Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Je to trochu něco jiného než Peklo na talíři. Může to být lepší i horší. Bude záležet jaké témata zvolí. Nic průlomového. Něco mezi 3-4*, ale ten komix mi to zaokrouhluje dolů. V podstatě to ukazuje výrobu nejznámějších produktu pro kameru. Už to nejsou žádné nečestné odhalení, a plno věcí je jen "na kameru". edit: Mám chuť to snížit ještě více. Pan Vaněk se v každém díle všemu diví jak cikán v parlamentu. "Tamhlencto je kamera?? hehehee,, to jsou kamery?? Vždyť to vypadá jak kamera." edit 10.2.16: Nic se nezměnilo, stále to samé, peče s výrobcema, všemu se diví. Témata jsou fajn, ale chce to na ně přitlačit, více rozebrat, a proč to v pekle na talíři byla šmakuláda a nyní to je mlčky OK. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jelikož se některé epizody dají bez nadsázky použít jako učební pomůcka, o kvalitách tohoto pořadu, který volně navazuje na kultovní Peklo na talíři, opět pod taktovkou šéfa Prakulu Romana Vaňka, se netřeba nijak obsáhle rozepisovat. Tentokrát se podíváme nejen do největších potravinářských firem v ČR, ale i k menším výrobcům, takže je možné porovnat rozdíl mezi velkovýrobou a malovýrobou, podíváme se i na prvovýrobu (rozuměj jatka či dojnice) nebo například na různé druhy pochutin nebo mé oblíbené Plzně a Kofoly. Zkrátka navštívíme všechny možné i nemožné firmy, o jejíchž existenci jsem kolikrát ani netušil, každopádně jsem se vždy dozvěděl kupu informací a nikdy nebyl zklamaný. K tomu všemu ještě ten úžasný Romanův komiks, no prostě paráda. 10/10. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Chvályhodný osvětový pořad, který ukazuje jak moc český národ škodí sám sobě. Neznalost, zabedněnost, chytračení a sleva za každou cenu, jenž se v konečném důsledku obrátí proti spotřebitelům. Je to škoda, protože zde v tuzemsku byla vždy vysoka kvalita potravinářské produkce. Jak symbolické je to, že se u nás, už ani droždí nevyrábí...77%. PS: Roman Vaněk to přehání a chová se vyloženě jako ocas. Je rušivý (nevtipný) element, který vymýšlí různé češtinářské patvary za každou cenu. Jeho buranské, dětinské chování je na pár facek. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Satiricky úderné 'Peklo na talíři', jehož štafetu převzalo 'A dost!', vystřídalo naučné putování, které i díky pohodové hudbě jako nechtěný efekt dělá téměř PR českému potravinářskému velkoprůmyslu. Dokumentů na tohle téma natočených spoustu takž hodnotím hlavně za těch pár pro mě nových informací. Štafetu Pekla převzalo 'A Dost!' ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem pořad Pod pokličkou, kde jsem se dozvěděl víceméně to, co bylo možno v předstihu vidět v pořadu Peklo na talíři (až na určité aktuality). ___ Pořad Jídlo, s.r.o. pokračuje v podobném duchu, ale spolu s ním navíc nově podnikneme exkurze do výrobních podniků, takže si spotřebitel udělá představu o tom, jak to chodí v provozu (doufám jen, že to není jako s evropskými turisty, kteří přijedou do Číny nebo Koreje). ___ Povědomost o potravinách by měla patřit k základnímu vzdělání. Poněvadž, když nejsou informace, tak i poptávka po změně je slabá a kvalita potravin je v průměru (zbytečně) nízká (je to otázka trhu). Navíc nejhorší věci člověk dělá nevědomky (tj. dlouhodobě a plíživě; když zůstaneme u zdraví, tak krom stravování je to např. celoživotní nesprávné čištění zubů). ___ Když si vezmete, čím můžete ovlivnit kvalitu svého života z pohledu zdraví (když pominu různé silné závislosti, nehody či genetickou výbavu), tak je to jídlo, nápoje, pohyb, preventivní lékařské prohlídky, čistota prostředí (zejména vzduch), psychická pohoda (stres). Pasivní ve všech bodech být nelze, i když byste tuto oblast ignorovali - jíst a pít musíte, (s čistotou prostředí a stresem je to horší, ale to je jiný příběh) tak je v zájmu každého z nás, aby se o těchto věcech něco dozvěděl, poněvadž se tak děje celý život - člověk se tak aktivně (pomalu a dlouhodobě) (díky hladu a žízni) "tráví" (nechci psát přímo zabijí, ale může se např. cítit jen bez energie, nebo může mít vyrážku, či být obézní a zároveň podvyživený - nejde jen o dotyčného, jde i o systém - lidé jsou pak nemocní 30-40 let a proč?). A tedy pokud se to týká každého, tak proč předmět (či pásmo) zdravá výživa, alespoň na 2-3 měsíce nezařadit do školních osnov základních škol. Dle mého názoru je to tak důležité jako např. finanční gramotnost. ___ Pokud je nyní debata o tom, co dát do nižší sazby DPH, tak já osobně bych tam zařadil potraviny nejvyšší kvality (se všemi náležitostmi, jež k tomu patří). ___ Jak několikrát zaznělo v pořadu...zpracovatel se řídí trhem...pokud zde bude vyšší poptávka po kvalitě (např. z výběru šunka standard vs. výběrová vs. nejvyšší jakosti, tedy ta poslední, nebo příp. ještě lepší možnost), tak i cena půjde pomalu (setrvačnost, konkurence) dolů. A pokud se má tato oblast vyvíjet ku prospěchu spotřebitele (obyčejného člověka), tak jaká cesta by měla být lepší, než skrze informace, daňové zvýhodnění, místní podporu odvětví a zejména pro spotřebitele přehlednost (kvalita A,B,C,D,E např. jako ve škole, popř. jako u spotřebičů z pohledu energetické náročnosti; na celoevropské úrovni). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama