Reklama

Reklama

Prach a broky

(amatérský film)
Trailer

Obsahy(1)

Záhoř. Vilém. Rumcajs. Lotrando. Jánošík. Grázl. Ronja. Banda legendárních loupežníků konečně ožívá bok po boku na filmovém plátně! Amatérská skupina Rosenthal přináší drsnou pohádku o tom, co všechno z krvavé loupežnické historie nám bylo zatajeno. Jistě už teď tušíte, že s knížepánem z Jičína to nedopadne dobře... (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer

Recenze (95)

Drirr 

všechny recenze uživatele

Možná dám časem tři, ale teď jsem spíš dost zklamaný. Především kvůli přemrštěnému marketingu a nadšených výkřicích v mojí sociální bublině, které z toho dělaly profi velkofilm. Jenže on to není profi velkofilm. Má to sice super námět, dobrou hudbu a scény, kde se nemluví, ale jakmile přijde na nějaké herectví nebo dialogy, kvalita padá na samé dno. Ten film má prostě hrozně špatný zvuk, dramaturgii a scénář, dialogy nechutně šustí papírem a je navíc strašlivě cítit, že většinu postav ztvárňují neherci nebo špatní herci (až na výjimky). Nakonec dám asi tři hvězdy, ale teď jsem prostě dost zklamaný. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jako na amatérský film je to asi dobré, ale je pravděpodobné, že největší zábava tohohle díla bylo jeho natáčení. Nemůžu říct, že mě to úplně zklamalo, ale je tu několik neduhů, bez kterých to mohlo být o dost dál. Prvně asi zvuk. Oproti samotné kameře a celkem obstojnému střihu zvuk vypadá, jako by tam neproběhl žádný soudmix&/postsynchron a bylo to simultánně nahráváno na iPhone s mikrofonem. Což navíc nesedlo zrovna těm hercům, co mají nevýrazný a plochý hlasový projev. Protože je to pohádka a amatérský film, tak beru, že je to mix best of 15.-18.(19.) století. Ale co mě trochu zarazilo, byla prostoduchost některých situací a finální "zteč" byla prostě naivní. Od "pohádky pro dospělé" bych čekal trochu důmyslnosti místo troškovské prostoduchosti. Jak ze strany loupežníků, tak ze strany posádky hradu. Na to, že se jedná o projekt lidí zainteresovaných ve LARPech a fantasy, bych čekal něco, něco lepšího, něco co mě nedonutí založit si ruce a nahlas to začít komentovat. Takže shrnutí: herecky je to horská dráha a pomohl by někdo, kdo herce neherce bude trochu cepovat, zvuk hrůza, děj se dá shrnout do dvou vět, tři dobré hlášky versus tucet tuctů kostrbatých replik, naivní. Zato kamera je dobrá a souboje jsou (až na pár detailů, kterých si stejně většina lidí nevšimne), skvělé. Nejvíce mě ale mrzí absence dobrých nápadů, která právě dělá z těchto "indie" záležitostí to kouzelné vítězství myšlenky (invence a nápaditosti) nad hmotou (rozpočtem a profesionály). Zklamání. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento snímek zavál na českou scénu velmi svěží vítr. Tvůrci nám vylákali z hrobečků velice sympatickou loupežnickou bandu, kterou si divák rozhodně dovede zamilovat. Snad až na tu každodenně smilnící kurvu...ehm...chci říct až na tu ženu bez zábran nabízející své tělo. Oko pánů jistě potěší i poměrně dlouhý zástup slečen, které zdůrazňují své ženství. Trošku škoda, že jsem se více nenasmál Pokud jsem dobře počítal, tak snad ani jednou. Celkově má však rozhodně film potenciál bavit. Příběh je dobrý. Celé to má správné tempo. Brutálním způsobem mě zaskočila velmi dobře zvládnutá choreografie soubojů. Nejvíce bych ovšem vyzdvihl fakt, že vždy nezvítězí ten, kterého byste dle filmové logiky čekali. Velice mě to potěšilo. Na amatérský film je to skutečně výborně odvedená práce. Tento snímek hravě strká do kapsy nemalý zástup českých filmů současnosti. Také mě těší, že jsem si konečně ve filmu také připomněl svoji mateřštinu. Dohromady si dovolím dát krásné tři kousky. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Kdo by byl řekl, že naděje pro český film vzejde z vod amatérů a nadšenců? Prach a broky mě zaujal více, než libovolná tuzemská tvorba za posledních 20 let. Ano, herecký um někde přebývá a někde schází, masky nejsou to, co by mohly být, ale to je zcela vedlejší. Důležitý je nápad, nadšení, odvaha zvolit směr, který u nás není obvyklý. Líbily se mi akční scény, kostýmy, citlivě zvolené a načasované hlášky. Pryč s idiotskými komediemi a zaprděnými dramatickými veselohrami. Doufám v další tvorbu celého týmu, tohle byla pecka. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zábavný amatérský film. Skupina filmových nadšenců v ultimátní loupežnické historce (s Čachtickou paní jako bonusem) předvádí, že když je dobrý nápad, není třeba ani moc peněz (obávám se, že taková ČT by za 250 tisíc natočila sotva trailer). A jako rodilý Jičíňák jsem se samozřejmě bavil použitím Rumcajse v příběhu, který Václav Čtvrtek zapomněl odvyprávět. P.S.: Hudba je nadprůměrná nejen v rámci amatérských filmů. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (19)

  • Jedna z nejnáročnějších scén na přípravu byla scéna s poutníkem v zimě. Celá byla později vystřižena. (Zdroj: ČSFD)
  • Nikdo z členů štábu nebyl odměněn honorářem, většina naopak do filmu investovala. (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčení probíhalo na těchto lokacích: Zámek Březnice, Zámek Blatná, jezuitský konvent v Březnici, Olbertovic stodola, stáje Xaverov, v Brdech pak Čertovo vřeteno, Hengst, třemšínská hřebenovka a přírodní park Hřebenec. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Prach a Broky jsou online!

Prach a Broky jsou online!

02.09.2016

Tento pokus o vytvoření české hrdinské týmovky jsme zmiňovali už v lednu, kdy měl snímek pražskou premiéru. Teď je film zdarma ke shlédnutí online, a to i přímo na profilu ČSFD. Na první pohled… (více)

Amatérský velkofilm Prach a Broky je v kinech

Amatérský velkofilm Prach a Broky je v kinech

10.01.2016

Vody českého nezávislého filmu včera rozvířila pražská premiéra amatérského snímku Prach a Broky. O co jde? Hodinu dlouhý film se točí okolo sedmi nejslavnějších českých a slovenských loupežníků. V… (více)

Reklama

Reklama