Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

ppospisil 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý typ pořadu, který česká gastronomie potřebovala, ale samozřejmě by se to dalo ještě o dost vylepšit. :) Chválím skvělý výběr témat a schopnost předat srozumitelně informace, slabší je protěžovanost některých podniků či názorů, avšak největší slabinou je stále opakující se hudba (vím, že to není u tohoto pořadu důležité, nicméně mě to s dovolením opravdu sere!). Zajímavý je i nápad s komiksem, který zdá se ale v nové sérii nebude. Dobrá a poučná zábava za 80%. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ahoj, kamarádi zlatý, dnes se spolu podíváme do firmy Vifon, kde se vyrábí takzvané čínské polívečky, který si moc rádi dáváme do pupíku. Tady vidíte, jak se různé soli dochucují a... ejhle a jsme na konci výroby těhlech mazlíků. Tak, dnes to bylo krátké, kamarádi moji milý, a zítra se podíváme na firmy, které s námi odmítly natáčet. ...Pan Vaněk je svéráz, který je zároveň svěžím větrem českého kulinářství, pohromou šulinů nekalé výroby a očividný milovník dobrého poctivého jídla. Jeho pořad má správný náboj, nenudí a můžu potvrdit, že je i dokonale agitační, jelikož jsem se sám jím nechal několikrát ovlivnit a mnohé výrobky už nekupuji a jiné naopak kupuji. ()

Reklama

dwbmb 

všechny recenze uživatele

První díl připomíná Chléb náš vezdejší s mluveným komentářem, koncentrovaný do pár minut (a tím i zajímavější). Nevidíme nic hrůzostrašného, ale porcování prasete tak, jak jsme si představovali, že by asi mohlo vypadat. Možná naopak ještě snesitelnější a lidštější, než jsme si představovali. Ta správná chuťovka nás teprve čeká v dalších dílech, které ukáží směr celého pořadu. Podle dosud uvolňovaných ukázek to vypadalo, že na nás vrhnou špínu, ale zcela zjevně se dozvíme i něco pozitivního. Hodnocení se pravděpodobně změní na základě dalších dílů. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jelikož se některé epizody dají bez nadsázky použít jako učební pomůcka, o kvalitách tohoto pořadu, který volně navazuje na kultovní Peklo na talíři, opět pod taktovkou šéfa Prakulu Romana Vaňka, se netřeba nijak obsáhle rozepisovat. Tentokrát se podíváme nejen do největších potravinářských firem v ČR, ale i k menším výrobcům, takže je možné porovnat rozdíl mezi velkovýrobou a malovýrobou, podíváme se i na prvovýrobu (rozuměj jatka či dojnice) nebo například na různé druhy pochutin nebo mé oblíbené Plzně a Kofoly. Zkrátka navštívíme všechny možné i nemožné firmy, o jejíchž existenci jsem kolikrát ani netušil, každopádně jsem se vždy dozvěděl kupu informací a nikdy nebyl zklamaný. K tomu všemu ještě ten úžasný Romanův komiks, no prostě paráda. 10/10. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Peklo na talíři bylo mnohem zajímavější, ale i tak super pořad kde se lecos dozvím. Ovšem ta ujetos ohledně komixů a keců, to mě fakt dere. Dobrý chtěli to nějak odlišit, ale Romanovi hlášky jsou tragické a uměle tlačené a komix jen zdržuje od vlastního pořadu. To co bylo v pekle zajímavé je tady trapné ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama