Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

Taffey 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl o kávě 2 - rozhovor s majitelem malé pražírny, no, jako milovník ristretta mu dávám, v mnohém, za pravdu. Nicméně mi pěkně pije krev názor, který často slýchávám od baristů, že doma, pořádné espresso neudělám. To by mě šlehlo. Na jedné straně považují domácí kávovary na espresso za nekvalitní a zbytečně drahé, na druhé straně jsou schopni zničit kávu za tisícovku za kilo alternativními přípravami, například french pressem. Ne, že by , takto připravené kávy byly špatné, ale pokud v pořadu mluví o kvalitě zrn, o tom, že tu a tam je nějaké prasklé, tak větší vliv na chuť a kvalitu nápoje celkem má jeho příprava než nějaký defekt zrka. Je celkem očividné, že jedině espresso dostane z kávy to, co v ní skutečně je, například vonné olejové silice, které dělají krému krémou a není to jen nějaká pěna. Rozdíl mezi pěnou a krémou je v tom, že kréma je směs vody a olejů, zatímco pěna je voda s bublinkama. Co se týče vůní a chutí, o tom snad nikdo nepochybuje, že espresso, tím více ristretto, je králem příprav. Jasně, že nemůžu použít kaféautomat, i kdyby stál půl miliónu. Jak říkám. Majitel pražírny má, v lecčems pravdu, ale v mnohém je to silně zavádějící. Neboť třeba na espresso se praží úplně jinak, než pro alternativní způsoby přípravy kávy. Pak to dopadá tak, že si dám espresso z jednodruhové arabicy a pokud nedostanu kafé kyblóso, tak velice často dostanu brčálově kyselý nápoj, byť barista udělal to, co měl. Je to dáno, obvykle, právě nízkým pražením. Tento díl Káva(2) se mi jeví jako celekm tendenční. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Roman Vaněk se toho nebojí a řekne co si myslí, otázky má přesně dané na české občany a na jejich potřeby. Jsem velice rád, že někdo ukazuje i jen malý nákuk do tohodle velkého chaosu, do kvality jaká dnes existuje ve velkých supermarketech, ale i v malých vesnických prodejnách. V dnešní době se vyznat v tom co si člověk kupuje je opravdu umění, je velice smutné co se dozvídám z těchhle pořadů jako je Jídlo s.r.o. a nebo Peklo na talíři. Zase řeknu i kdyby tam nebylo všechno pravda, upřímně 90% určitě je a prostě mi to trochu ukáže směr. Rozhodně v tom nevidím jen reportáž jak se dělá mouka a z toho pečivo, vidím tam vše okolo i jak to šidí a co do toho všechno přidávají. Určitě velmi doporučuji tento pořad alespoň se jen poinformovat co vůbec jíme, názor vám zde nikdo nevnucuje, je to čistě a jen na vás co si z toho odnesete. Ale i úplný hlupák asi usoudí, že kilo šunky za 80kč a druhá za 40kč, tak snad je něco špatně ne? ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem na Jídlo, s.r.o. hrozně rád koukal. Na seriálu se mi hrozně líbilo, jak Roman Vaněk jezdí do všech možných fabrik, továren, ale i rodinných podniků a boří mýty a hoaxy, které se dnes a denně ženou internety. Některé díly rád sleduji i opakovaně, Škoda, že pořad po mnoha dílech skončil. Nicméně uznávám, skončit se má v nejlepším a ať se zase předvedou jiní. Tento pořad mi dodal strašně moc věcných informací o tom, jak se u nás co vyrábí. Některé díly standardně lepší, některé slabší. Celkově ale událost, na kterou jsem se pravidelně těšil. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Další Vaňkova vzdělávací pecka. Vzhledem k tomu, že samozřejmě nikdo nepřizná vlastní vinu ("já nic, já muzikant" třetí díl budiž důkazem), můžeme být rádi aspoň za to, že jsou divákovi ukázány a popsány hlavní problémy a že říďa masokombinátu je sice kapitalista, ale takový, který je s to přihlásit se i k hnusům (a ne jen klenotům) své fabriky. Jen tak dál. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Já ke konceptu tohoto pořadu moc nemám, co říct. Stream začínal jako YouTube, ale nakonec se z něj stalo úžasný místo, s originálními a podmětnými pořady, které mají co nabídnout. Tento pořad Romana Vaňka je jedním z nich. Vše co je zde použito, je zajímavé, pořad nabízí i rady, které vám jen tak nikdo neposkytne. Hej, neříkám, tohle třeba už dávno natáčel někdo v Americe. A koho to sere? V dnešní době je prakticky nemožný dělat stoprocentně originální obsah. Na české poměry, originalita jak prdel. A to, že některé hlášky Vaňka jsou debilní. Já bych spíš řekl lehce dětinské, ale jak už jsem řekl... koho to sere? Ten seriál není odvar tvorby Jirky Krále, ale o jídle a je to podáno dle mého perfektně, takže tak. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama