Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Chvályhodný osvětový pořad, který ukazuje jak moc český národ škodí sám sobě. Neznalost, zabedněnost, chytračení a sleva za každou cenu, jenž se v konečném důsledku obrátí proti spotřebitelům. Je to škoda, protože zde v tuzemsku byla vždy vysoka kvalita potravinářské produkce. Jak symbolické je to, že se u nás, už ani droždí nevyrábí...77%. PS: Roman Vaněk to přehání a chová se vyloženě jako ocas. Je rušivý (nevtipný) element, který vymýšlí různé češtinářské patvary za každou cenu. Jeho buranské, dětinské chování je na pár facek. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Peklo na talíři bylo mnohem zajímavější, ale i tak super pořad kde se lecos dozvím. Ovšem ta ujetos ohledně komixů a keců, to mě fakt dere. Dobrý chtěli to nějak odlišit, ale Romanovi hlášky jsou tragické a uměle tlačené a komix jen zdržuje od vlastního pořadu. To co bylo v pekle zajímavé je tady trapné ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jelikož se některé epizody dají bez nadsázky použít jako učební pomůcka, o kvalitách tohoto pořadu, který volně navazuje na kultovní Peklo na talíři, opět pod taktovkou šéfa Prakulu Romana Vaňka, se netřeba nijak obsáhle rozepisovat. Tentokrát se podíváme nejen do největších potravinářských firem v ČR, ale i k menším výrobcům, takže je možné porovnat rozdíl mezi velkovýrobou a malovýrobou, podíváme se i na prvovýrobu (rozuměj jatka či dojnice) nebo například na různé druhy pochutin nebo mé oblíbené Plzně a Kofoly. Zkrátka navštívíme všechny možné i nemožné firmy, o jejíchž existenci jsem kolikrát ani netušil, každopádně jsem se vždy dozvěděl kupu informací a nikdy nebyl zklamaný. K tomu všemu ještě ten úžasný Romanův komiks, no prostě paráda. 10/10. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

S Vaňkem mám trochu problém. Jeho styl komentování mi přijde lehce přepjatý. Když například po věcné informaci, že celozrnná a grahamová mouka je prakticky to samé, pronese: "Tak to je fičák jako prase", přemýšlím, jestli ho třeba příště nezabije konstatování, že soja je luštěnina. Občasné komiksové vložky jsou taky navýsost trapné a dětinské, naštěstí krátké, takže i přesto mě pořad baví. Doporučuju hlavně zvídálkům, kteří rádi sledují a pitvají, co vlastně jedí a jakou cestou si musí potravina projít, než skončí na talíři. Nahlédnutí pod pokličku velkým molochům a pak malým firmám a farmám se mi líbí. A vůbec není na škodu vědět, jak proces výroby a jeho finální kvalitu ovlivňují další faktory, jako požadavky velkoodběratelů, tedy především hyper a super velmoci, díky kterým především žereme sračky. Fandím drobným regionálním podnikatelům, kteří sice těžko mohou konkurovat akčním cenám z letáku kauflandu, ale zato je z jejich práce cítit fortel, zanícení a snaha nešidit zákazníka na kvalitě. Tudíž kvituju s povděkem, že je tento cyklus zviditelní. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ahoj, kamarádi zlatý, dnes se spolu podíváme do firmy Vifon, kde se vyrábí takzvané čínské polívečky, který si moc rádi dáváme do pupíku. Tady vidíte, jak se různé soli dochucují a... ejhle a jsme na konci výroby těhlech mazlíků. Tak, dnes to bylo krátké, kamarádi moji milý, a zítra se podíváme na firmy, které s námi odmítly natáčet. ...Pan Vaněk je svéráz, který je zároveň svěžím větrem českého kulinářství, pohromou šulinů nekalé výroby a očividný milovník dobrého poctivého jídla. Jeho pořad má správný náboj, nenudí a můžu potvrdit, že je i dokonale agitační, jelikož jsem se sám jím nechal několikrát ovlivnit a mnohé výrobky už nekupuji a jiné naopak kupuji. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama