Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

První česká cestovatelská reality show. Po africké cestě v roce 2009 vyráží cestovatel Dan Přibáň vstříc novým dobrodružstvím po Jižní Americe. Tentokrát se výprava rozšířila na dva trabanty, polský fiat a stařičkou Jawu 250. Mezinárodní posádka složená ze čtyř Čechů, dvou Poláků a jednoho Slováka se řídí heslem: Když se chce, tak to jde! Tento tým snů projel za čtyři měsíce 20 tisíc kilometrů tím nejkrásnějším a nejnáročnějším, co může Jižní Amerika nabídnout. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (153)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

brrmm brrrrmmm brrr kchtrrcht kašli kašli škyt aneb malá trabantová odysea, která se trhla od filmových bratříčků (z kterých jsem po hříchu viděl jen střípky) a zatím to vypadá, že tenhle tah vychází, protože jednak se více seznámíme se samotnými aktéry (stejně tak jako se záběry na výstřih jediné sličné dámy z expedice) a jednak to vypadá, že materiál je prostě natolik zajímavý, že by toho utáhl i víc. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Po filmu jsem si pořídil i seriál a je to nesčetněkrát lepší!!:) Neuvěřitelná podívaná, neskutečný blázni v tom nejlepším smyslu slova. Nepřestávala mě překvapovat kvalita záběrů, nádherný krajinky. K tomu výborné hlášky jak přímo účastníků, tak i v doprovodném komentáři:). Cestovat s těma Polákama a Slovákem musí být fakt zábava:). ()

Reklama

Don82 

všechny recenze uživatele

Úžasná cestovatelská sága o tom, jak několik šílenců jelo přes Jižní Ameriku v polorozpadlých autech a na jedné staré motorce. Nejde jen o ten nápad, ale tím, že je divák u všeho co naši partu potká, má pocit že jel s nimi. Dokument je bezprostřední jak jen nejvíc může být, nikdo z výpravy si na nic nehraje a vše berou s humorem a to i když se nedaří a nervy pracují. Co je na tomto doku-seriálu tak výjimečné je, že se podařilo velice citlivě zkomponovat nádherné scenérie, cestovní záběry, záběry z ruční kamery, záběry s dialogy výpravy a to vše velmi živě a profesionálně sestříhat, tak že se divák rozhodně nenudí a vše si v klidu může vychutnat. Kromě toho má Trabantem Jižní Amerikou jisté "vyšší kouzlo", ve kterém je skryto i vše ostatní co z výpravy přímo vyplývá: když je nejhůř vždy se najdou lidé co ti pomohou a nebo to, že občas je dobré podívat se na svět z druhého konce planety. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Na české poměry nadstandardní podívaná, která v sobě obsahuje prvky dokumentárního seriálu, reality show a zároveň road movie. Naprosto vyvážené díly nabízejí vhled do kultur Jižní Ameriky takovým způsobem, že co díl to další perla. Svou bohatou škálou informací tento TV seriál dosahuje vysoké atraktivnosti a natočený materiál je vkusně sestříhaný, protože zvolená hudba i jednotlivé kompozice perfektně doplňují průběh cestování v trabantech. Personální složení této dobrodružné pouti jen podepisuje notnou dávku humoru, kterou lze při sledování jednotlivých částí nalézt. Výborné. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Z doterajších troch trabantích filmov (2014), ďaleko najlepší kus. Skvelo natočené, zábavná parta zúčastnených, dobrodružná a zároveň vizuálne úchvatná trasa. Rozdelenie na 12 epizód po pól hodine bol vynikajúcim ťahom. Cesta je tak oveľa detailnejšia a zaujímavejšia, dokonca i napínavejšia čakaním na každý ďalší diel. Jednoducho zábavné a inšpirujúce zároveň. Svojím spôsobom vrchol česko-slovensko-polskej seriálovej tvorby v tom najlepšiom slova zmyslu. Ps: Trabant ešte ujde, ale na Jawe? Je zázrak, že ten chlapec nezomrel :D 100% | HD, THX, CZ | ()

Galerie (179)

Zajímavosti (8)

  • Dan se pokusil na solné pláni dosáhnout rychlostní rekord trabanta, nakonec dosáhli 80 km v hodině a oslavovali to jako rekord. Ve skutečnosti je maximální rychlost trabanta 110 km v hodině. (sator)
  • Motorkář Marek Slobodník si během cesty dvakrát vykloubil rameno. Poprvé mu jeho kolegové rameno nahodily zpátky. Podruhé už musel do nemocnice, kde dostal dvouměsíční sádru. Po třech dnech si sádru sundal a vrátil se zpět na motorku. (Stanley619)
  • Přesný stav ujetých kilometrů se zastavil na čísle 20 406. (Stanley619)

Reklama

Reklama