Reklama

Reklama

Lights Out

(festivalový název)
  • Švédsko Lights Out
Krátkometrážní / Horor
Švédsko, 2013, 3 min

Obsahy(1)

Niekedy je lepšie, keď necháte na noc rozsvietené... (sochoking)

Recenze (116)

borec999 

všechny recenze uživatele

Film, vďaka ktorému sa Sandberg dostal od točenia 3-10 minútových amatérskych kraťasov rovnými nohami do Hollywoodu. Pôsobí to až neuveriteľne, keď si zoberieme, že Sandberg Lights Out natočil vo svojom vlastnom byte a jedinou herečkou filmu (a aj väčšiny jeho krátkych hororov) je jeho manželka Lotta Losten. Ale je to pravda a tiež dôkaz toho, že ak máte originálny nápad a aspoň trocha talentu, netreba vám na prerazenie obrovské finančné prostriedky či herecké hviezdy vo filme. Vynikajúci horor, ktorého námet si Sandberg o 3 roky naplno rozvinul v Holywoode. 90% ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmové verze mi to nepřijde tak strašidelné. Co například nechápu- zhasne, rozsvítí, zhasne, rozsvítí, uvidí cizí postavu- zalepí si vypínač světla. WTF?! To mi nedávalo žádný smysl teda. Celý ty tři minuty jsem čekal na to, až se přede mnou objeví ta obludka. Ha! A ono se stalo, nic moc, předvídatelné. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

To takhle sedíte večer na chatě s partou kamarádů a čas mezi popíjením piva si krátíte čtením creepypast a sledováním krátkometrážních hororů. A hned u prvního se téměř poserete, zvlášť, když jeden z kamarádů u závěrečné lekačky zařve jako prase u porážky. Švédská předloha pro nedávný horor Zhasni a zemřeš až do mrtě využívá prostoru, který krátkometráž nabízí, a soustředí vše do budování děsu z toho, co není vidět, ale jde si to pro vás. Lekačky považuju sice za lacinou hororovou rekvizitu, ale tahle je budována tak dokonale, že nemůžu hodnotit hůř. (1 197.) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Výbroná věc, skvěle natočená, navíc vtipná, a i když se nezdá, že se bere kdovíjak vážně, dokáže vyvolat i solidní napětí (samozřejmě v rámci možností). Navíc je tam hned několik opravdu dobrých šoků. Herecky je to slabší, ale natočeno je to fakt geniálně. Super věc, efektivní, úderná, zábavná i napínavá. Tak to má být. Ale celovečerák je lepší :D. 90%. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento nápaditý kraťas je vskutku brilantní ukázkou toho, jak z ničeho udělat něco s parádní atmosférou. Ač není dokonalý a mírně zavání amatérskou rukou, rozhodně se může pasovat i s takovými velikány, jako jsou třeba veledíla uživatele Korbiče22, který nejenže nedokáže natočit ani homevideo šukajících křečků, ale dokonce je to takový čurák, že v komentáři k jinému filmu ve čtyřech pětinách hovoří o sobě a o tom, jaký je to kůl gáj, mistr kamery a střihu a jak na něj svět ještě není připraven! Och.. tímto ho samozřejmě zdravím. 90% ()

Zajímavosti (6)

  • Film se zúčastnil celosvětové online soutěže "Who's there?", která se zaměřovala na tříminutové hororové filmy. (Borda01)

Reklama

Reklama