samozřejmě pro všechny, co na film finančně přispěli a stáli za jeho tvorbou. Jsem hrdý klucí a holky, že jste natočili na české i světové poměry něco tak skvělého! 90% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Viděno na Slavnostech královny Johanky na zámko-hradu v Rožmitále pod Třemšínem v roce 2023. A dočkal jsem se vysloveně milého překvapení, u kterého jsem se nejednoukrát parádně pobavil. A to i přesto, že se jedná o vědomě amatérskou záležitost s mnohdy až ale překvapující kvalitou. Hlavně po stránce hudební. Nicméně šanci jsem tomu dal i proto, že jsem dřív viděl Roh Gondoru, který mě také potěšil. A jsem rád, že jsem si hodinu v tom hradním sále poseděl a vynechal například pivo nebo akrobata, který v tu chvíli přecházel z jednoho hradního ochozu na druhý napříč nádvořím. Námět je sice dost srandovní, ale samotní herci si to evidentně užívali – třeba Rumcajs. Sem tam se dočkáte i nějaké hlášky a ta hodina nakonec uteče tak, že Vám ani nepřijde, že by ve filmu byla nějaká vata. Klidně bych toho od tvůrců v budoucnu rád viděl víc. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

První dvě minuty jsem se posmíval. Jenže pak - …cipísek! Na to, že to je amatérský film musím smeknout. Akce, humor, kostýmy, kameraman věděl, co má dělat, stejně tak zvukař. Dává to smysl, tvůrci si uvědomovali, že nemají profi herce, a tak z jejich podehrávání udělali přednost, která se skvěle doplňuje s divným pohadkovo/fantasy/levným historickým nevím co. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak by to byl Tarrantino, S čerty nejsou žerty a Sedm statečných. Nevšední zážitek. ()

Bingos 

všechny recenze uživatele

Táhne z toho amatéřina jak z mamutí řitě, ale jaksi to absolutně není na škodu. Přízvisko 'amatérský' by měl snímek naopak nosit jako poctu! Jediné co fakt brutálně skřípe je (ne)herectví a sem tam mě trápil zvuk (po technické stránce), zbytek je však takřka dokonalý. Takže sere pes - scénář by měl vyhrát magnesiu literu a výprava zase oscara. Kdyby tam byly ještě navíc kozy, tak ignoruju i těch pár nedostatků, co to má a dám plné hodnocení. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (19)

  • V Lotrandově flashbacku je záběr na jeho bosé nohy. Ve skutečnosti jsou to nohy Viktora Pešty. (Zdroj: ČSFD)
  • Vilém řekne o Ronje: "Dnes jí čeká Záhořovo lože" – Záhořovo lože se jmenuje balada o Záhořovi v Kytici a jedná se mučící nástroj v pekle nachystaný pro Záhoře až zemře. (Zdroj: ČSFD)
  • Nikdo z členů štábu nebyl odměněn honorářem, většina naopak do filmu investovala. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Prach a Broky jsou online!

Prach a Broky jsou online!

02.09.2016

Tento pokus o vytvoření české hrdinské týmovky jsme zmiňovali už v lednu, kdy měl snímek pražskou premiéru. Teď je film zdarma ke shlédnutí online, a to i přímo na profilu ČSFD. Na první pohled… (více)

Amatérský velkofilm Prach a Broky je v kinech

Amatérský velkofilm Prach a Broky je v kinech

10.01.2016

Vody českého nezávislého filmu včera rozvířila pražská premiéra amatérského snímku Prach a Broky. O co jde? Hodinu dlouhý film se točí okolo sedmi nejslavnějších českých a slovenských loupežníků. V… (více)

Reklama

Reklama