Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (852)

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Luxusní seriál s místy velmi drsnými scénami, ale jsou to vikingové, takže aspoň nám to trochu přiblíží jací doopravdy byli. Travis Fimmel ve své životní roli a je to pecka. Ztvárnění dané doby, výborná hudba i příběh, ne moc známé herecké obsazení, ale neskutečně dobré herecké výkony. U seriálu je trochu pomalejší rozjezd, ale časem to nabírá na otáčkách. Stále sleduji další a další díly, tak jen doufám, že nepůjde kvalita dolů.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Hercule Poirot trochu jinak než ho známe ze starého provedení. Výborné herecké obsazení, které ovšem nevidíme tak moc hrát díky Kennethu Branaghovi, který si všechen čas ve filmu vzal prakticky pro sebe což neni ani tak na škodu, protože mu to šlo velmi dobře. Celý děj se odehrává skoro jen v jednom vlaku a kolem se míhají krásné scenérie zasněžených hor. Nikdy jsem starého Hercula Poirota alias Davida Sucheta nemusel, ale toto mě docela nadchlo.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Jedna z dalších marvelovek, trošičku mě překvapuje že jednotlivé příběhy o hrdinech je vyzdvihují do takových výšin, že si nedokážu představit jak můžou do Avengers najít vůbec nějakého záporáka co by jim mohl jenom trošičku uškodit. K samotnému filmu, je to stejné jako mnohokrát předtím jenom jiný hrdina. Efekty se mi líbily a prostředí bylo moc pěkné i sem tam nějaký vtip zazněl, ale žádná novinka. Docela lehce zapomenutelný film a po měsíci zkouknutí už si toho ani moc nevybavuji. Myslím že jsou tu mnohem lepší marvelovky.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Pro velké milovníky Star Wars je toto zajisté dobrý film, přihodil zase něco navíc k ději a k různým otázkám tipu "jaktože zničili hvězdu smrti jedinou střelou". Dle mého názoru na původní díly Star Wars nedosáhne prostě nic. Naprosto nadčasové efekty, výborné herecké obsazení a celkově ten požitek z filmu, který člověka vtáhne do děje. Neřekl bych že je toto zbytečný film, ale není ani nijak přínosný, celý film byl o jediném disku, který se ve Star Wars jen mihne na kameře, možná trošku slabší námět. I tak byl film zábavný a docela to uteklo, naopak žádný velký zvrat se nekonal, jen zezačátku jsem měl chuť to vypnout, protože zaznělo tolik jmen že jsem se ztratil a těžce mě to nebavilo, nakonec jsem dokoukal a "dobrý".

plakát

To (1990) (TV film) 

Myslím že parádní film s hodně mrazivou atmosférou, jelikož jsem To zatím nečetl (mám v plánu), tak jsem nebyl nijak moc obeznámen o tom co se bude dít. Film člověka naladí na klidnou vyprávěcí vlnu a najednou bum, zrovna když to člověk nečeká nějaká moc pěkná scéna. Efekty výborné to se musí uznat a opravdu málokdy se mi stalo, že by mě zamrazilo v zádech u filmu, ovšem zde to bylo docela pravidelně. Četl jsem si i komentáře některých uživatelů a myslím si že hodnocení je neférové, přijde mi že lidi co četli knihu nehodnotí samotný film, ale srovnání jejich představy s filmem. Hodně filmů je podle knižní předlohy, ale je to pořád jen film nikdy to nebude něco co si člověk utvoří ve vlastní mysli když čte knihu, na to by se měl brát zřetel u hodnocení podobných filmů. U filmu osvícení také chybělo hromada děje a atmosféry z knihy, tvůrci se nepouštěli do těch sci-fi scének a věděli proč, tady se o to pokusili a myslím že to dopadlo dobře. Jediné co bych vytknul je délka filmu i když jsem se nenudil celé 3 hodiny a bavilo mě to, málokdo si najde na 3. hodinový film čas. No a samozřejmě závěr mě zklamal, špatně vypadající potvora, mělo to zůstat u klauna a všichni by byli spokojeni. Celkově vzato se tento film nemá vůbec za co stydět a těším se až vyjde nový To.

plakát

Šest dní, sedm nocí (1998) 

Průměrný film s moc hezkým ostrovem, sympatickými hlavními hrdiny, ale bohužel tam trochu chybělo toho vtipu a bylo to až moc typicky romantické viz ten naprosto předpokládaný závěr. Chápu že režisér se snažil zaujmout a nenudit diváky, ale nějací piráti, kteří nahání na ostrově 2 zničený trosečníky, kteří si ještě během toho stihnout opravit letadlo a odletět to už bylo trošičku přehnané. Za shlédnutí to stojí ale nic od toho neočekávejte.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Netradiční film, ani bych ho neřadil do hororu, spíš trošičku sci-fi thriller, alespoň ten konec se tam hodně řadil. Jinak vskutku dobrý herecký výkon od Jamese McAvoye, zahrát si v jednom filmu několik rozdílných postav to asi jen tak někdo nezvládne. I zápletka se mi líbila, nebyla to uplná pitomost, naopak to vedlo trochu k zamyšlení. Myslím že nenáročný film, který zaujme.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Atmosféra dobrodružných hororů snad člověka ani nemůže omrzet. Všude krásné krajinky a spousta zabíjení a do toho velkolepá hudba z poznávání nových krajů a najednou dramatická hudba z neznáma. Trochu mě překvapila surovost tohoto vetřelce, chvílemi to bylo velice drsné, ale možná to bylo jen pocitem z velkého plátna v kině, každopádně místy parádní řežba. Michael Fassbender jako robot David je výborná volba a už se těším na pokračování, tak snad se ho dočkáme. Za mě spokojenost jako nástupce vetřelce, co jsem od toho očekával to jsem dostal.

plakát

Dokonalá bouře (2000) 

Docela solidní obsazení filmu, kde bohužel nepadaly veliké herecké výkony. Znovu zbytečně zdlouhavý film, kde se většinu času až tak moc nedělo, hlavně začátek byl hodně nudný a řekl bych že kýčovitě hrál na to abychom poznali postavy a v závěru až všichni zemřou, tak abychom cítili nějaký smutek. Bohužel to na mě nezapůsobilo a tak jsem se nudil v této části. Narazil jsem také na spoustou vyložených kravin, ale tak film je žánru thriller tak je asi možné všechno. Na film bych se určitě po druhé nedíval, nebyl uplně nejhorší, ale nic moc mi za 2 hodiny nepřinesl.

plakát

Ztracené město Z (2016) 

Musím uznat že se to bohužel trochu vleklo, mohli to o něco zkrátit vůbec bych se nezlobil. Každopádně Charlie Hunman se začíná dostávat do dalších a dalších filmů, což je jedině dobře, protože má v sobě nějaký ten talent. Robert Pattinson tu byl vyloženě do počtu, ani bych se nedivil kdyby byl spíše lákadlo pro diváky. Od filmu jsem si sliboval trochu víc, hlavně ohledně té džungle, děj se odehrával tak půl na půl mezi civilizací a džunglí, což je škoda, protože atmosféra džungle byla opravdu výborná. I na to jak byl film hodně vleklý, tak se přeskakovaly velké (podle mě podstatné) části filmu. Ve směs jsem spokojený, nebyla to špatná podívaná, ale hodně toho bohužel chybělo.